400 milliós luxusvillában tengődik - Leleplezték Matolcsy úrhatnámságát

Publikálás dátuma
2018.03.13 09:07
Nemzeti kamarát! És 240 milliós luxusvillát mindenkinek! - Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke beszédet mond a Magyar
Fotó: /
Nem bírnak magukkal, noha Orbán - saját hellóröfis gesztusaival is - erősen próbálta elhitetni, hogy ő egy plebejus kormány plebejus miniszterelnöke. Eddig sem nagyon sikerült, a luxusimádat eleinte csak mondjuk úgy "apróságokban" Louis Vuitton- táskákban, Pasa-parki varázslatos területnövelő lakásokban, vagy épp csehországi fácánvadászatokban mutatkoztak meg, aztán jöttek a hírek zavaros tulajdonosi hátterű Mészáros-yachtokról, tengerparti nyaralókról - egyre nőtt a mohóság. 

A közeli napok botránytörténete Semjén Zsolt svédországi vadászata, ami a Fidesz-KDNP működésének állatorvosi lova is lehetne, olyan sok benne a sunyiság, hazudozás, kétszínűség, etikátlanság. A lehulló leplek legutóbbi darabja után kiderült: a miniszterelnök-helyettes luxus vadásztúráit egy közpénzekkel kitömött vállalkozó fizethette. Semjén válasza pedig a szokásos pökhendi, a népet - amelynek pedig szolgálója - mélyen lenéző reakció, az "üzenetet" az egyik legszomorúbb lakájmédiává alázott Origóban juttatta el, majd megosztotta azt a közösségi portálon. 

És hát lehet versenyezni a Fidesz-KDNP és a haverok felső szintjén, ki dob nagyobbat, ki mutatja meg leghatásosabban, hogy "mennyit ér", mert hát Lázár hamar ( már 2011-ben) kiadta a jelszót: akinek nincs semmije, az annyit is ér.

Nos, a versenyben most nagyot ment Matolcsy jegybankelnök, aki legutóbb azzal került a Népszava oldalaira, hogy egyre kínosabbá válik az unokatestvére érdekeltségében lévő gyárban készülő, a BKV-nak szánt csuklós buszok kálváriája. Ma pedig a 24.hu újságírója, Baksa Roland nyúlt az ásóhoz, hogy mélyítsen egy jókora darabot azon a gödrön, amelybe - ha csak morálisan és szimbolikusan is - süllyednek országunk, életünk megbízott vezetői. 

400 milliós luxusvillába vette be magát Matolcsy és családja - jelent meg reggel a portálon az oknyomozó újságírás eredményeként kiderülő sunyiság. 

És miért "sunyi"? 

Mert - mint írják - az álomotthont úgy veszi igénybe a Magyar Nemzeti Bank (MNB) első embere, hogy amennyire csak lehetséges, rejtve legyen a nyilvánosság elől, így mindeddig el tudta kerülni, hogy számot adjon arról, miből futja az ingatlan használatára.

"Március 5-én, hétfőn reggel negyed 9 után a házhoz érkezett egy Mercedes-kisbusz, a sofőr kiszállt, kinyitotta a kaput, betolatott, majd úgy 20 perc múlva elindult. A sötétített üvegű kisbuszt nem sokkal később, 9 óra körül a Magyar Nemzeti Bank főbejárata előtt, a felsővezetőknek fenntartott parkolóhelyen látta a 24.hu forrása. (Majd másnap szintén.) Pár perccel később egy másik autó tolatott ki, a kisautó sofőrje kiszállt, hogy becsukja a kaput. Ő pedig nem volt más, mint Matolcsy György felesége, Matolcsy Zita. Másnap, március 6-án kedden reggel 9 óra tájban ugyanaz a Mercedes-kisbusz megállt az MNB főbejárata előtt, és - nahát! - Matolcsy György pattant ki belőle."

A család mindenek előtt

Matolcsy György fiának cége megvette, Matolcsy György unokatestvérének bankja meghitelezte, Matolcsy György pedig használja a 430 millióért hirdetett II. kerületi luxusrezidenciát. A jegybank szerint semmi közünk ahhoz, hogy hol lakik az elnök, Matolcsy Ádám viszont a 24.hu kérdésére elismerte: édesapja használja az ingatlan egy részét, és ezért bérleti díjat fizet.

A szülői lakosztály nagyobb mint más család egész lakása - volt olvasható a II. kerületi Páfránykert utcai házat hirdető, Bár a budai luxusingatlanokra specializálódott ingatlaniroda aktuális ajánlatai között, ahonnan a hirdetés már eltűnt, de a tárolt változata még elérhető - írja a 24.hu, amely feltárja a történet "üzleti" hátterét is, és ahol a villáról készült fotókat is megnézheti. 

Szerző
2018.03.13 09:07

Elő a szelvényt! Itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

Publikálás dátuma
2018.08.18 19:41
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 7 (hét) 27 (huszonhét) 42 (negyvenkettő) 66 (hatvanhat) 80 (nyolcvan) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 35 darab, nyereményük egyenként 1.495.330 forint; 3 találatos szelvény 3284 darab, nyereményük egyenként 17.000 forint; 2 találatos szelvény 90.840 darab, nyereményük egyenként 1575 forint. Joker: 462929  Mivel ezen a héten sem volt 5 találatos szelvény, a jövő héten várható főnyeremény:
1,363 milliárd Ft
Szerző
2018.08.18 19:41
Frissítve: 2018.08.18 20:20

Soros: A világ elvesztett egy nagy embert

Publikálás dátuma
2018.08.18 17:25

Fotó: AFP/ OLIVIER HOSLET
„A világ elvesztett egy nagy embert Kofi Annan halálával. Hiányozni fog.” - búcsúzott Twitter-oldalán az egykori ENSZ-főtitkártól az üzletember.
Kofi Annan szombaton, rövid betegség után hunyt el. A Nobel-békedíjas diplomata 80 éves volt.
hvg.hu visszaidézte: 2017 áprilisában Kofi Annan levélben állt ki a CEU mellett. Ebben úgy fogalmazott, az egyetem nagyban hozzájárul a demokrácia további fejlődéséhez, főleg "Európa azon részén, amelyet már sokszor fertőztek meg ártalmas ideológiák". Hozzátette, az intézmény vitathatatlanul hozzájárul ahhoz, hogy a szólás- és véleményszabadság alapvető értékeit a jövő generáció számára is átadja. Annan végül reményét fejezi ki a levélben, hogy a CEU folytathatja működését.
2018.08.18 17:25