7-en a 7-ről - Ön venne most médiabirodalmat?

Publikálás dátuma
2018.04.21 07:07
Népszava fotó
Fotó: /

Arató András, Klubrádió

Az általam ismert pénzügyi konstrukciókkal, amelyek például arról szólnak, hogy a kölcsönt vissza kell adni, aligha próbálkoznék a bővítéssel. A NER-ből jól ismert megoldások, például a visszatérítéssel nem terhelt támogatások, finanszírozás a közpénz jellegét elvesztett közpénzből, vagy az állami hirdetések zuhataga gazdasági szempontból kecsegtetőek. Ezek igénybe vételétől azonban még akkor is eltekintenék, ha a kormány rendeleti úton kitiltaná az országból a tükröket.

Avar János, újságíró

Minek néznek engem?! Láttak szotyolázni a felcsúti stadion páholyában? Kaszinótulajnak néznek? Eszesebbnek Zuckenbergnél? Tényleg azt képzelik, hogy médiabirodalom fennmaradhat ellenükre és patrónusuk áldása nélkül? Akkor nem is Soros-zsoldosnak, hanem egyenesen Sorosnak néznek.

Bolgár György, rádiós újságíró

Persze, meg még kérnék tíz deka párizsit. Egyébként nálunk mostanában nem venni szoktak médiabirodalmat, hanem megszabadulni tőle, nehogy a középhatalom kétharmados uralkodója megorroljon a tulajra. Jobb a békesség. Úgyhogy inkább mégsem veszek semmit. Legföljebb majd ha nagy vezérünk rábeszél, és ad is hozzá némi kész-, pardon, közpénzt.

Farkasházy Tivadar, Hócipő

Hogyne, csak előbb befejezem mind a nyolc cikkemet a Hócipőben, amit azért írok, mert magamnak nem kell fizetnem, utána megtervezem a lapot, adminisztráció, előfizetők problémái, közben 150 kép alá aláírás, majd megint rimánkodom a nálunk is szegényebb olvasóknak néhány forintért. Mi is volt a kérdés?

Horváth István, hírlapíró

Én egyszerű hírlapíró vagyok. Kérdezzék a filmproducereket, történész asszonyokat és gázszerelőket.

Horváth Zoltán, újságíró

Én most legelsősorban levegőt szeretnék venni - ha hagynák. A médiabirodalom csak a második...

Veress Jenő, a Népszava főmunkatársa

Nem költenék ilyesmire. Úgyis megveszi nekem a Roszatom.

Szerző
2018.04.21 07:07

Az irányított rettegés: birtokvédelmi eljárást kért az MTVA az ellenzéki képviselők ellen

Publikálás dátuma
2018.12.17 13:32
FOTÓ: Népszava
Fotó: /
Az óbudai önkormányzat jegyzője már megkezdte a munkát, Papp Dániel MTVA-vezérigazgató kérésére. A közmédia vezére korábban nem fogadta az ellenzéki politikusokat, a hatóságokat maradt ideje mozgósítani.
Birtokvédelmi eljárást kértek az MTVA-ban tartózkodó ellenzéki képviselőkre – tudta meg az ATV. A csatorna honlapja szerint Óbuda önkormányzatának jegyzője már meg is érkezett az MTVA székházába.
A csatorna szerint Kiss Anita jegyzőt Papp Dániel, az MTVA megbízott vezérigazgatója kérte fel arra, hogy a székházban állítsa vissza az eredeti birtokállapotot. A bejelentés szerint a képviselők zaklatják a székházban dolgozókat. Pappal korábban hasztalanul tárgyalni az ellenzéki politikusok 13 fős delegációja, ötpontos petíciójuk beolvasásáról - sem a vezérigazgató, de az ügyeletes felelős szerkesztő sem állt velük szóba, csak biztonsági főnök beszélt velük. 
A jegyző közölte, hogy a helyszíni szemle lefolytatásához kérheti a rendőrség segítségét. Ezt a képviselők hangos felzúdulással fogadták, miszerint ők is a rendőröket várják már órák óta – az MTVA őrsége ugyanis jogsértően, erőszakkal dobta ki őket az épületből. Kissnek beszámoltak a székháznál történtekről, mire a jegyző azt mondta: ő csak a munkáját végzi, ez nem tartozik rá – birtokvédelmi eljárást indít, mert ez a kötelessége.

Miért nem avatkoztak be a rendőrök amikor Hadházyékat kituszkolták?

Csakhogy  erősen sántít az MTVA-nyilatkozata: a cég szerint azért vetettek be biztonságiakat Hadházy Ákossal és Szél Bernadettel szemben, mivel a független képviselők „veszélyeztették a közüzem működését” továbbá „túlléptek a képviseli mentelmi jog nyújtotta lehetőségeiken”. Ugyanakkor jogászi forrásaink arra figyelmeztettek: ha így lett volna, azaz a képviselők jogsértést követtek volna el, úgy mentelmi joguk a jogsértés időpontjára megszűnt volna. Azaz:a rendvédelmi szerveknek joguk lett volna megakadályozni a jogsértést. Így az MTVA-nak nem kellett volna civilnek minősülő biztonsági őrökkel vesződnie, helyette rendőrt hívhatott volna az épületbe, aki megállapította volna a jogsértést, és eljárhatott volna a képviselőkkel szemben. Ugyanakkor az a mód, ahogy a biztonsági őrök kituszkolták a képviselőket az épületből – taszigálva, végül a földre lökve a képviselőket - egyértelműen jogsértő volt, ahogy az is finoman szólva kérdéseket vet fel, hogy ezt a kint álldogáló rendőrök miért nézték végig tétlenül.
2018.12.17 13:32

Fidesz: a Soros-hálózat politikusai agresszívan támadtak a köztévés dolgozókra

Publikálás dátuma
2018.12.17 12:24
Képünkön Hadházy Ákos ellenzéki parlamenti képviselő, ahogy agresszívan fekszik a megfélemlített biztonsági őrök között
Fotó: Facebook/Szél Bernadett/
Hidvéghi Balázs ezt azután jelentette be, hogy biztonságiak erővel, jogsértően dobták ki Hadházy Ákost és Szél Bernadettet a tévészékházból, Varju Lászlót pedig tettleg bántalmazták.
 Elfogadhatatlan, hogy politikusok erőszakkal akarnak beavatkozni egy szerkesztőség működésébe - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn Budapesten újságíróknak, reagálva az MTVA székházában történtekre.
Hidvéghi Balázs kifejtette: vasárnap éjjel ellenzéki politikusok behatoltak az MTVA székházába azzal az ürüggyel, hogy információt szeretnének kérni, ott aztán hamis tűzriadót idéztek elő, a televízió munkatársaira agresszíven rátámadtak, be akartak avatkozni a szerkesztőség munkájába – idézi szavait az MTI.
 Ezek jól ismert módszerek, "ezek a bevándorláspárti Soros-hálózat módszerei", így akarják megfélemlíteni azokat, akik nem értenek egyet velük - mondta Hidvéghi Balázs. 
A Fidesz kommunikációs vezetője egy alternatív valóságban élhet, hiszen Szél Bernadett Facebook-közvetítéséében vasárnap éjjel és hétfőn reggel tízezrek látták élőben, ahogy a MTVA székházában pont az ellenkezője történik
  • Az épületbe nagy nehezen beengedett parlamenti képviselők egyetlen szerkesztővel, újságíróval nem beszélhettek,
  • A fegyveres biztonsági őrök szinte minden lépésüket akadályozták, végül Hadházy Ákost, egy sikertelen lépcsőmászási kísérlet után szó szerint kihajították az épületből, de kilökdösték Szél Bernadettet is – mindezt törvénysértően,
  • Varju László DK-s képviselőt hat szekuritis lökte földre, falhoz az épületben,
  • A biztonsági brigád rendőröket sem engedett be a székház területére.
2018.12.17 12:24