"Tiéd lesz egy láda fos" - Szabó Tímea közérdekű adatigénylést nyújt be

Publikálás dátuma
2018.01.18 14:41
Kerényi Imre - Népszava fotó
Fotó: /
Kerényi Imre polgármestereket, minisztereket, államtitkárokat kér, hogy fizessék be gyermekeiket és unokáikat a táborba, ahol megtanulhatják egyebek mellett a tunikaviselés és kardtartás szabályait, valamint bájos kis rigmusokkal is megismerkedhetnek - írta meg a 24.hu.

Ilyennel például: (ajánlja Kerényi)

A kéthetes turnus során minden diák megtanul néhány tréfás verset, néhány karéneket, néhány táncot és részt vesz néhány színpadi jelenet előadásában. Angyalként ezt éneklik majd: Született világ Megváltója, ördögként pedig így csúfolódnak: Bíró, pandur, lakatos, tiéd lesz egy láda fos.

Szabó Tímea a Párbeszéd társelnöke a közösségi portálon tudatta:  közérdekű adatigényléssel jár utána,  hogy mennyiért sikerült a leendő, gyerekeknek szóló tábor programját "megtervezni a Fidesz házi kultúrfelelősének és miniszteri megbízottjának." 

Gyerekenként negyedmillió forintba kerülő "keresztény szellemiségű" nyári tábort dobott ugyanis össze a miniszterek gyerekeinek, ahol a cikk címében látható dalt éneklik majd római tunikában, fakarddal, miközben a lányok néhány évszázaddal későbbi magyar népdalokat énekelnek körülöttük! Ezek komplett elmebetegek, esküszöm! Miközben a fél ország a felmérések szerint egyáltalán nem tud elmenni nyaralni, a szegénységben élő gyerekeknek jó, ha az ötöde eljut Erzsébet-táborba, Kerényi úgy gondolja, hogy itt pont talált egy negyedmillió forint/fős piaci rést a nyári tábor piacon. És ezeket az embereket hozza helyzetbe a Fidesz. Kíváncsian várom, mennyit kapott ezért Kerényi.

Szerző
2018.01.18 14:41

Le kell bontani a kétfarkúak buszmegállóját Felcsúton

Publikálás dátuma
2018.08.19 21:10

Fotó: /
Bejelentés érkezett – indokolt a Magyar Közút, amely rájött, hogy tőle nem kértek engedélyt a hiánypótló kampánybuszmegállóhoz.
Három napon belül el kell bontania a Magyar Kétfarkú Kutyapártnak (MKKP) azt a buszmegállót, amelyet Felcsúton, a Fő utcán építettek az időközi polgármester-választás kampányában. Illetve buszmegálló korábban is volt, csak semmi nem védte a buszra várókat az időjárástól  ezt orvosolta Mészáros László polgármesterjelölt és csapata egy fából készült bódéval.  A Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek azonban sem humorérzéke nincs, sem a felcsútiakra nem gondol. Egy, Kovács Gergő pártelnöknek címzett levélben azt írják: bejelentés érkezett hozzájuk az építményről, ők pedig megállapították, hogy tőlük annak elhelyezésére nem kértek, így nem is kaphattak engedélyt. Valahonnan azt is tudják, hogy az MKKP „helyezte el” az építményt a söröző előtt, ezért fordultak hozzájuk a felszólítással.  A kutyapárt azt közölte a Facebook-oldalán: „Először azért még megkérdezzük a felcsútiakat, hogy kell-e nekik. Aztán ha nem, akkor lehet pályázni: Melyik városnak kell buszmegálló?”
2018.08.19 21:10

Ezzel a hat számmal sok pénzt lehet nyerni

Publikálás dátuma
2018.08.19 17:46
Shutterstock fotó
Fotó: /
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 15, 16, 17, 18, 27, 43. Hattalálatos szelvény nem volt; öttalálatos szelvény 14 darab, nyereményük egyenként 966 630 forint; négytalálatos szelvény 1 152 darab, nyereményük egyenként 11 745 forint; háromtalálatos szelvény 26 683 darab, nyereményük egyenként 1 970 forint. 
2018.08.19 17:46