Labdarúgó BL - Az olaszok még reménykednek

Publikálás dátuma
2018.04.25 20:30
A Liverpool labdarúgói szinte már a döntőben érezhetik magukat Fotó: AFP/Simon Davies
Fotó: /

Sokáig gálaelőadást tartott, már 5-0-ra is vezetett a Liverpool az AS Roma ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi elődöntőjében, az utolsó tíz percben kapott két gól miatt ugyanakkor Jürgen Klopp vezetőedző öröme nem lehet felhőtlen. "Természetesen nem akartunk két gólt kapni, de ez még belefér" – mondta Klopp az 5-2-es sikerrel zárult meccs után. A német tréner emellett sajnálattal konstatálta, hogy Alex Oxlade-Chamberlain az első félidőben megsérült, az angol középpályás pedig akár még a nyári világbajnokságról is lemaradhat.

“A mostani eredmény jobb, mint a 4-1 a Camp Nouban – értékelt Eusebio Di Francesco, a Roma trénere. – A két késői gól még esélyt ad nekünk a visszavágóra, ahol a szurkolóink támogatására is építhetünk. Egyszer már megmutattuk, hogy képesek vagyunk felállni, amelyik futballistám nem hisz ebben, az maradjon otthon" – tette hozzá az olasz szakember, aki arra számít, hogy egy újabb 3-0-s sikerrel bejuthatnak a döntőbe.

A keddi meccs legjobb játékosa kétségtelenül a hazaiak egyiptomi szélsője, Mohamed Szalah volt, aki két gólja mellett és két asszisztot is kiosztott. Ezzel egyébként új rekordot állított fel, lévén korábban még senki sem volt képes hasonlóra a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

A gólzáporos összecsapást egy sajnálatos esemény árnyékolta be, hiszen a két csapat szurkolói a mérkőzés kezdete előtt összecsaptak egymással. A hírek szerint mintegy 80 római drukker rontott rá a helyiekre, s egy 53 éves ír férfit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A rendőrség letartóztatott két olasz férfit, akik kést és kalapácsot is használtak.

A Liverpool közleményében úgy fogalmazott: "Gondolatban az áldozat és családja mellett vagyunk." Az olasz klub is reagált a történtekre: "Az AS Roma mélységesen elítéli szurkolóink egy kis csoportjának sajnálatos viselkedését, amellyel szégyent hoztak a klubra."

A párharc visszavágóját jövő szerdán játsszák Rómában.

Szerző
2018.04.25 20:30

Az irányított rettegés: birtokvédelmi eljárást kért az MTVA az ellenzéki képviselők ellen

Publikálás dátuma
2018.12.17 13:32
FOTÓ: Népszava
Fotó: /
Az óbudai önkormányzat jegyzője már megkezdte a munkát, Papp Dániel MTVA-vezérigazgató kérésére. A közmédia vezére korábban nem fogadta az ellenzéki politikusokat, a hatóságokat maradt ideje mozgósítani.
Birtokvédelmi eljárást kértek az MTVA-ban tartózkodó ellenzéki képviselőkre – tudta meg az ATV. A csatorna honlapja szerint Óbuda önkormányzatának jegyzője már meg is érkezett az MTVA székházába.
A csatorna szerint Kiss Anita jegyzőt Papp Dániel, az MTVA megbízott vezérigazgatója kérte fel arra, hogy a székházban állítsa vissza az eredeti birtokállapotot. A bejelentés szerint a képviselők zaklatják a székházban dolgozókat. Pappal korábban hasztalanul tárgyalni az ellenzéki politikusok 13 fős delegációja, ötpontos petíciójuk beolvasásáról - sem a vezérigazgató, de az ügyeletes felelős szerkesztő sem állt velük szóba, csak biztonsági főnök beszélt velük. 
A jegyző közölte, hogy a helyszíni szemle lefolytatásához kérheti a rendőrség segítségét. Ezt a képviselők hangos felzúdulással fogadták, miszerint ők is a rendőröket várják már órák óta – az MTVA őrsége ugyanis jogsértően, erőszakkal dobta ki őket az épületből. Kissnek beszámoltak a székháznál történtekről, mire a jegyző azt mondta: ő csak a munkáját végzi, ez nem tartozik rá – birtokvédelmi eljárást indít, mert ez a kötelessége.

Miért nem avatkoztak be a rendőrök amikor Hadházyékat kituszkolták?

Csakhogy  erősen sántít az MTVA-nyilatkozata: a cég szerint azért vetettek be biztonságiakat Hadházy Ákossal és Szél Bernadettel szemben, mivel a független képviselők „veszélyeztették a közüzem működését” továbbá „túlléptek a képviseli mentelmi jog nyújtotta lehetőségeiken”. Ugyanakkor jogászi forrásaink arra figyelmeztettek: ha így lett volna, azaz a képviselők jogsértést követtek volna el, úgy mentelmi joguk a jogsértés időpontjára megszűnt volna. Azaz:a rendvédelmi szerveknek joguk lett volna megakadályozni a jogsértést. Így az MTVA-nak nem kellett volna civilnek minősülő biztonsági őrökkel vesződnie, helyette rendőrt hívhatott volna az épületbe, aki megállapította volna a jogsértést, és eljárhatott volna a képviselőkkel szemben. Ugyanakkor az a mód, ahogy a biztonsági őrök kituszkolták a képviselőket az épületből – taszigálva, végül a földre lökve a képviselőket - egyértelműen jogsértő volt, ahogy az is finoman szólva kérdéseket vet fel, hogy ezt a kint álldogáló rendőrök miért nézték végig tétlenül.
2018.12.17 13:32

Fidesz: a Soros-hálózat politikusai agresszívan támadtak a köztévés dolgozókra

Publikálás dátuma
2018.12.17 12:24
Képünkön Hadházy Ákos ellenzéki parlamenti képviselő, ahogy agresszívan fekszik a megfélemlített biztonsági őrök között
Fotó: Facebook/Szél Bernadett/
Hidvéghi Balázs ezt azután jelentette be, hogy biztonságiak erővel, jogsértően dobták ki Hadházy Ákost és Szél Bernadettet a tévészékházból, Varju Lászlót pedig tettleg bántalmazták.
 Elfogadhatatlan, hogy politikusok erőszakkal akarnak beavatkozni egy szerkesztőség működésébe - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn Budapesten újságíróknak, reagálva az MTVA székházában történtekre.
Hidvéghi Balázs kifejtette: vasárnap éjjel ellenzéki politikusok behatoltak az MTVA székházába azzal az ürüggyel, hogy információt szeretnének kérni, ott aztán hamis tűzriadót idéztek elő, a televízió munkatársaira agresszíven rátámadtak, be akartak avatkozni a szerkesztőség munkájába – idézi szavait az MTI.
 Ezek jól ismert módszerek, "ezek a bevándorláspárti Soros-hálózat módszerei", így akarják megfélemlíteni azokat, akik nem értenek egyet velük - mondta Hidvéghi Balázs. 
A Fidesz kommunikációs vezetője egy alternatív valóságban élhet, hiszen Szél Bernadett Facebook-közvetítéséében vasárnap éjjel és hétfőn reggel tízezrek látták élőben, ahogy a MTVA székházában pont az ellenkezője történik
  • Az épületbe nagy nehezen beengedett parlamenti képviselők egyetlen szerkesztővel, újságíróval nem beszélhettek,
  • A fegyveres biztonsági őrök szinte minden lépésüket akadályozták, végül Hadházy Ákost, egy sikertelen lépcsőmászási kísérlet után szó szerint kihajították az épületből, de kilökdösték Szél Bernadettet is – mindezt törvénysértően,
  • Varju László DK-s képviselőt hat szekuritis lökte földre, falhoz az épületben,
  • A biztonsági brigád rendőröket sem engedett be a székház területére.
2018.12.17 12:24