Lázár üzent Márki-Zaynak: kár háborúzni Orbánnal

Publikálás dátuma
2018.03.19 11:21
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Fotó: /
Lázár János három hete - március 1-jén indította el Facebook-oldalát - minden megnyilvánulási lehetőséget kampányolásra használ. A kancelláriaminiszter (a térség fideszes országgyűlési képviselője) a 47-es főút hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszát adta át, ahol természetesen ismét megragadta az alkalmat, hogy a "megfelelő" irányba terelje Hódmezővásárhely polgárait az április 8-ai választásra. Élő videóban üzent a város új polgármesterének: "kár háborúzni Orbánnal vagy a Fidesszel".

Az elmúlt hetekben hadüzenet érkezett a kormány asztalára Hódmezővásárhely városából - kezdte kitérőjét Lázár János az eseményen megjelent újságírók előtt. "A város polgármestere hadat üzent a kormánynak, hadat üzent Orbán Viktornak és hadat üzent a Fidesznek is"

Márki-Zay azt állította, hogy ha a Fidesz nyeri meg a választást, akkor az Trianon lesz az ország számára, ami komoly és súlyos kijelentés - mondta Lázár. "A kormány egyetlen polgármesterrel sem akar háborúzni és nem is fog" - közölte a miniszter.

A legtöbb, amit a város elérhet, hogyha háborúzni akar a kormánnyal, elveszít egy régi barátot, elveszít egy régi szövetségest, ami meggyőződésem, hogy hiba volna - hangsúlyozta a tárcavezető. Meggyőződésünk, hogy Hódmezővásárhely fejlődése mindenkinek fontos, és ezt egy háborúval nem szabad kockáztatni - tette hozzá.

"Egy polgármesternek a városáért kell dolgoznia, és nem a városa fölhasználásával kell miniszterelnöki ambíciókat megvalósítania. Hogyha ez így folytatódik, és a várost háborúskodásba taszítja, akkor nem a Fidesz fog az ország számára Trianont jelenteni, hanem Hódmezővásárhely számára fog Márki-Zay Péter Trianont jelenteni" - vezette fel üzenetét Lázár János. 

"Kár háborúzni Orbán Viktorral vagy a Fidesszel" - szögezte le a kancelláriaminiszter a 47-es főút hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszát átadó sajtóeseményen.

Szerző
2018.03.19 11:21