Hercegi esküvő - Kulisszatitkok

Publikálás dátuma
2018.02.14 06:16
A királyi család egy rajongója a hercegi pár eljegyzési kártyájával
Fotó: /
Újabb részletek kerültek nyilvánosságra Harry herceg és Meghan Markle tavaszi egybekeléséről. Azt is tudni, a pár Skóciában romantikázik Valentin napon.

Stílusosan a Twitteren keresztül tett közzé a Kensington Palota a brit és nemzetközi közvélemény figyelmét biztosan megragadó információkat a közelgő királyi esküvőről. Ahogy az ifjú pár sajtósai fogalmaztak, Harry herceg és Meghan Markle "izgatottan várják a nagy napot, melynek ünneplését meg akarják osztani a lakossággal".

A királyi család egy rajongója a hercegi pár eljegyzési kártyájával

A királyi család egy rajongója a hercegi pár eljegyzési kártyájával

Szokatlan módon szombaton, és nem hétköznap tartják az esküvőt. Nem feltétlenül republikánusok azok a britek, akiket a május 19-i időpont kihirdetése óta aggaszt, hogyan egyeztethető össze a királyi frigy és az Angol Kupa döntője a Wembley Stadionban. Ez már csak abból a szempontból is érdekes, hogy Cambridge hercege, aki várhatóan Harry tanúja lesz, az Angol Labdarúgó Szövetség elnökeként fontos szerepet tölt be az eseményen. Rendszerint ő adja át a győztes csapatnak a trófeát. Miután azonban a Szent György kápolnában megrendezett ceremónia déli harangszóra kezdődik, a meccset pedig akár délután fél 6 órára is lehet tenni, ha akar, Vilmos mind a két kötelezettségének eleget tehet.

Akármilyen modern és szuverén egyéniség is a Briliáns elmék tévésorozat egykori sztárja, nem áll ellen a kísértésnek, hogy Canterbury érseke, Justin Welby celebrálta esküvő után királyi fogatba ülve tegyen meg egy nagy kört Windsorban. Miután elmarad a szokásos nyilvános csókolózás a Buckingham-palota erkélyén, a közvélemény a hintós felvonulás során kerülhet legközelebb az addigra valószínűleg már a Sussex hercege és hercegnője címet viselő párhoz.

Windsor gazdaságának és idegenforgalmának óriási lökést ad az esküvő, az üzletek máris méltó dekoráción gondolkodva készülnek a látogatók ostromára.

Az egyházi ünnepséget és a hintós körutazást követően 800 vendég várható a Szent György teremben megtartott fogadásra, majd este az örömapa, Károly walesi herceg ad vacsorát egy újabb, mintegy hatszáz fős, a családtagokon kívül Harry és Meghan ,,szűk” baráti körét magába foglaló társaságnak. Ennek helyszíne még nem köztudott. A The Times napilap valószínűsítése szerint a Windsor Park területén található Frogmore House-ra esik majd a választás. Mindkét alkalommal hangzanak el beszédek, de ami a britek figyelmét leginkább megragadta, az az ifjú feleségnek a hagyományokkal szakító felszólalása lesz. Bár a tervek szerint Meghant 73 éves édesapja, Thomas, volt hollywoodi fővilágosító kíséri az oltár elé, a félszegnek mondott örömapa szívesen átadja közszerepléshez szokott lányának a felköszöntés dicsőségét. Markle kisasszony az ENSZ nőjogi és esélyegyenlőségi képviselőjeként számos alkalommal próbálhatta ki orátori tehetségét.

A hagyományokkal ellentétben Meghan is felszólal a vacsorán Fotók: AFP

A hagyományokkal ellentétben Meghan is felszólal a vacsorán Fotók: AFP

2018.02.14 06:16

Elmarad egy koncert a Szigeten

Publikálás dátuma
2018.08.14 13:25
Illusztráció: AFP
Fotó: AFP/
Betegségre hivatkozva kedden délelőtt lemondta a Sziget utolsó napjára hirdetett koncertjét Fever Ray svéd énekes-dalszerző.
Eredeti nevén Karin Dreijer a Knife duóból kiválva kezdett szólókarrierbe. Az eredeti hangú énekesnő sajátos jelmezekben látványos színpadi show-val kápráztatja el közönséget - írta a Bors.
Fever Ray egyik legismertebb száma a Vikingek sorozat főcímdala, az If I Had a Heart - olvasható a hvg.hu-n.
Témák
sziget
2018.08.14 13:25

A támadások miatt törölte Twitter-fiókját a leszbikus szuperhőst alakító színésznő

Publikálás dátuma
2018.08.13 15:49
Illusztráció: AFP
Fotó: AFP/
A kommentelők miatt törölte Twitter-profilját Ruby Rose. Az internetezők vegyes érzelmekkel fogadták, hogy az ausztrál modell-színészt kérték fel az első tévés leszbikus szuperhős, a Batwoman címszerepének eljátszására.
Ruby Rose az Instagramon osztotta meg: őt választották a The CW Network hamarosan induló, Batwoman című sorozatának főszerepére - írta a 24.hu. Mint írta, ezzel gyerekkori álma vált valóra. 
Az internetezőket azonban megosztotta, hogy az első képernyőn megjelenő leszbikus szuperhőst a magát "gender fluid"-nak, azaz egyik nemhez sem tartozónak valló modell-színésznő játssza. Sokan örültek, ám az ausztrál művész rengeteg kritikát is kapott a közösségi oldalain, ezért törölte a Twitter-fiókját és szigorított az Instagram-profiljának beállításain is - írta a BBC. Mint fogalmazott, közösségimédia-szünetet tart és a munkára koncentrál.
A Batwoman sorozat, amelynek a 2006 óta nyíltan meleg Kate Kan a főszereplője, várhatóan jövő év végén lesz látható. 
Témák
Batwoman
2018.08.13 15:49