Fosztogatják a csomagokat Ferihegyen - Kiakadt a nagykövetség

Publikálás dátuma
2018.02.05 12:23
Illusztráció: Shutterstock
Fotó: /

A budapesti dél-koreai nagykövetség január 19-i Facebook-bejegyzésében arra figyelmeztet, értékeiket vigyék magukkal a repülőgépre, mert az utóbbi időben több koreai utasnak is eltűntek az értékei a budapesti repülőtéren - írta meg a 444.hu.

A portál több olyan esetet - köztük egy koreaiét - is ismertet, amelyben utasok bőröndjét január 19-ről 20-ra virradó éjszaka fosztották ki. A Budapest Airport közösségi oldalára a múlt héten több, lopással kapcsolatos bejelentés érkezett, amelyekben közös, hogy az utasok a feladott poggyászaikat levert lakatokkal, feldúlt állapotban kapták vissza. Egy magyar férfi, akinek csomagjából gyűrűk tűntek el, az indulási repülőtér, a légitársaság után a Budapest Airportot is megkereste, ám ők annak ellenére nem, illetve elutasítóan reagáltak, hogy egy éjszaka három utas is hasonló bejelentést tett.

A cég a portál megkeresésére azt írta: "a Budapest Airport munkatársai az érkező utasok poggyászaival semmilyen formában nem találkoznak. Az utasok ki-be szállítását és a poggyászok ki-be rakodását a légitársaság alvállalkozói, a földi kiszolgáló cégek végzik. (...) Hivatalos panaszt elektronikus úton egyelőre csak e-mailben, illetve egy weboldalunkon elérhető online űrlapon tudunk fogadni, Facebookon sajnos még nem."

Szerző
2018.02.05 12:23

Érdemes bezárni az állatokat a tűzijáték idejére

Publikálás dátuma
2018.08.19 11:33
Illusztráció: Pexels
Fotó: Pexels/
Valóságos sokkhatást okoz a tűzijáték az állatoknál; az augusztus 20-ai tűzijáték miatt a kutyák és a macskák elszökhetnek, de félelmükben támadhatnak is - hívta fel a figyelmet az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében. Az egyesület azt javasolta, hogy a tűzijáték idejére az állatokat vigyék zárt helyre, így a hanghatások csak tompítva jelentkeznek. Ez azt is jelenti, hogy az állatokat nem szabad az ünnepre elvinni, mert a fény- és hanghatások pánikot okozhatnak náluk. A biztonság kedvéért érdemes az állat gazdájának elérhetőségét tartalmazó bilétát elhelyezni a kutyán vagy macskán. Ha az állat elszökött, akkor érdemes a lakhelytől távolabb is, tíz kilométeres körzetben keresni - írták.
2018.08.19 11:33

Halat és kenyeret osztana a menekülteknek Iványi Gábor gyülekezete

Publikálás dátuma
2018.08.19 11:29

Fotó: Népszava/ Vajda József
A magyar állam nem ad enni azoknak, akik a tranzitzónában várják a fellebbezésük elbírálását. Az el nem ismert kisegyház bibliai szimbolikával segítene.
Három felhívást tett közzé Facebook-oldalán a Magyar Evangéliumi Testvérközösség. Az Iványi Gábor által vezetett, hivatalosan el nem ismert egyház „a Magyarország déli határán fogvatartott és szándékosan éheztetett menekült embertársainknak” szeretne minimális ellátást – naponta öt szelet kenyeret, egy halkonzervet és egy almát szeretnénk biztosítani. Azokra céloznak, akik a tranzitzónában tartózkodnak, és mivel nem először nyújtották be kérelmüket, azaz fellebbeznek, a szigorú törvény értelmében nem kapnak élelmezést sem. A Magyar Helsinki Bizottság becslése szerint ők körülbelül ötvenen lehetnek. Az augusztus 20-ra tervezett akciónak erős bibliai szimbolikája van: Máté evangéliumában olvasható, hogy Jézus csodát tett az étellel: öt kenyérből és két halból ötezer férfit, illetve az asszonyokat és gyerekeket lakatta jól.  Az első felhívás az egyház híveinek és támogatóinak szól, hogy járuljanak hozzá az akció költségeihez. A másodikat a kormánynak címezték, és felszólítják, hogy „azonnal vessen véget annak a kínzásnak”, mely „hadifoglyokkal és köztörvényes bűnözőkkel szemben is elfogadhatatlan”. A harmadik egy nyílt levél a bevett egyházak vezetőihez, amelyben csatlakozásra kéri őket a testvérközösség, illetve emlékezteti őket, hogy a státuszuk miatt „Magyarország vezetésének minden döntése mögött Önöknek is ott kell állniuk felelősséggel”.
2018.08.19 11:29