Újlak utcai tragédia - A kamasz a lépcsőházban lesett 19 éves áldozatára

Publikálás dátuma
2018.01.15 12:09

Fotó: /
A fiatal lányt  a lépcsőházban ölte meg volt barátja, a hatodik és a hetedik emelet közötti fordulóban. A Blikk úgy tudja, a 17 éves fiú a sötétben meglapulva várta, hogy áldozata hazaérjen hetedik emeleti lakásukhoz, ahol édesanyjával és nevelőapjával élt együtt. A szülők nem voltak otthon.

A lapp értesülése szerint a 19 éves lányt hónapokig azzal fenyegette volt barátja, hogy öngyilkos lesz, ha nem békülnek ki, és kezdik újra a kapcsolatukat. A lány ennek ellenére kitartott döntése mellett.  A fiú ezt nem tudta elviselni, péntek este brutális kegyetlenséggel megölte Fannyt. A tragédia a XVII. kerületi Újlak utcában történt, ahol pár nappal korábban egy férfi megölte volt barátnőjét, annak új barátját, majd saját magával is végzett.

Helyszínelők az Újlak utcában - MTI Fotó: Mihádák Zoltá

Helyszínelők az Újlak utcában - MTI Fotó: Mihádák Zoltá

Nagy valószínűséggel miután Fanny meglátta, hogy Dávid az ajtójuk előtt áll, megpróbált elrohanni - latolgatja a történteket a Blikk -  támadója azonban utolérte, késével nyakon szúrta, majd otthagyta. A fiatal nő holttestére egy, a házban lakó fiú  talált rá. A rendőrség a gyilkost nem sokkal a bűncselekmény után a közeli Erdő utcában, szülei lakásán találta meg.

A Blikk megszólaltatta az áldozat édesanyját és nevelőapját is. 

UPDATE: A bíróság elutasította az ügyész előzetes letartóztatásra irányuló indítványát és a házi őrizetét rendelte el annak a fiatalkorúnak, akit emberölés bűntettével gyanúsít a nyomozó hatóság - közölte a Fővárosi Törvényszék. A bíróság elrendelte azt is, hogy a gyanúsított nyomkövető eszközt viseljen. Amíg ez beüzemelésre kerül, addig járőr útján kell ellenőrizni a házi őrizet betartását. Az ügyész a szökés és elrejtőzés veszélye miatt nyújtotta be az indítványát. A védő óvadék ellenében kérte a szabadlábra helyezést, másrészt házi őrizet elrendelését indítványozta.

Szerző
2018.01.15 12:09
Frissítve: 2018.01.15 23:18

Megszökött egy debreceni fogoly

Publikálás dátuma
2018.08.16 19:20
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A rendőrség a lakosság segítségét kéri.
A Debreceni Rendőrkapitányság fogolyszökés miatt folytat eljárást Gömöri Péter ellen - írja a police.hu. A rendelkezésre álló adatok szerint a 37 éves férfi 2018. augusztus 16-án 10 óra körül a házi őrizet szabályait megszegve, az annak helyéül kijelölt debreceni lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott. A felkutatására tett rendőri intézkedések eredménytelensége miatt a nyomozó hatóság elrendelte körözését.
A Debreceni Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képeken látható férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Debreceni Rendőrkapitányságon (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöldszámán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.
2018.08.16 19:20

Kigyulladt egy kamion az M5-ösön, az út melletti erdő is ég

Publikálás dátuma
2018.08.16 19:13

Fotó: MTI/ Donka Ferenc
Teljes a lezárás a 91-es kilométernél, Szeged felé.
Kigyulladt egy kamion pótkocsija az M5-ös autópályán, a 91-es kilométernél, a Szeged felé vezető oldalon csütörtök késő délután - írja a katasztrófavédelem. A kecskeméti hivatásos tűzoltók kiérkezésekor
a tűz már átterjedt az út melletti erdős részre is.
A rajok a sztráda érintett szakaszának lezárása mellett megkezdték az oltási munkálatokat és körülhatárolták a tüzet. A pálya főváros felé vezető oldalának forgalmát a füst nem akadályozza. Az elsődleges információk alapján senki sem sérült meg. 
2018.08.16 19:13
Frissítve: 2018.08.16 20:42