Motoroshalál a 10-esen

A helyszínen meghalt egy motoros, miután összeütközött egy  személyautóval a 10-es úton Tokodaltárón. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a motorkerékpáros szabályosan közlekedett, amikor a szemből balra kanyarodó személygépkocsival karambolozott. A helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.(police.hu) 

Szerző

Lezuhant egy kisgép, meghalt egy ember

Publikálás dátuma
2018.01.08. 15:45
Illusztráció/Shutterstock

Lezuhant egy kétüléses kisrepülőgép hétfőn a Fejér megyei Zichyújfalu határában, a balesetben egy ember a helyszínen meghalt - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel. Sipos Mónika elmondta, hogy a sportrepülőgép hétfőn dél körül zuhanhatott le, mert az elsődleges információk szerint 11 óra 50 perckor tűnt el a gép jele a radarok képernyőjéről. A repülőgép három kilométerre a falutól csapódott a szántóföldbe.

Mint később kiderült, a motoros kisrepülőgép pilótája halt meg. A férfi a roncsba szorult, a pusztaszabolcsi tűzoltók szabadították ki. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének közlése szerint a repülőgép a budaörsi repülőtérről szállt fel és Kaposújlakra tartott. Az MTI információi szerint egy Scottish Aviation Sk 61 Bulldog típusú repülőgép zuhant le. Ezt a típust speciálisan kiképzésre tervezte a gyártó Beagle Aircraft. Az első repülése 1969-ben volt, és 1971-ben mutatták be. Az SK61-es típust a svéd légierő számára alakították át. A 7 méter széles, 10 méteres szárnyfesztávolságú, 2,2 méter magas légcsavaros gép meghajtásáról egy 200 lóerős Lycoming hajtómű gondoskodik.

Szerző
Frissítve: 2018.01.08. 18:24

Beismerő vallomást tett a dortmundi robbantó

Publikálás dátuma
2018.01.08. 14:30
Pénzt remélt a robbantástól (Fotó: AFP/BERND THISSEN/DPA)
Beismerő vallomást tett Dortmundban a tartományi bíróságon a Borussia Dortmund (BVB) labdarúgócsapat ellen tavaly tavasszal elkövetett robbantásos merénylet vádlottja - adja hírül az MTI.

A német újságokban Sergej W. néven azonosított német-orosz kettős állampolgár azt vallotta, hogy nem tört a sportolók életére, a robbanószerkezeteket úgy helyezte el, hogy ne sérüljenek meg.

A 28 rendbeli gyilkossági kísérlettel vádolt férfi hangsúlyozta, hogy megbánta tettét.

Kiderült, hogy nyereségvágyból hajtotta végre a támadást, mert a robbantás előtt eladási opciót vásárolt 26 ezer euróért (8 millió forint) BVB-részvényekre. Arra spekulált, hogy a merénylet miatt gyengül az értékpapír árfolyama a frankfurti tőzsdén, és így 500 ezer euró haszonra tehet szert.

A vádlott 2017. április 11-én a német csapatot az AS Monaco elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőre szállító autóbusz ellen hajtott végre robbantásos merényletet. A támadásban megsebesült Marc Bartra, a BVB védője és egy motoros rendőr. A mérkőzést elhalasztották.

Szerző