Meglepetés! - A Lungo Drom csatlakozik a Békemenethez

Publikálás dátuma
2018.03.13 15:18
Fotók: L.Ritók Nóra/Facebook
Fotó: /
A hazai cigányság megtapasztalta, hogy az elmúlt nyolc évben a kormány felzárkózási és integrációs programjai valódi elkötelezettséget mutatnak arra nézve, hogy a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok életében valódi pozitív fordulat álljon be - indokol a Farkas Flórián vezette szervezet. Hát ha csak így nem. 

A szervilis dicshimnusz azonban folytatódik: a kormány rendkívüli erőfeszítéseket tesz a hátrányos helyzetben lévők, így különösen a hazai cigányság társadalmi felzárkózása érdekében. A Fidesz-KDNP pártszövetség jövőképének középpontjában a felemelkedő nemzetünk áll, amelyben a sorsközösséget az ezzel járó jogokat és kötelezettségeket egyaránt vállaló cigányság is szervesen beletartozik. 

(lásd: Orbán lemigránsozta a magyarországi cigányokat )

 A Soros-terv részeként különböző migrációt segítő szervezetek igyekeznek az ellenzéket segíteni, akik számára a hazánk, a kereszténységünk, az Isten, a nemzet és a család nem érték – közös múltunk és kultúránk lerombolását tűzték ki célul maguk elé. Kiadó: "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség.

Szerző
2018.03.13 15:18

Két hétre bezárják a Déli pályaudvart októberben

Publikálás dátuma
2018.09.18 14:46
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava/ Kállai Márton
Október 4. és 17. között karbantartási munkákat fognak végezni.
Lezárják a teljes Déli pályaudvart októberben két hétre – tudta meg a Portfolio. A portál ezzel kapcsolatban megkereste a MÁV-ot is, akik közölték: október 4. és 17. között „kerül sor a Déli pályaudvar teljes lezárására”. Arra hivatkoznak, hogy halaszthatatlan karbantartási munkákat fognak végezni.  „A két hét alatt olyan halaszthatatlan karbantartási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni. A karbantartást a nyári menetrend utánra időzítették, hogy a turisztikai szezon alatti balatoni utazásokat már ne érintse a vágányzár” – közölte a MÁV. A lezárás miatt leginkább érintett Budapest-Déli-Győr, Budapest-Tatabánya-Oroszlány, Budapest-Déli-Székesfehérvár, Budapest-Déli-Pusztaszabolcs-Pécs vonalszakaszokon közlekedő vonatok módosított menetrendje már megtalálható a vasúttársaság honlapján – tették hozzá. 
2018.09.18 14:46
Frissítve: 2018.09.18 14:46

Lehet népszavazás a római-parti gátról

Publikálás dátuma
2018.09.18 14:40
Lehet népszavazás a Római-part lebetonozásáról.
Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
A választási bizottság egyszer már jóváhagyta a kérdést, azt mégis a Kúria elé vitték. A bíróság azonban ismét jóváhagyta.
A Kúria szerint lehet népszavazást tartani arról, hogy ne közvetlenül a folyóparton, hanem beljebb, a Nánási út-Királyok útja nyomvonalon valósuljon-e meg a római-parti árvízvédelem - számol be az MTI. A bíróság kedden helybenhagyta a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) határozatát, amely hitelesítette az erre vonatkozó népszavazási kezdeményezést.
Az FVB még augusztus 13-án hitelesítette a kérdést, amely úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a Csillaghegyi öblözet római-parti szakaszának árvízvédelmét szolgáló árvízvédelmi létesítmény a Nánási út-Királyok útja nyomvonalon valósuljon meg?". A döntését azonban a Kúria előtt megtámadták, arra hivatkozva, hogy a nyomvonal kijelölését magasabb szintű jogszabályok befolyásolják, valamint, hogy a fővárosi választópolgároknak a szükséges műszaki, árvízvédelmi ismeretek hiányában kellene döntést hozniuk.
A Kúria a keddi végzésében helybenhagyta a hitelesítő határozatot a főpolgármesteri hivatal tájékoztatása szerin. Mint a közleményben írják, "Budapest főpolgármestere és városvezetése a Kúria döntését határozott megkönnyebbüléssel fogadta".
2018.09.18 14:40