Nem sajnálták maguktól - Horribilis költekezés a Fidesz-frakciónál

Publikálás dátuma
2018.01.23 12:48
Megannyi puritán - Fotó: Molnár Ádám, Népszava
Fotó: /
Édes élet a KDNP-frakciónál - írtuk némi áthallással utalva arra, hogy a 168 óra gyűjtése szerint a kisebbik kormánypárti frakciónál kemény milliók vándoroltak el csak élelmiszer- és italvásárlására 2017-ben. A kereszténydemokraták a Lekvárosház Kft.-től is vásároltak (kétszer is) ajándékcsomagokat, 1 millió 201 ezer 339 forintért. A lap azonban most nagyvadra ment, és a Fidesz-frakció közpénz költekezesét térképezte fel. 

A 168 Óra mind az öt parlamenti frakcióval rendelkező párt valamennyi 2017-re vonatkozó szerződését kikérte az Országgyűlés Hivatalától. A kikért dokumentumokból kiderült, hogy a hivatal nem tüntetett fel egy 68 millió forintos szerződéskötést a Fidesz-frakcióra vonatkozó adatokban. Ám enélkül is durván költekezett - fogalmaz a lap, és trükközött is az elszámolással a kormánypárt, amelyet Kocsis Máté kampányfőnöke is személyiségfejlesztő tréningezett milliókért.

Gulyás Gergely pedig frakcióvezetőként folytatja, amit elődje, Kósa Lajos is gyakorolt: baráti megbízásokból nincs hiány, tízmilliós kiadványok és könyvbeszerzés, sajtószemle minden mennyiségben, épp úgy, mint a jogi megbízások végtelen sora, vagy épp a webes fejlesztések csillagászati számlái- írja a 168 óra. Mindezt pedig mi, vagyis az adófizetők fizették/fizettük a Fidesz-frakciónak 2017-ben.

 A kormánypárt nagyobbik frakciója 116 szerződéskötéssel összesen 382 millió 167 ezer 731 forintot költött el. A részletezést, hogy mindez mire ment el, itt olvashatják. 

Szerző
2018.01.23 12:48

Érdemes bezárni az állatokat a tűzijáték idejére

Publikálás dátuma
2018.08.19 11:33
Illusztráció: Pexels
Fotó: Pexels/
Valóságos sokkhatást okoz a tűzijáték az állatoknál; az augusztus 20-ai tűzijáték miatt a kutyák és a macskák elszökhetnek, de félelmükben támadhatnak is - hívta fel a figyelmet az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében. Az egyesület azt javasolta, hogy a tűzijáték idejére az állatokat vigyék zárt helyre, így a hanghatások csak tompítva jelentkeznek. Ez azt is jelenti, hogy az állatokat nem szabad az ünnepre elvinni, mert a fény- és hanghatások pánikot okozhatnak náluk. A biztonság kedvéért érdemes az állat gazdájának elérhetőségét tartalmazó bilétát elhelyezni a kutyán vagy macskán. Ha az állat elszökött, akkor érdemes a lakhelytől távolabb is, tíz kilométeres körzetben keresni - írták.
2018.08.19 11:33

Halat és kenyeret osztana a menekülteknek Iványi Gábor gyülekezete

Publikálás dátuma
2018.08.19 11:29

Fotó: Népszava/ Vajda József
A magyar állam nem ad enni azoknak, akik a tranzitzónában várják a fellebbezésük elbírálását. Az el nem ismert kisegyház bibliai szimbolikával segítene.
Három felhívást tett közzé Facebook-oldalán a Magyar Evangéliumi Testvérközösség. Az Iványi Gábor által vezetett, hivatalosan el nem ismert egyház „a Magyarország déli határán fogvatartott és szándékosan éheztetett menekült embertársainknak” szeretne minimális ellátást – naponta öt szelet kenyeret, egy halkonzervet és egy almát szeretnénk biztosítani. Azokra céloznak, akik a tranzitzónában tartózkodnak, és mivel nem először nyújtották be kérelmüket, azaz fellebbeznek, a szigorú törvény értelmében nem kapnak élelmezést sem. A Magyar Helsinki Bizottság becslése szerint ők körülbelül ötvenen lehetnek. Az augusztus 20-ra tervezett akciónak erős bibliai szimbolikája van: Máté evangéliumában olvasható, hogy Jézus csodát tett az étellel: öt kenyérből és két halból ötezer férfit, illetve az asszonyokat és gyerekeket lakatta jól.  Az első felhívás az egyház híveinek és támogatóinak szól, hogy járuljanak hozzá az akció költségeihez. A másodikat a kormánynak címezték, és felszólítják, hogy „azonnal vessen véget annak a kínzásnak”, mely „hadifoglyokkal és köztörvényes bűnözőkkel szemben is elfogadhatatlan”. A harmadik egy nyílt levél a bevett egyházak vezetőihez, amelyben csatlakozásra kéri őket a testvérközösség, illetve emlékezteti őket, hogy a státuszuk miatt „Magyarország vezetésének minden döntése mögött Önöknek is ott kell állniuk felelősséggel”.
2018.08.19 11:29