Hajdan olimpikon Barcelonában - Ma egy szekszárdi hajléktalanszálló lakója

Publikálás dátuma
2018.01.18 09:49
Illusztráció/AFP fotó
Fotó: /
Az 1992-es olimpián kilencedik helyezést elérő súlyemelő a szekszárdi hajléktalanszálló lakója. Lénárt Ferencnek se családja, se lakása soha nem volt - írja a teol.hu.

Amikor Kovács Antal paksi cselgáncsozó 1992-ben aranyérmet szerzett a barcelonai olimpián, egy szekszárdi súlyemelő is az indulók között volt. Lénárt Ferenc az 56 kilósok súlycsoportjában a kilencedik helyig jutott. A közvélemény ugyan csak a győztesekre figyel, de a világ kilencedik legjobbjának lenni mindenképpen figyelemre méltó dolog. Akárhogyis: Kovács Antal ma Paks megbecsült, köztiszteletnek örvendő polgára, Lénárt Ferenc pedig a szekszárdi hajléktalanszálló lakója. 

A ma 53 éves férfi útja meglehetősen rögös volt, már az indulás sem volt könnyű a szülei állami gondozásba adták, két bátyjával együtt intézetben nőtt fel, Pécsen. A másik testvér Floridába költözött, bajos-zajos életvitelt folytat, öccse szerint „csoda, hogy még le nem lőtték”.

Illusztráció - Tóth Gergő/Népszava

Illusztráció - Tóth Gergő/Népszava

Lénárt Ferenc nem sajnálja és nem sajnáltatja magát. Tényként fogadja el, hogy neki ez jutott. Sportolni Pécsen kezdett, már a ’88-as szöuli olimpiára is kivitték, és amikor a baranyai megyeszékhelyen a szponzorálás megszűnt az uránbányák felszámolása miatt, átigazolt a Szekszárdi Húsipari Vállalat által támogatott egyesülethez. Itt teljesedett ki országos és nemzetközi karrierje. Lakást is ígértek neki, amibe aztán más költözött, ő meg kapott egy albérletet. Saját otthona soha nem volt. Sportpályafutása 1993-ban fejeződött be,  pár évvel később beköltözött a hajléktalanszállóba.  Csípőműtétre vár, mert az élsport eléggé elkoptatta. Alkalmi munkákból él, építkezéseken dolgozgat, „amíg fel tud menni a létrán”.

A jövő? Jó kérdés. Mosolyogva mutat körbe a hajléktalanszálló csöpp kis helyiségében: ez az - tolmácsolja Lénárt Ferenc szavait  Wessely Gábor a teol.hu-n.

Szerző
2018.01.18 09:49

Szívgyógyszere miatt derült ki: rákja van az Omega gitárosának

Publikálás dátuma
2018.08.16 12:57

Fotó: / Kállai Márton
Ha nem lett volna szívproblémája, nem vették volna időben észre, hogy daganat növekszik Molnár György Elefánt szervezetében.
Mint megírtuk, az Omega gitárosa májusban biciklizés közben rosszul lett, a kórházban súlyos szívritmuszavara miatt kezelték. Július elején aztán újabb, a gyógyszer mellékhatásának hitt problémák miatt felkereste a kardiológusát. A vizsgálatokkal két daganatot tártak fel, ezért a Kossuth- és Liszt-díjas zenészt meg is műtötték - írta a Blikk
"Nem vagyok babonás, de izgultam, mit találnak, és a fejem fölött álló képernyőn magam is láttam, ahogy feltűnt az a két csúnya daganat. A főorvos úr ekkor közölte, hogy rákos vagyok, de rögtön neki is állt a kisebb és nagyobb, mogyoró méretű tumorok kiégetésének. Ezt is végignéztem"
- mondta Molnár György Elefánt.
A zenész hozzátette, szerencse, hogy időben vették észre a tumorokat, fél évvel később ezek már dió nagyságúakká is nőhettek volna. Mint fogalmazott: hihetetlennek tartja, hogy a szívbajára kapott gyógyszer mentette meg az életét.
"A hetvenedik évemet taposom, és nem félek olyasmitől, amit elkerülni nem tudok, de még nem akarnám hátrahagyni a feleségemet és a két kisfiunkat."
2018.08.16 12:57

Nem engedték be Schwarzeneggert egy budapesti üzletbe

Publikálás dátuma
2018.08.16 07:19
Arnold Schwarzenegger
Fotó: AFP/ HANS PUNZ / APA
Túl sokan voltak a Gucciban, így a világsztár már nem mehetett be. Állítólag egy tábla csokoládéval engesztelnék ki.
Arnold Schwarzenegger kedden a déli órákban az Andrássy úton sétált kísérőjével, és megpróbált betérni a Gucci üzletbe vásárolni, ám a bejáratnál váratlan ellenállásba ütközött: a biztonsági őrök kérlelhetetlenül közölték vele, hogy nem mehet be – tudta meg a Bors. A lap azt írja, ennek az volt az oka, hogy a színész érkezésének pillanatában túl sokan voltak a boltban, a luxusüzlet szigorú szabályai miatt pedig meg kellett volna várnia, amíg néhányan távoznak onnan. A boltban tartózkodók szerint egyébként Schwarzenegger nem rendezett jelenetet, csak elkullogott. „Nagyon gáz volt. Mi a boltból csak néztük az ajtó előtt meglepetten toporgó Arnoldot, és próbáltuk meggyőzni a személyzetet, hogy engedjék be, mert többen is szerettek volna vele egy közös fotót készíteni” – mondta a lapnak az egyik vásárló. A Borsnak az üzletvezető csak annyit mondott: nincsenek információi arról, hogy a színész náluk járt volna, de a vendégeikről egyébként sem nyilatkozhatnak. A lap úgy tudja, Schwarzenegger szállodájába eljuttatnak egy tábla csokoládét, hogy ezzel engeszteljék ki a sztárt. Schwarzenegger a Terminátor sorozat hatodik részének forgatási munkálatait végzi hazánkban. Budapesten és Komáromban fog forgatni, várhatóan heteken át. Érkezése óta feltűnt egy Dózsa György úti konditerembenrácsodálkozott a budapesti vízibuszra és a magyar fővárosban kapta vissza 1969-ben, testépítőként nyert serlegét.
2018.08.16 07:19
Frissítve: 2018.08.16 07:20