Súlyos vonatbaleset Ausztriában - Egy ember meghalt, 22-en sérültek (videó)

Publikálás dátuma
2018.02.12 16:15
FOTÓ: ERWIN SCHERIAU / APA / AFP
Fotó: /

Niklasdorf mellett hétfőn 12:45 körül ütközött két személyvonat, írja a Voralberg Online. Egy nő meghalt, 22-en megsérültek, köztük három gyerek. A mentési munkálatok fél háromra véget értek, összesen nagyjából 60 embert kellett kimenteni a roncsok közül, közölte a rendőrség szóvivője, Markus Lamb az APA ausztriai hírügynökséggel. A sérülteket a közeli kórházakban helyezték el. A baleset oka még nem ismert, a stájerországi hatóságok nyomozást indítottak a körülmények feltárása érdekében.

Az ÖBB ausztriai vasúttársaság szóvivője, Roman Hahslinger szerint az ütköző szerelvények egyike a Deutsche Bahn (DB) német vasúttársaság egy Grác felől Saarbrückenbe tartó EuroCity (EC216) járata volt, a másik pedig valószínűleg egy S-Bahn (HÉV-hez hasonló városi gyorsvasút). A baleset akkor történt, mikor a két vonat a niklasdorfi állomásnál elhaladt egymás mellett. A DB szerelvényének egyik kocsiját hosszában feltépte az ütközés.

Jelenleg a vasúti pályát vizsgálják a hatóságok, illetve a sérült felsővezetékek és oszlopok helyreállításán dolgoznak.

A baleset kapcsán megszólalt Sebastian Kurz kancellár, aki részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozói felé: "gondolataim az áldozat családjával és barátaival vannak. Mielőbbi felépülést kívánok minden sérültnek" - fogalmazott.

Szerző
2018.02.12 16:15
Frissítve: 2018.02.12 19:56

Kislánnyal erőszakoskodó férfit vettek őrizetbe

Egy tízéves lánnyal erőszakoskodó férfit vettek őrizetbe rendőrök Dombóváron - közölte honlapján a rendőrség. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az 58 éves dombóvári férfi június első napjaiban autójába csalta a gyermeket, és arra kényszerítette, hogy vetkőzzön le, majd közösült vele. Amikor ezután a lány menekülni próbált, a gyanúsított kést szorított a nyakához. A gyereknek végül sikerült elhagynia a járművet. A rendőrök péntek hajnalban vették őrizetbe a férfit, aki ellen szexuális erőszak gyanújával indítottak eljárást, és kezdeményezték a letartóztatását. 
2018.08.19 12:30

Ledöntöttek egy köztéren kiállított szobrot Szegeden

Publikálás dátuma
2018.08.19 11:39

Fotó: police.hu/
Egy szegedi ideiglenes szoborkiállításon megrongált egy alkotást egy nő - közölte vasárnap a rendőrség a police.hu oldalon. A nő a szegedi Dugonics téren kialakított szoborparkban ledöntötte az emelvényről az egyik egész alakos munkát, amely emiatt összetört. A rendőrség a térfigyelő kamerák segítségével alig két órán belül azonosította nőt, aki elismerte, hogy ő döntötte fel a szobrot. A 34 éves nő ellen nagyobb kárt okozó rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A szeged.hu azt írta, hogy két neves, idén hetvenéves szegedi művész, Fritz Mihály és Kalmár Márton alkotásai közül állítottak ki szobrokat a téren. 
Témák
Szeged
2018.08.19 11:39