Agyonverte a testvérét - Enyhítették a büntetését

Négy év börtönre enyhítették a testvére halálát okozó kiszombori férfi büntetését.

Jogerősen négy év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a kiszombori férfit, aki olyan súlyosan bántalmazta testvérét 2016 nyarán, hogy fivére belehalt sérüléseibe. A táblabíróság, amely halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek az 50 éves vádlottat, döntésével enyhített a Szegedi Törvényszék által korábban kiszabott hatéves büntetésen.

A két férfi közös háztartásban élt. A sértett rendszeresen italozott, nem járult hozzá a ház fenntartási költségeihez, emiatt gyakran veszekedtek.  A vádlott 2016. július 13-án is összeveszett az alkoholizmusa miatt legyengült fizikai állapotban lévő testvérével. A házuk udvarán előbb legalább tízszer megütötte a magába roskadva, magatehetetlenül ülő fivérét, majd amikor a testvér az ütésektől a hátára fordult, a mellkasába, az oldalába térdelt és rövid időre a nyakát is megragadta. Végül a sértettet az udvaron hagyta és bement a lakásba. Később bevonszolta a fürdőszobába, ott a vért lemosta a testéről, majd a szobába vitte, az ágyra fektette és otthagyta, orvosi segítséget csak később hívott. A sértett a bántalmazása után 20-30 perccel meghalt, a mentők már csak a halálát tudták megállapítani.


bkzg \ bám \ gkp

Szerző
2018.01.16 14:23

Kislánnyal erőszakoskodó férfit vettek őrizetbe

Egy tízéves lánnyal erőszakoskodó férfit vettek őrizetbe rendőrök Dombóváron - közölte honlapján a rendőrség. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az 58 éves dombóvári férfi június első napjaiban autójába csalta a gyermeket, és arra kényszerítette, hogy vetkőzzön le, majd közösült vele. Amikor ezután a lány menekülni próbált, a gyanúsított kést szorított a nyakához. A gyereknek végül sikerült elhagynia a járművet. A rendőrök péntek hajnalban vették őrizetbe a férfit, aki ellen szexuális erőszak gyanújával indítottak eljárást, és kezdeményezték a letartóztatását. 
2018.08.19 12:30

Ledöntöttek egy köztéren kiállított szobrot Szegeden

Publikálás dátuma
2018.08.19 11:39

Fotó: police.hu/
Egy szegedi ideiglenes szoborkiállításon megrongált egy alkotást egy nő - közölte vasárnap a rendőrség a police.hu oldalon. A nő a szegedi Dugonics téren kialakított szoborparkban ledöntötte az emelvényről az egyik egész alakos munkát, amely emiatt összetört. A rendőrség a térfigyelő kamerák segítségével alig két órán belül azonosította nőt, aki elismerte, hogy ő döntötte fel a szobrot. A 34 éves nő ellen nagyobb kárt okozó rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A szeged.hu azt írta, hogy két neves, idén hetvenéves szegedi művész, Fritz Mihály és Kalmár Márton alkotásai közül állítottak ki szobrokat a téren. 
Témák
Szeged
2018.08.19 11:39