Ludastói tragikus buszbaleset - Elítélték a sofőrt

Publikálás dátuma
2018.03.08 17:53
Google Street View
Fotó: /
Jogerősen három év letöltendő fogházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön azt a buszsofőrt, aki az általa vezetett iskolabusszal halálos közúti balesetet okozott 2016 szeptemberében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ludastó és Geszteréd között - közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

Toma Attila tájékoztatása szerint a vádlottat az elsőfokú bíróság tavaly szeptemberben halálos tömegszerencsétlenség okozásának vétségében mondta ki bűnösnek és két év felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta. Ezt az ítéletet súlyosbította a fellebbezések után másodfokon eljáró törvényszék.

A tényállás szerint a férfi tavaly szeptember 5-én délután az autóbusszal negyvenkilenc iskolás gyereket szállított Ludastó irányából Geszteréd felé haladva, óránkénti 50-55 kilométeres sebességgel. Az iskolabusz az egyik, a növényzettől nem belátható kanyarban frontálisan összeütközött egy szemből, 61-68 kilométeres óránkénti sebességgel érkező személyautóval.

A balesetben az autót vezető férfi és utasa a helyszínen meghalt. A buszon utazó gyerekek közül ketten súlyos, maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedtek, további huszonnégy gyermek pedig könnyebben sérült meg. Toma Attila közleményében a másodfokú bíróság indoklására hivatkozva azt írta, a halálos tömegszerencsétlenséget akkor kell megállapítani, ha a baleset következtében legkevesebb egy ember meghal és legalább kilenc további megsérül.

Erre figyelemmel az ennél jóval súlyosabb következményekkel járó balesetet okozó vádlott esetében a törvényszék alaposnak találta a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést - ismertette a sajtószóvivő.

Szerző
2018.03.08 17:53

Hazaútra kellett a kürtőskalácsoshoz betörő gyerekeknek a pénz

Publikálás dátuma
2018.09.21 14:04

Fotó: police.hu/
Mindent beismert a 14 és a 15 éves fiú. "Csavarogni" mentek Nyíregyházára.
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 15 éves és egy 14 éves hajdúhadházi lakos ellen - tájékoztat honlapján a rendőrség. A nyomozás adatai szerint a két fiú egy nyíregyházi kürtőskalácsot árusító pavilonba tört be 2018. szeptember 12-én éjszaka.
A rendőrök a gyerekeket szerdán elfogták és gyanúsítottként kihallgatták. Elmondásuk szerint "csavarogni" jöttek Nyíregyházára, de mivel nem volt pénzük, ezért úgy döntöttek, hogy betörnek a belvárosi pavilonba, hátha találnak ott valamit.
A gyanúsítottak a helyiségben talált pénzt megfelezték, aminek egy részéből taxiba szálltak és hazamentek.
A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek, a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekeznek.
2018.09.21 14:04

Hármas karambol – Két ember megsérült az M1-esen

Publikálás dátuma
2018.09.21 11:33
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Egy autó felborult, és egy az árokba csapódott az ütközés következtében.
Három személyautó ütközött össze az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 98-as kilométernél, Ács térségében – tájékoztat a katasztrófavédelem.
A baleset következtében az egyik gépkocsi felborult, egy másik pedig az árokba csapódott. Ketten megsérültek, őket a mentők ellátják.
Mint a rendőrség írja, a helyszínen a 85-ös és a 93-as kilométerszelvényeknél az autópályáról leterelték a forgalmat. A lezárás fél 2 körül ért véget.
2018.09.21 11:33
Frissítve: 2018.09.21 14:13