16 órán át oltották a lángra kapott szemetet

Publikálás dátuma
2018.05.09 10:25
Illusztráció - Fotó: BM OKF/Facebook
Fotó: /

Kigyulladt a válogatásra váró szemét egy hulladékkezelő körülbelül hétszázötven négyzetméteres színjében Győrben, a Sashegyen még kedden. Körülbelül háromezer köbméter szemét kapott lángra. A tűzesethez a győri, a csornai, a lébényi, a pápai, a pannonhalmi, a mosonmagyaróvári, a pápai és a kisbéri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kilenc vízsugárral körülhatárolták a tüzet. A helyszínre sietett a katasztrófavédelmi mobil labor is, hogy folyamatosan vizsgálja a levegő minőségét a tűz környezetében. Méréseik nem mutattak ki az egészségre ártalmas károsanyag-koncentrációt. Az oltási munkálatok több mint tizenhat órán át tartottak, csak szerda délben pihenhettek meg a tűzoltók. 

Szerző
2018.05.09 10:25

A Dunába akart ugrani egy férfi a Szabadság hídnál

Publikálás dátuma
2018.08.21 07:14
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A rendőrök lebeszélték, a férfit végül kórházba szállították.
A készenléti rendőrök határozott beavatkozásának köszönhetően nem ugrott le a felső rakpartról a férfi hétfő délután – írja a police.hu. A járőrök 16 óra 50 perckor a Szabadság hídtól nem messze, a Műegyetem Rakparton figyeltek fel egy férfira, aki a felső rakpart járdáján lévő elválasztó kerítésen átlépett, majd leguggolt a kerítés talapzatára és fél kézzel kapaszkodva, meredten nézett lefelé. A rendőrök azonnal megálltak és megszólították a férfit, aki elmondta, hogy szerelmi bánata miatt le akar ugrani. A rendőröknek sikerült szóval tartani a – feltehetően ittas – férfit és végül rávették, hogy másszon vissza a kerítésen keresztül a felső rakpartra. A férfit végül átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba vitték. 
2018.08.21 07:14
Frissítve: 2018.08.21 07:14

Bedrogozott férfi vert szét egy soproni templomot

Publikálás dátuma
2018.08.20 18:14
Komoly pusztítást vitt végbe a kábítószer hatása alatt álló férfi
Fotó: police.hu/
A zavart ámokfutó összetörte az oltárt és több padot is, zsebében kábítószer jellegű anyagot találtak a rendőrök.
Templomi őrjöngőről érkezett bejelentés vasárnap délután a soproni kapitányságra: a bejelentő szerint az ismeretlen rongáló összetörte egy soproni templom oltárát, világítóberendezését, több padot és a falburkolatot is, majd elmenekült a helyszínről.
Az adatgyűjtést végző rendőrök rövid időn belül elkapták a gyanúsítottat: a 35 éves, soproni férfi zavartan viselkedett, ezért a nyomozók átvizsgálták a ruháit, és közel 25 gramm kábítószergyanús anyagot találtak nála. A gyanúsítotton ezután drogtesztet is végeztek a helyi kapitányságon, ami pozitív értéket mutatott.
A férfi ellen rongálás és kábítószer birtoklás miatt indult eljárás, kihallgatása során beismerő vallomást tett.
2018.08.20 18:14