A Bihari utcaiak segélykiáltása - A Kőbányai Fidesz nem kegyelmez

Publikálás dátuma
2018.04.19 16:38
Forrás: AVM/Facebook
Fotó: /

A kőbányai képviselő-testület fideszes többsége nemmel szavazott arra, hogy akár csak tárgyaljanak arról az előterjesztésről, ami biztosítaná, hogy a Bihari utca 8/C. lakói nem kerülnek az utcára- írták az A Város Mindenkié blogon

A Mérce videója az ülésről: 

Májusra elkészülhet az a szakértői jelentés, amelyből kiderülhet, hogy mennyibe kerülne a Bihari utcai bérház felújítása – közölte Kovács Róbert kőbányai polgármester a képviselő-testületi ülésen. Az épületet az önkormányzat eldózerolná, a benne élők egy részét pedig az utcára tenné, mert – legalábbis a korábbi indoklás szerint – a 2006 és 2010 között több mint 600 millió forintért felújított ház függőfolyosói életveszélyessé váltak, az újabb felújítás pedig „túlságosan költséges lenne”. Azt nem tudni, hogy pontosan mekkora árral kalkulál az önkormányzat, ennek meghatározása a megrendelt szakértői jelentés egyik tárgya lesz. Kovács Róbert mindenesetre a testületi ülésen már nem is az épület életveszélyességével indokolta azt, hogy nem újították meg a bérleti szerződéseket, hanem egyrészt tartozásokkal, másrészt pedig azzal hogy, az épületben szegregátum alakulhat ki.

Ennek némileg ellentmond Szabó Krisztián jegyző korábbi tájékoztatása, amelyet Tóth Balázs helyi LMP-s képviselőnek küldött. Ebben azt írja a jegyző, hogy „tekintettel a (felújítási – a szerk.) költség nagyságára, illetve arra a tényre, hogy a függőfolyosó és a lépcső elbontása és cseréje lakott lakóépületben nem lehetséges, az a döntés született, hogy az önkormányzat folyamatosan kiüríti és ezt követően elbontja” a házat. Egyébként már arra is megvannak a tervek, hogy mihez kezdenek a felszabaduló területtel: a kerület fejlesztési terveinek első üteme szerint ugyanis a környéken százhúszezer négyzetméternyi iroda, valamint 420-480 lakásos lakópark épülne. A fideszes többségű testület csütörtökön nem támogatta azt a Tóth Balázs-féle javaslatot, amelynek következtében legalább a szakértői jelentés elkészültéig megakadályozható lett volna, hogy a lakók utcára kerüljenek. Az önkormányzatnak egyébként jogilag nem kötelessége másik lakást biztosítania azoknak a lakóknak, akiknek lejárt a bérleti szerződésük.

Lőrincz Tamás 

Charlie is üzent az önkormányzatnak, hiába.

Szerző
2018.04.19 16:38
Frissítve: 2018.04.19 20:33

Le kell bontani a kétfarkúak buszmegállóját Felcsúton

Publikálás dátuma
2018.08.19 21:10

Fotó: /
Bejelentés érkezett – indokolt a Magyar Közút, amely rájött, hogy tőle nem kértek engedélyt a hiánypótló kampánybuszmegállóhoz.
Három napon belül el kell bontania a Magyar Kétfarkú Kutyapártnak (MKKP) azt a buszmegállót, amelyet Felcsúton, a Fő utcán építettek az időközi polgármester-választás kampányában. Illetve buszmegálló korábban is volt, csak semmi nem védte a buszra várókat az időjárástól  ezt orvosolta Mészáros László polgármesterjelölt és csapata egy fából készült bódéval.  A Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek azonban sem humorérzéke nincs, sem a felcsútiakra nem gondol. Egy, Kovács Gergő pártelnöknek címzett levélben azt írják: bejelentés érkezett hozzájuk az építményről, ők pedig megállapították, hogy tőlük annak elhelyezésére nem kértek, így nem is kaphattak engedélyt. Valahonnan azt is tudják, hogy az MKKP „helyezte el” az építményt a söröző előtt, ezért fordultak hozzájuk a felszólítással.  A kutyapárt azt közölte a Facebook-oldalán: „Először azért még megkérdezzük a felcsútiakat, hogy kell-e nekik. Aztán ha nem, akkor lehet pályázni: Melyik városnak kell buszmegálló?”
2018.08.19 21:10

Ezzel a hat számmal sok pénzt lehet nyerni

Publikálás dátuma
2018.08.19 17:46
Shutterstock fotó
Fotó: /
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 15, 16, 17, 18, 27, 43. Hattalálatos szelvény nem volt; öttalálatos szelvény 14 darab, nyereményük egyenként 966 630 forint; négytalálatos szelvény 1 152 darab, nyereményük egyenként 11 745 forint; háromtalálatos szelvény 26 683 darab, nyereményük egyenként 1 970 forint. 
2018.08.19 17:46