Körúti robbantó - Testvére különös bejelentést tett

Publikálás dátuma
2018.03.05 16:04
Fotó: Népszava/Molnár Ádám
Fotó: /
„Orbán rendezte meg” a pokolgépes robbantást, mondta a vádlott, P. László testvére a hétfői tárgyaláson. P. László csak a lélekvándorlásról beszélt volna, de a bíró nem hallgatta meg - tudósít a Magyar Nemzet.

– Sosem csinált hasonlót, nem bántott senkit. Gyerekkorában ő védte azokat, akiket bántottak – fogalmazott a vádlott tanúként meghallgatott testvére. Az apa arról vallott, hogy fiát annak idején kifejezetten biztatni kellett, hogy ne féljen legalább saját magát megvédeni, ha bántják.

A P. Lászlót terhelő bizonyítékokat a húg és az apa szerint is odacsempészték, manipulálták. A testvér a rendőrségen tett vallomásában még arról is beszélt, hogy „Orbán rendezte meg” a pokolgépes robbantást. Az apa szerint a robbantás egyértelműen politikai hátterű volt, az áldozatokat és fiát mint bűnbakot is előre kiválasztották. Mindketten úgy gondolják, a vádlott a fogvatartás alatt adagolt tudatmódosító szer hatása alatt tette meg korábbi – mostanra visszavont – beismerő vallomását.

Az édesanya szerepe a tárgyaláson többször előkerült. P. László húga például a nyomozati vallomásában felvetette, hogy az édesanyjuk az elmúlt időszakban találkozóra hívta őt, ahol a bátyjáról kérdezősködött, hasonlóan, mint az ügyészség. A fiatal nő azt feltételezte, hogy anyja is nyomozó hatóságnak dolgozik. Ismét az anya került szóba, amikor a hallgatóság egyik tagja emelt hangon közölte a vádlottal, hogy a védője, Cseterics László jóban van az édesanyjával, tehát nem számíthat tőle megfelelő védelemre.

P. László, a körúti robbantás vádlottja a Fővárosi Törvényszéken többször jelezte, hogy a lélekvándorlás tanáról értekezne, mert szerinte amiatt van itt. Kalina József bíró azonban erről nem volt hajlandó meghallgatni a vádlottat.

A teljes cikk itt olvasható.

Szerző
2018.03.05 16:04

Teherautók lángoltak egy vecsési telephelyen (videó)

Publikálás dátuma
2019.01.19 08:42
Illusztráció
Fotó: BM túzoltóság/Facebook/ Tóth Norbert
Égő járműről terjedt a tűz, végül több teherautó is lángokban állt az Almáskerti úton.
Teljes terjedelmében égett egy fém alkatrészekkel megpakolt teherautó szombatra virradó éjjel a Vecsés határában húzódó Almáskert út egyik telephelyén – írja Facebook-oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). 
 A helyszínre nagy erőkkel riasztották a főváros hivatásos tűzoltóit, akiknek kiérkezésére a lángok több teherautóra is átterjedtek. Az egységek öt vízsugárral oltották el a tüzet. Az eset során senki nem sérült meg. A tűzesetről videó is készült, a felvételt az OKF fotóriportere, Schultz László tűzoltó főtörzsőrmester készítette. 
2019.01.19 08:42

Baltával fenyegette feleségét, majd felrobbantotta lakásukat egy járdánházi férfi

Publikálás dátuma
2019.01.18 15:52
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Miután összeverte a nőt, bezárkózott a társasházi lakásba, és kinyitotta a gázt. Letartóztatták.
Összeveszett feleségével egy járdánházi férfi, majd bezárkózott a lakásukba, majd gázrobbanást idézett elő kedden, január 15-én. A férfit a Miskolci Járásbíróság letartóztatta - tájékoztatott a Miskolci Törvényszék sajtóosztálya.
A férfi először egy baltával megfenyegette feleségét, hogy megöli.
A nő ekkor bezárkózott társasházi lakásuk fürdőszobájába, de férje felfeszítette az ajtót, majd kétszer megütötte a menekülő asszony hátát és megdobta mobiltelefonnal. A feleség könnyebb, zúzódásos sérüléseket szenvedett. A vita után a gyanúsított bezárkózott a lakásba - a rendőrök sem tudtak bejutni hozzá -, majd felgyújtotta a berendezési tárgyakat és a pb-gázpalack csapját megnyitva robbanást idézett elő. A tüzet a tűzoltók eloltották.
A négylakásos társasházban tartózkodók közvetlen életveszélynek voltak kitéve.
A gyanúsított ellen ezért nemcsak súlyos testi sértés kísérlete, hanem közveszélyokozás miatt is eljárás indult. A járásbíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a végzés ellen a férfi fellebbezett.
2019.01.18 15:52