Gyurcsány kijátszotta a pedofil-kártyát

Publikálás dátuma
2018.01.27. 16:13
Népszava fotó/Tóth Gergő
Lefideszezte az MSZP-t, beszólt az LMP-nek, és harcot hirdetett az egyházak ellen, illetve pedofilozott egy kicsit - Gyurcsány Ferenc évet értékelt.

Az egyházak visszaszorítása, elszámoltatása – ez a Demokratikus Koalíció új kampánytémája. Legalábbis Gyurcsány Ferenc évértékelőjében ez volt az új (és talán a leghangsúlyosabb) elem. Az új csapásirány eszmei hátterét a DK elnöke egy Orbán-idézettel dúcolta alá. Az 1990-es évek elején ugyanis a jelenlegi miniszterelnök azt nyilatkozta: az egyházakkal összefonódó MDF átnevelő tábort akar csinálni az országból. Gyurcsány szerint most az MDF behelyettesíthető a Fidesszel. Márpedig – váltott keményebb hangütésre a politikus – aki a hit erejét szolgálja, az meghazudja a teremtő istent. A meghazudtolókat pedig a DK pártkatonaként kezeli – és ez vonatkozik az össze, a rezsimet támogató egyházra.


Ennek szellemében kormányra kerülése után a DK visszavágná az „egyházi privilégiumokat”. Így a megszüntetné azt a gyakorlatot, hogy az egyházi iskolák háromszor annyi támogatást kapjanak, mint a világiak. Továbbá eltörölné azokat a speciális adókedvezményeket amelyek kizárólag az egyházak élvezhetnek. És aztán biztos, ami biztos, a Demokratikus koalíció elnöke ráfordult a pedofíliára. Amit mondott több, mint megkérdőjelezhető: ugyanis egyetemesen vádolta a katolikus klérust egy megengedhetetlen, embertelen bűncselekménnyel. Egy vatikáni jelentésre hivatkozott, miszerint a papok hat százaléka érintett gyermekmolesztálásban – az ő interpretálásában ez azt jelenti, hogy a 2 ezer magyar katolikus pap között bizton akad 120 érintett, aki esetleg több ezer szerencsétlen gyereket abúzált. Úgyhogy, ígérte a DK elnöke, a kormányváltás után független bizottság emelkedik majd fel, hogy kivizsgálja az egyházak pedofil-ügyeit.


Ehhez képest, a többi kritikája pehelysúlyú volt. Azt állította: a Demokratikus Koalíció az egyetlen párt, amelyik nem kötött sem politikai, sem gazdasági, sem emberi alkut – mivel egyszerűen kivonult a parlamentből. Mert a diktatúra konstruktív ellenzéke, indokolta az Országgyűlés elhagyását Gyurcsány, önmaga is diktatúrát építi. Például az LMP, amelyik a DK első embere szerint évekig játszotta, hogy középen áll és gesztusokat tett a Fidesznek, és csak így a választások előtt kezd csak keménykedni a hatalommal. Az MSZP is megkapta a magáét (noha Gyurcsány azzal nyitott, hogy nincs túl sok kedve bántani a szocialistákat), mondván: nincs rendben, hogy a Magyar Szocilalista Párthoz köthető médiát a Fidesz finanszírozza, mert aki így tesz, az a Fideszhez lesz hasonlatos.
A gyurcsányi mérleg szerint ugyan a Fidesznek kedvez minden (tele van lopott pénzzel, uralja a médiát – a demokratikus ellenzék pedig megosztott), a DK elnöke mégis hiszi lehet győzni, mert a választási küzdelmet a nép vívja. Úgyhogy valahogy el kéne magyarázni az embereknek, hogy merjenek szabadok lenni.

Hírkommentár
Azzal, hogy Gyurcsány az egyházakat támadja – pedofil-bizottság bedobásával nemtelen módon teszi ezt – azt a stratégiát folytatja, amit a kettős állampolgárok szavazati jogának eltörlését célzó kampánnyal kezdett építeni. Azaz olyan témákat dob be, melyekhez a Fidesz-bázis és a baloldali tábor egyaránt érzelmileg viszonyul (leginkább fordított előjellel). Ezek a topikok pedig arra alkalmasak, hogy a kormánypárt híveit mozgósítsák, illetve elcsábítsák – többek között – az MSZP radikálisait. Úgyhogy amikor arról beszél, hogy a nép akaratát kell érvényre juttatni, az hiteltelen, hiszen korábbi mondatai nem arról szóltak, hogy választói szinten egyesítse a baloldalt, hanem arról, hogy saját táborát növelje – miközben a kormányváltást akarók (ez a 8,2 millió szavazó mintegy 54 százalék) alapelvárása a baloldali összefogás.
(N. B. Gy.)

Szerző
Frissítve: 2018.01.27. 16:23

Ennyit fizet Soros az ön családjának

Publikálás dátuma
2018.01.27. 13:44
FOTÓ: MOLNÁR ÁDÁM
Elképesztő összegek mozgatását tulajdonítja a Fidesz Soros Györgynek. A kormánypárt bemondásai szerint a nyugdíjemelés és az Erzsébet-utalvány-osztás bagatell ahhoz képest, amit az amerikai üzletember a magyar népnek szán, hogy bukjon a kormány.

Dollármilliárdokat mozgat meg Soros György, hogy befolyásolja a magyar választásokat, rukkolt elő a nap talán legabszurdabb mondásával Hidvéghi Balázs. Ha igaz amit a Fidesz kommunikációs igazgatója állít, akkor legalább 500 milliárd forintért (a többesszám minimum 2 milliárd dollárt feltételez) formálná a népakaratot az amerikai üzletember. Azaz a 3,2 millió háztartással számolva egy család (famíliánkénti véleményazonosságot feltételezve) meggyőzésére 156250 forintot szán Soros - legalábbis átlagban. De tekintve, hogy a közvélemény-kutatások szerint a leginkább a Fidesz-tábor (itt van a biztos pártválasztók majdnem fele) és a bizonytalanok kis része retten az amerikai üzletembertől, ökölszabály szerint ez a summa inkább 321500 forint családonként. Amihez képest a kanyarban sincs a nyugdíjemelés vagy az Erzsébet-utalvány osztás. Következésképpen ha Hiddvéghi állítása valós, akkor Sorosnak már rég fel kellett volna vásárolnia mindenkit.

Mindenesetre a Fidesz kommunikációs igazgatója egyetlen, jóval szolidabb konkrét számot említett: szerinte csak az Egyesült Államokban tavaly megháromszorozta az Orbán-kormány elleni lobbira fordított támogatásait; egy év alatt 16 millió dollárt, azaz mintegy 4 milliárd forintot költött az Orbán-kabinet elleni lobbitevékenységre. Megjegyzendő, ez is egy vaskos adat, különösen annak tükrében, hogy egy jó kampányt ma már kényelmesen le lehet menedzselni mintegy 2 milliárd forintból. (Egy választókerület - ebből 106 akad - korteshadjáratra bőven elegendő 20 millió forint.

Szerző
Frissítve: 2018.01.27. 13:51

Lövések dördültek a zuglói sportaréna mellett

Publikálás dátuma
2018.01.27. 12:56
FORRÁS: SHUTTERSTOCK
Egy közlekedési vita miatt durrant el a kőszegi sofőr agya és fegyvert rántott.

Közlekedési vita miatt adott le két lövést egy férfi Budapest XIV. kerületében, írja a police.hu. A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. január 27-én 9 óra 20 perckor Budapest XIV. kerületében, az Ifjúság útján egy közlekedési helyzetből fakadó nézeteltérés miatt a 30 éves kőszegi Cs. B. János gáz-riasztó fegyverrel két alkalommal rálőtt vitapartnerére.

A lövések következtében a férfi megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A Budapesti Rendőr-főkapitányság járőrei Cs. B. Jánost a helyszínen elfogták, a körülmények tisztázása folyamatban van.

Szerző