"Ez itt az én hazám..." - Szorgalmi feladat

Publikálás dátuma
2018.03.22 07:24
Fotó: Tóth Gergő
Fotó: /

A Budapest főutcáján lévő kereskedőházról azt írta tavaly a 444, hogy hozzá képest a CBA gyurcsányista elhajló. S valóban, a Fidesz-hűséget valószínűleg lehetetlen jobban kimutatni, mint két hatalmas plazmaképernyővel, amelyeken éjjel-nappal Orbán cselekedetei futnak. Most épp a Békemenet és a március 15-i beszéd van műsoron. Üssék csak be a gugliba, önök is rögvest megtudhatnak mindent erről az elszánt drukkerről. Csak egy dolog nem világos: hogy tulajdonképpen mivel kereskedik.

Szerző
2018.03.22 07:24

Orbán utazása palesztinmentes lesz, de tüntetőkbe belefuthat

Publikálás dátuma
2018.07.18 12:02

Fotó: Népszava/ Tóth Gergő
Díszes delegációval landol délután Orbán Viktor Izraelben, írja az index.hu. Vele tart Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is. Orbán Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel és Reuven Rivlin elnökkel is találkozik
A kormány tagjai vendéglátójuk felé tett gesztusként nem látogatnak el palesztin területekre. Eddig uniós vezetők egészen eddig kötelességüknek tartották, hogy izraeli hivatalos útjaikon felkeressék a rendezetlen státuszú, a nemzetközi jog által el nem ismert izraeli telepes-mozgalom által érintett palesztin területeket is.
Orbán látogatása Izraelben örvend osztatlan tetszésnek. Az Amnesty helyi szervezete fel is szólította a Holokauszt emlékét ápoló Jad Vasém intézet vezetőjét, hogy ne fogadja Orbán Vikort, és a múzeum elé tüntetést szerveznek az "antiszemiták dicsőítője" ellen. A jogvédő szervezet 24 pontban indokolja meg, miért nemkívánatos Orbán a Jad Vasémban, többek között a Fidesz körül megtűrt antiszemita értelmiségre hivatkozik.
2018.07.18 12:02

Elhagyhatják a kórházat a barlangból kimentett gyerekeket

Publikálás dátuma
2018.07.18 11:28

Fotó: AFP/ HANDOUT / THAI GOVERNMENT PUBLIC RELATIONS DEPARTMENT (PRD) / GO
A fiúk sajtótájékoztatón vesznek részt, majd hazatérnek a családjukhoz.
Kiengedik a kórházból a thaiföldi barlangban rekedt, majd onnan kimentett gyerek focicsapat tagjait szerdán – írja a BBC. A tizenhárom fős csopor egy áradást követően rekedt a Bangkoktól 1000 kilométerre északra fekvő Tham Luang barlangrendszerben június 23-án. A 11 és 16 év közötti gyerekekre és 25 éves edzőjükre kilenc napig tartó kutatás után találtak rá búvárok. Július 10-én a felszínre hozták az utolsó gyereket és az edzőt is, a kimentés óta pedig kórházban vannak. A gyerekek először egy sajtótájékoztatón vesznek majd részt, ahol kérdésekre is válaszolnak, ezt követően térnek haza családjukhoz. Sunsern Kaewkumnerd thaiföldi kormányszóvivő azt mondta, azért így szervezték, hogy a fiúk ezután visszatérhessenek a megszokott életükbe anélkül, hogy a média zaklatná őket. A továbbiakban nem fognak újságírói kérdésekre válaszolni. Az újságírók kérdéseit előzetesen átnézték egy gyerekpszichiáter részvételével. A sajtótájékoztató helyi idő szerint 18 órakor kezdődik.
2018.07.18 11:28
Frissítve: 2018.07.18 11:28