Elios - Az MSZP kikéri az érintett városok iratait

Publikálás dátuma
2018.02.15 14:02
Elios székház a Magyar utcában - Forrás: Google Street View
Minden, az Elios-ügy által érintett önkormányzatnál kikéri az MSZP- Párbeszéd az ezzel kapcsolatos iratokat – mondta el csütörtökön a Legfőbb Ügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján Gőgös Zoltán az MSZP elnökhelyettese.

E célból az MSZP- Párbeszéd az ország több pontján, így Zalaegerszegen, Szekszárdon, Hódmezővásárhelyen, Vácon, Hatvanba és Salgótarjánban sajtótájékoztatónk követelik, hogy ugyanúgy megkapja a párt a helyi önkormányzattól az Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz kötődő, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által szervezett bűnözésnek nyilvánított uniós pályázati csalás helyi iratait, ahogy ez Szolnokon már megtörtént.

Gőgös Zoltán emlékeztetett arra, hogy három héttel ezelőtt Szolnokon Radócz Zoltán szocialista képviselő kikérte az Eliosszal kapcsolatos dokumentumokat és megkapta. Gőgös szerint ebből már kiderült, hogy csak Szolnokon nagyjából 800 millió forinttal károsította meg a lakosságot az a maffiaszerű szervezet, ami a miniszterelnökség családjáig ér. Ráadásul még rossz minőségű szolgáltatást is adtak a lakosságnak - tette hozzá Gőgös.

A képviselő elmondta: ahogy Szolnokon megkapták az iratokat, úgy várják, hogy , hogy az önkormányzatok másutt is adják ki az Elios-ügy helyi dokumentumait.

„Látjuk, hogy milyen szánalmasan próbálják az önkormányzatok ezt megakadályozni. Innen hívnánk fel az érintet jegyzők figyelmét, hogy hivatali visszaélést követ el az, aki megválasztott képviselőnek ezeket nem adják át ezeket az iratokat.”

Szerző

Orbán majdnem minden megtakarított forintját a Fideszre költötte

Publikálás dátuma
2019.04.22 20:25

Fotó: Népszava
Legalábbis ez derül ki, ha a kormánypárt pénzügyi kimutatását és a miniszterelnök vagyonnyilatkozatát egymás mellé teszi valaki.
Orbán Viktor 1 032 421 forintot adományozott tavaly a pártjának, szúrta ki a Fidesz 2018. évi pénzügyi kimutatásában a 24.hu. Ez az összeg közel annyi, mint a miniszterelnök összes megtakarítása, amely a 2019-es adóbevallása szerint 1 millió 395 ezer forint. Így már csak az a kérdés: vajon miből fizeti ki a miniszterelnök az OTP magánrepülőjét - amivel ha utazott, azt mindig kifizette Csányi Sándor szerint -, hogyha majdnem teljes vagyonát pártjára költi.
A kimutatás szerint tavaly forintra pontosan 2 milliárd 426 millió 316 ezer 698 forint bevétele volt a kormánypártnak, és ebből 1,5 milliárd központi költségvetésből származó támogatás, 407 millió adomány, 301 millió egyéb támogatás és 176 millió tagdíj.
2,3 milliárdot még tavaly el is költött a Fidesz. A legtöbbet, 1,6 milliárdot "politikai tevékenység kiadása" címszó alatt költötték a dokumentum szerint. A második legkomolyabb tétel a "működési kiadások", ami 428 milliót emésztett fel.
Frissítve: 2019.04.22 20:52

A tervezettnél 7000 millió forinttal dolgozik drágábban Mészáros Lőrinc cége a Tisza-Túr tározón

Publikálás dátuma
2019.04.22 16:55

Fotó: Népszava
Mielőtt elnyerte a közbeszerzést a Mészáros és Mészáros Kft., illetve a Ke-Víz 21 Építőipari Zrt., még csak 19 milliárddal számoltak annak kiírói.
A becsült 19 milliárd forint helyett 25 milliárd 974 millió forintért tervezheti és építheti meg a Tisza-Túr tározót a felcsúti Mészáros és Mészáros Kft. a nyíregyházi Ke-Víz 21 Építőipari Zrt.-vel - számol be egy újabb, a felcsúti milliárdos nevéhez kötődő közbeszerzési drágulásról az uniós közlöny alapján a Napi.hu.
A projekt általános célkitűzése a szükséges árvízvédelmi biztonság megteremtése a Felső-Tisza országhatárhoz közeli szakaszán kialakított árapasztó tározó létesítésével. A közel 26 milliárd forintos beruházás az európai uniós finanszírozású Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával valósul meg.
A munkákba Mészáros Lőrinc érdekeltsége alvállalkozóként bevonja a Duna Aszfalt Kft.-t, a Kötiviép'B Kft.-t, a Hazai Építőgép Társulás Kft.-t, a Békés Drén Kft.-t, a Viziterv Consult Kft.-t és az Aqua Duplex Kft.-t.
Frissítve: 2019.04.22 17:33