Visszaélés - Pintér hivatalnokát gyanúsítja a rendőrség

Publikálás dátuma
2018.02.12 17:32
Shutterstock illusztráció
Fotó: /
Hivatali visszaéléssel gyanúsítja a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a Belügyminisztérium egy kormánytisztviselőjét. Egy vállalkozó ellen befolyással üzérkedés a megalapozott gyanú - írja a police.hu. 

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2018. február 12-én a reggeli órákban elfogta B. Imre 35 éves budapesti lakos, kormánytisztviselőt és az 55 éves Sz. Attila táti lakos, vállalkozót.

Az eddigi információk szerint a két férfi önkormányzati vezetőknek ajánlotta fel közreműködését abban, hogy a Belügyminisztérium vis maior alapjából jogosulatlanul igényeljenek az önkormányzatuk számára pályázati forrásokat, illetve annak terhére végezzenek el az azon a jogcímen jogszerűen el nem számolható munkálatokat.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai B. Imrét és Sz. Attilát előállították, gyanúsítotti kihallgatásukat követően mindkettőjüket őrizetbe vették, további eljárási cselekmények folyamatban vannak.

A BM hétfői közleményében azt írta: a tárca önkormányzati államtitkársága önkormányzati gazdasági főosztálya vagyongazdálkodási és településüzemeltetési osztályának munkatársát vették őrizetbe. Hozzátették: az 55 éves vállalkozó cége végezte azokat a munkálatokat, amelyeket a vis maior alap terhére az érintett önkormányzatok jogszerűen nem számolhattak volna el. Magyarországon mindenkire, így a BM munkatársaira, valamint az őket hivatali visszaélésre biztatókra is ugyanazok a jogszabályok vonatkoznak - "nincs mentesség". A kormánytisztviselő jogviszonyát soron kívül megszüntetik - közölték.

Szerző
2018.02.12 17:32
Frissítve: 2018.02.12 18:17

Kisgyerekeket rendeltek be imareggelire a parlamentbe

Publikálás dátuma
2018.12.11 08:59
Fotó: Thinkstock
Fotó: /
A NER imádását nem lehet elég korán kezdeni.
Kora reggel a Parlamentben kényszerült "lelki életet élni" egy csoportnyi kisgyerek - kormánypárti képviselők társaságában. Az Országgyűlés ugyanis úgy találta: karácsony előtt nem árt az ilyesmi. Az apróságok meglehetősen korán (mintegy fél nyolc tájban) érkeztek meg. (A képeket a gyermekek személyiségi jogai miatt nem közöljük, és nem is linkeljük be.)
Azt a rutint, hogy a Tisztelt Ház tagjai imareggelire gyűljenek, még Balog Zoltán, egykori emberierőforrás-miniszter honosította meg. Szándéka szerint ez az imareggeli kormánypárti és ellenzéki politikusoknak egyaránt lehetőséget adott volna, hogy Istenhez emeljék lelküket, és ez - a tárcavezetői hiedelem szerint - szelídebbé tette volna a honatyákat (a cél az volt, hogy ne essenek olyan ádázul egymásnak az ülésteremben). A közös politikusi imareggelik azonban kikoptak.
Emlékeztetőül: a kormánypárti politikusok előszeretettel használják különböző alkalmakon biodíszletnek a gyerekeket.
2018.12.11 08:59

Palkovics beleállt Pokorniba: eszkalálódik az oktatási háború

Publikálás dátuma
2018.12.11 08:44
Illusztráció
Fotó: / Kállai Márton
Pokorni szerint évente tízezer gyerek megy a lecsóba a tankötelezettség leszállítása miatt, ám az innovációs miniszter szerint aggodalomra nincs semmi ok.
A kormány mindent megtesz azért, hogy a gyerekek ne vesszenek el az iskolarendszerből, állította Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Arra, hogy Pokorni Zoltán szerint - a tankötelezettség korának Fidesz-KDNP általi csökkentése miatt - 16 évesen a gyerekek egy része „megy a lecsóba”, Palkovics úgy reagált: Pokorni Zoltánnak érdemes lenne az aktuális statisztikákat tanulmányozni. Arra a felvetésre, hogy ez Pokorni szakterülete, Palkovics csak azt válaszolta, hogy az már régen volt. Pozitív példaként említette, hogy rengeteg szakiskolás tanulónak már 14 évesen munkaszerződése van.
"Évente tízezer gyerek megy a lecsóba. Évente tízezerrel növeljük a majdani munkanélküliek és közmunkások táborát"
jelentette ki nemrég Pokorni Zoltán, egykori fideszes oktatási miniszter. "A tankötelezettség korhatárának 16 évre csökkentése valóban helytelen lépés volt. Joggal és okkal lehet szidni azt a kormányt, amelyik ezt megtette" - fogalmazott. Hozzátette, a korábbi kormányok sem sokat tettek a szakiskolásokért, és rengeteg pedagógus is örömmel fogadta, hogy két évvel kevesebbet kell bajlódnia a "problémás" diákokkal, de ennek súlyos ára van.
2018.12.11 08:44
Frissítve: 2018.12.11 08:45