Phjongcshang - Liu Shaolint kizárták 1000 méteren

Publikálás dátuma
2018.02.17. 14:49
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Liu Shaolin Sándort kizárták szombaton a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyében a phjongcshangi téli olimpián, s végül összesítésben nyolcadik lett.

Az MTK sportolója a döntő hajrájában kicsúszott, és elsodorta egyik dél-koreai riválisát, így a bírók kizárták. A számot a kanadai Samuel Girard nyerte meg.

Szerző

Phjongcshang - Jászapáti Petra hatodik 1500 méteren

Publikálás dátuma
2018.02.17. 14:28
Az olasz Arianna Fontana (b) és Jászapáti Petra (j). MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Jászapáti Petra hatodik lett szombaton a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyében a phjongcshangi téli olimpián.

A szegedi sportoló a döntőben két percen át a mezőny végén haladt, majd az utolsó körben egy helyet javított, és végül pontszerzőként ért célba.

Jászapáti a második magyar pontszerző a dél-koreai játékokon, egy hete Liu Shaolin Sándor ötödik lett ugyanezen a távon.

Szerző

Phjongcshang - Jászapáti és Liu Shaolin döntős

Jászapáti Petra bejutott a döntőbe szombaton a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyében a phjongcshangi téli olimpián.

A szegedi sportoló az elődöntőben sokáig az utolsó pozícióban haladt, majd az utolsó körben feljött negyediknek, s egy ütközés és kicsúszás miatt végül sikerült másodikként befutnia. A döntő 13.09 órakor kezdődik.

Döntőbe jutott Liu Shaolin Sándor is a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyében. Az MTK sportolója öt körrel a vége előtt az élre állt elődöntős futamában, majd visszacsúszott a második helyre, és a hátralévő szakaszon ügyesen helyezkedve megőrizte pozícióját. A szám fináléja 13.24 órakor kezdődik.

Szerző