Késsel követelt pénzt "házigazdájától"

Publikálás dátuma
2018.03.06. 10:06
Shutterstock illusztráció
Elfogták azt a kiskunmajsai férfit, aki késsel fenyegetőzve kirabolta a "házigazdáját" - írja a rendőrség honlapján.

Egy kiskunmajsai férfi beengedte a házába a csak látásból ismerős férfit, aki pénzt kért tőle. Miután nem adott, a "vendég" felkapott egy kést és azzal fenyegette meg a házigazdát, hogy ha nem adja át a telefonját, leszúrja. A 36 éves gyanúsított a kést eldobva két mobiltelefonnal a kerítésen kimászva elmenekült. A rendőrök rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

Szerző

Eszméletlen állapotban találtak a férfira, nem sikerült megmenteni

Feltehetően szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy ember hétfőn Kecskemét-Ménteleken - közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. A mentők hívására az Almavirág utca egyik családi házához érkező kecskeméti hivatásos tűzoltók a korábbi szellőztetés után is kimutatták a mérgező gáz jelenlétét, ezért értesítették a gázszolgáltatót. A mentők a házban talált eszméletlen ember életét már nem tudták megmenteni.

Szerző

Nyolc és fél évre ítélték az újszülöttjét megölő asszonyt

Nyolc év hat hónap börtönre ítéltek első fokon egy nőt, aki Érden 2015 végén megölte újszülöttjét, majd a holttestet több mint egy évig rejtegette - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a vádlott 2015-ben lett terhes, ezt azonban eltitkolta a családtagjai elől, akik a súlygyarapodását pajzsmirigybetegségének tulajdonították.

A vádlott a lakhelye előtti bokorban adott életet a gyermeknek. Amikor a csecsemő felsírt, a nő betömte a száját, a holttestet egy vászontáskában először szekrénybe, később a használaton kívüli kutyaólba rejtette. A család 2017 januárjában találta meg, akkor értesítették a rendőrséget.

A bíróság tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés miatt ítélte el az asszonyt. Az ügyész súlyosításért a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügyészség indítványozta a vádlott előzetes letartóztatását és a két élő gyermekével kapcsolatos szülői felügyeleti joga megszüntetését, a bíróság azonban elegendőnek tartotta a lakhelyelhagyási tilalmat és meghagyta szülői felügyeleti jogait.

Szerző