Kövér: gyomorforgató lenne az ellenzéki összefogás

Publikálás dátuma
2018.03.08. 10:50
Fotó: Molnár Ádám

„Gyomorforgató, hányingerkeltő” lenne egy összellenzéki összefogás – mondta Kövér László a Magyar Nemzet gödi választási fórumról szóló tudósítása szerint. Kövér a Fidesz egyik alapítója és köztudottan régóta Orbán Viktor miniszterelnök közeli bizalmasának számít.

A napilap azt írta: „Olyan puccs zajlik Európában, mint amit a bolsevikok csináltak száz éve” – vezette fel Kövér László, hogy szerinte milyen világrengető tétje van az áprilisi választásoknak. Elmondása szerint Brüsszel politikusai, Soros György, illetve a balliberális elit arra szövetkezett, hogy lebontsák az „európai nemzetállamok szövetét”, amelyek gazdasági és politikai törekvéseik útjában állnak – köztük Magyarország.

„Jó, hogy Soros nem bírt a vérével” – hálálkodott Kövér László, mert szerinte a milliárdos nagyobb szerepvállalása lehetővé tette, hogy láthatóvá váljon az a hatalom, amiről korábban csak az összeesküvéshívők beszéltek. A házelnök szerint ezek a hatalmak olyan értékék eltörlésével szeretnék letörni az ellenállást, mint a kisgazdák által a múlt században megfogalmazott „Isten, haza, család”. A vallások meggyengítésén fáradoznak, a nemzeti tudat és közösségek felhígításán, a családokat pedig a különböző nemi identitások elfogadtatásával szeretnék meggyengíteni. Ilyen folyamatok eredményeként értékeli, hogy szerinte több már a muszlim diák Bécsben, mint az osztrák. „Itt tartunk” – sopánkodott Kövér, aki szerint a következő választás ezért nem hogy száz évre szól, de nem csak a magyarok sorsát döntheti el.

Szerző