Kiátkozás van, felelősség nincs - Szél Bernadett a képernyőn

Publikálás dátuma
2018.04.10 11:29
Fotó: Facebook/Szél Bernadett
Fotó: /
Szél Bernadettet semmi nem tudja meggyőzni arról, hogy az LMP szavazói hajlandók lettek volna más párta voksolni, úgyhogy nem hiszi, hogy a zöldek miatt lett kétharmad.

Majdnem kiátkozták, amikor azt merte mondani, hogy fogjon össze jobb és bal - kesergett Szél Bernadett a HírTV-ben, azt magyarázva, hogy ő a teljes koordináció híve volt. Hogy amikor kiderült, hogy az összellenzéki összefogás miért nem működik, akkor miért nem vett részt részleges együttműködésben, arról nem beszélt.

Az LMP társelnöke a Hír Tv Egyenesen című műsorában azt mondta: nem gondolja, hogy a pártja lenne a felelős azért, ami történt a választásokon annak ellenére, hogy öt budapesti egyéni választókerületben is több szavazatot kapott az LMP-s jelölt, mint amekkora a különbség a nyertes fideszes és a második ellenzéki között, ezért sokak szerint LMP-s visszalépéssel ezekben a kerületekben is nyerhetett volna az ellenzék, írja a hvg.hu.

Szél szerint kutatás kellene ahhoz, hogy tudni lehessen, hogy ezekben a körzetekben tényleg átszavaztak volna-e az LMP-sek. A politikus úgy érzi, nemcsak az LMP-t lehet bűnbakként megnevezni, más pártot is lehetne így emlegetni, és őt nem lehet meggyőzni arról, hogy az LMP szavazói száz százalékban átszavaznak máshova.

Arról, hogy Hadházy Ákos társelnök szerint azért nem volt több LMP-s visszalépés, mert Schiffer András és Sallai Róbert Benedek perrel fenyegette azokat a jelölteket, akik kihátrálnak az indulásból (és így a párt 150 millió forint támogatást veszít el) Azél azt mondta, volt ilyen javaslat, de a párt elnöksége nem támogatta, és Schiffert nem szeretné belekeverni a történetbe. Arra, hogy akkor ezek szerint Schiffer András beleszól az LMP belügyeibe, azt válaszolta, nem tudja megerősíteni, hogy ez így lenne. (Megjegyzendő: Schiffer cáfolta, hogy a belefolyna a zöldpárt szervezeteinek döntéshozatalába, illetve az említett perről annyit mondott: egy jogi eljárás lehetőségéről adott Sallainak egyszer szóbeli tájékoztatást.)

Szél Bernadett a saját egyéni választókerületében (Budakeszi) újraszámoltatja a szavazatokat, ugyanis nagyon szoros az eredmény, és a külföldi szavazatok meg is fordithaják.
Szerző
2018.04.10 11:29
Frissítve: 2018.04.10 11:34