Lázár üzent Márki-Zaynak: kár háborúzni Orbánnal

Publikálás dátuma
2018.03.19 11:21
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Fotó: /
Lázár János három hete - március 1-jén indította el Facebook-oldalát - minden megnyilvánulási lehetőséget kampányolásra használ. A kancelláriaminiszter (a térség fideszes országgyűlési képviselője) a 47-es főút hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszát adta át, ahol természetesen ismét megragadta az alkalmat, hogy a "megfelelő" irányba terelje Hódmezővásárhely polgárait az április 8-ai választásra. Élő videóban üzent a város új polgármesterének: "kár háborúzni Orbánnal vagy a Fidesszel".

Az elmúlt hetekben hadüzenet érkezett a kormány asztalára Hódmezővásárhely városából - kezdte kitérőjét Lázár János az eseményen megjelent újságírók előtt. "A város polgármestere hadat üzent a kormánynak, hadat üzent Orbán Viktornak és hadat üzent a Fidesznek is"

Márki-Zay azt állította, hogy ha a Fidesz nyeri meg a választást, akkor az Trianon lesz az ország számára, ami komoly és súlyos kijelentés - mondta Lázár. "A kormány egyetlen polgármesterrel sem akar háborúzni és nem is fog" - közölte a miniszter.

A legtöbb, amit a város elérhet, hogyha háborúzni akar a kormánnyal, elveszít egy régi barátot, elveszít egy régi szövetségest, ami meggyőződésem, hogy hiba volna - hangsúlyozta a tárcavezető. Meggyőződésünk, hogy Hódmezővásárhely fejlődése mindenkinek fontos, és ezt egy háborúval nem szabad kockáztatni - tette hozzá.

"Egy polgármesternek a városáért kell dolgoznia, és nem a városa fölhasználásával kell miniszterelnöki ambíciókat megvalósítania. Hogyha ez így folytatódik, és a várost háborúskodásba taszítja, akkor nem a Fidesz fog az ország számára Trianont jelenteni, hanem Hódmezővásárhely számára fog Márki-Zay Péter Trianont jelenteni" - vezette fel üzenetét Lázár János. 

"Kár háborúzni Orbán Viktorral vagy a Fidesszel" - szögezte le a kancelláriaminiszter a 47-es főút hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszát átadó sajtóeseményen.

Szerző
2018.03.19 11:21

Lázár János a dohányzás miniszterelnöki biztosa lett

Publikálás dátuma
2018.08.14 19:12
Lázár János.
Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
A nemdohányzók fokozottabb védelmére és a dohánypiac szabályozására vonatkozó kormányzati teendők ellátása lesz a feladata.
A kormányban nem jutott hely Lázár János korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter számára, ám ő így sem marad munka nélkül: miniszterelnöki biztossá nevezte ki őt Orbán Viktor - szúrta ki a Hivatalos Értesítőben a hvg.hu.
"A miniszterelnöki biztos tevékenysége a nemdohányzók fokozottabb védelme érdekében szükséges átfogó kormányzati teendők – és ezzel összefüggésben a dohánypiac szabályozására irányuló kormányzati feladatok – előkészítésére, összehangolására irányul" - olvasható a hirdetményben.
Lázár, aki korábban még arról beszélt, visszavonul a politikai életből, miniszterelnöki biztosként nem kap külön díjazást, csak egy egyfős titkárságot. A rendelet augusztus 15-én, szerdán lép hatályba.
2018.08.14 19:12

Autók ütköztek, teljes útzár a 45-ös úton

Publikálás dátuma
2018.07.18 15:55
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava/
Személyautók karamboloztak Szentes térségében, a balesetben többen megsérültek.
Teljes útzárat rendeltek el 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán, ahol szerda délután két autó ütközött: a balesetben hárman megsérültek a rendőrség szerint, őket mentők ápolják - ,míg a tűzoltók a roncsokat próbálják eltávolítani.
A műszaki mentés és helyszínelés idejére a rendőrök megállították a forgalmat - írja az Útinform –  emiatt komoly torlódás alakulhat ki az érintett útszakaszon.   
2018.07.18 15:55