Rendőrkézen az ékszerrablók - Videó!

Publikálás dátuma
2018.02.23 09:59
Forrás: police.hu
Fotó: /
A férfi egy gázriasztó fegyverrel rabolta ki az ékszerüzletet, majd megkötözte az eladót és elmenekült. Az elkövetőt és társát szerdán fogták el a rendőrök - számolt be az ügyről a rendőrség a honlapján. 

A 36 éves budapesti R. Kevin 2018. február 15-én 11 óra 30 perckor vásárlást színlelve ment be egy Budapest XI., Bocskai úti ékszerüzletbe, majd a nála lévő gázriasztó fegyverrel a bevételt követelte. A férfi megkötözte az eladót, majd bezárta az üzlet ajtaját és a kulccsal, a pénzzel, valamint az arany ékszerekkel együtt távozott. A férfi társa a helyszín közelében autóval várakozott a rabláskor, majd együtt elmenekültek.

Az eladó, miután a férfi kiment az ékszerboltból átkopogott a szomszédos üzletbe, ahonnan az egyik alkalmazott átnézett, és ekkor látta meg, hogy mi történt, majd értesítette a rendőröket.

A nyomozók azonosították a 46 éves budapesti H.-né H. Zsuzsannát, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztály, valamint a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói 2018. február 21-én a XIII. kerületi lakásán elfogtak. Még aznap azonosították R. Kevint is, akit egy zuglói társasház pincéjében fogtak el.

A BRFK Rablási Osztályának munkatársai a férfit fegyveres rablás bűntett, míg a nőt bűnsegédként elkövetett fegyveres rablás elkövetésének gyanúja miatt vették őrizetbe.

Szerző
2018.02.23 09:59

Súlyosabb büntetést kért az ügyészség Tarjányira

Publikálás dátuma
2018.09.19 14:57

Fotó: Népszava/
A médiatulajdonos és biztonságpolitikai szakértőt első fokon nagy értékű csalás miatt ítélték felfüggesztett börtönre. Az ügyészség ténylegesen rács mögé küldené.
– Valóban súlyosabb, letöltendő büntetés kiszabását kérte ügyemben a vádhatóság – erősítette meg lapunk érdeklődésére Tarjányi Péter, a Zoom.hu tulajdonosa, biztonságpolitikai szakértő a Pesti Srácok információját. Tarjányi – akit első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítéletek csalás miatt – úgy fogalmazott: ahogy az egész pert, úgy az ügyészség mostani lépését is megalapozatlannak tartja, bízik benne, hogy az októberben induló másodfokú eljárásban gyorsan kiderül az igazság és felmentik a vádak alól. Az ügyről részletesen beszámoló portál arról írt: Tarjányi 2010-ben került a szentesi Petőfi szálloda felújítása kapcsán elszámolási vitába a Demján-cégcsoporthoz tartozó Arcadom Zrt-vel. Tarjányi és két társa ellen 441 millió forintos csalás gyanújával tettek feljelentést. Tarjányit rövid időre őrizetbe is vették. A per 2015 tavaszán kezdődött, és az idén év elején zárult: a másodrendű vádlott Tarjányit két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, emellett arra, hogy társaival fizessen meg – kamatokkal együtt – közel 800 millió forintot. Az ügyészség súlyosbításért, Tarjányiék felmentésért fellebbeztek. A biztonságpolitikai szakértő állítja, nem követtek el csalást, amit szerinte az is alátámaszt, hogy az ügyben indult polgári pert megnyerték, és a NAV-vizsgálat sem talált kifogásolni valót. „Ez nem politikai ügy” – felelte Tarjányi arra a kérdésünkre, összefügg-e az ügyészség súlyosbítási igyekezete azzal, hogy ő a Zoom.hu tulajdonosa. Az ugyanakkor szerinte nem kizárt, hogy „lehet valamiféle politikai megfelelési kényszer.”
Szerző
2018.09.19 14:57

Felfüggesztett börtön a dombóvári fegyvertartónak

Publikálás dátuma
2018.09.19 11:14

Fotó: police.hu/
Másfél év, két esztendőre felfüggesztett börtönre ítélte a kaposvári bíróság azt a 62 éves, dombóvári férfit, akinek egy közúti ellenőrzés során fegyvereket és lőszert találtak a kocsijában, majd az ezt követő házkutatásnál a házában is.
A férfit szeptember elején Csomában állították meg a rendőrök és a TEK-esek egy összehangolt ellenőrző akció keretében. A kocsi csomagtartójából
  • két szovjet fegyver,
  • egy félautomata hadipuska
  • és egy ismétlő hadipuska,
  • valamint hozzájuk tartozó lőszerek
kerültek elő. Kiderült, a vádlottnak nincs engedélye a fegyverekhez, ezért a rendőrök házkutatást tartottak csikóstöttösi otthonában, ahol
  • tűzfegyverré alakított csehszlovák légpisztolyt,
  • kispuskát,
  • s több mint száz lőszert találtak.
Az ügyészség gyorsított eljárásban lőfegyverrel visszaélés és lőszerrel visszaélés állította bíróság elé a büntetlen előéletű, bűnösségét beismerő és megbánó férfit, akinek a grémium meg is állapította a bűnösségét. Az ítéletet a vádhatóság tudomásul vette, így az jogerős.
2018.09.19 11:14