Giro: Yates maradt az élen, Chaves elszállt

Publikálás dátuma
2018.05.16. 07:53
FOTÓ: AFP

A szlovén Matej Mohoric nyerte a Giro d'Italia tizedik, keddi szakaszát. Az etapgyőzelemért a Nico Denzzel vetélkedett, végül a szlovén kerekes bizonyult gyorsabbnak a sprintben. A főmezőny így a harmadik helyért hajrázhatott, melyet az ír Sam Bennett szerzett meg.

A hétfői szünnap után a Giro idei leghosszabb etapja, a Penne és Gualdo Tadino közötti 239 kilométer várt a mezőnyre, s az összetettben vezető Simon Yates mögött eddig 32 másodperces lemaradással második Esteban Chaves korán leszakadt a főmezőnytől. Sajtóinformációk szerint a csütörtökön az Etnára elsőként feltekerő kolumbiai versenyző pollenallergiával küzd, s végül több mint húsz perc hátránnyal ért célba. Így elvesztette minden esélyét a végső diadalra. Ennek következtében a címvédő holland Tom Dumoulin jött fel a második helyre, de neki is 38-ról 41 másodpercre nőtt a hátránya, mivel Yates megnyert egy részhajrát.

Szerdán az Assisi és Osimo közötti 156 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely összesen 3562,9 kilométert teker a jövő vasárnapi, római célba érkezésig.

Eredmények

10. szakasz, Penne-Gualdo Tadino, 239 km:

1. Matej Mohoric (szlovén, UAE) 6:04:52 óra

2. Nico Denz (német, AG2R) azonos idővel

3. Sam Bennett (ír, Bora) 34 másodperc hátrány

Az összetett élcsoportja:

1. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) 43:42:38 óra

2. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) 41 mp h.

3. Thibaut Pinot (francia, Groupama-FDJ) 46 mp h.

Szerző
Témák
Giro d'Italia

Lemondott Orendi Mihály

Lemondott Orendi Mihály, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) ügyvezető igazgatója. A MOKSZ keddi tájékoztatása szerint a sportvezető a kinevezésekor bejelentetteknek megfelelően, a XXIII. téli olimpia után a napi operatív feladatok helyett stratégiai szerepet vállalna.

"A csúcson kell abbahagyni. Amit elterveztem, megvalósítottuk. A sportág kiegyensúlyozott, transzparens gazdálkodással rendelkezik, a szakmai munka kiváló, a társadalmi bázis szélesedik. MOB alelnökként és tanácsadóként maradok a sportág mellett, de most már élvezni szeretném a megtermelt munka gyümölcseit, s több időt tölteni a családommal, akikre az utóbbi években sajnos nagyon kevés jutott" - indokolta döntését Orendi Mihály, aki 2015 februárjában Kósa Lajos elnök invitálására vállalta el az ügyvezető igazgatói teendőket.

"Orendi Mihály azon kevés sportvezetők egyike a világ sportjában, aki tevőlegesen is részt vett egy téli és egy nyári olimpiai bajnoki cím elnyerésében. Rendíthetetlen hitével és kitartásával Risztov Évát, majd a férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltót is az ötkarikás játékok dobogójának legfelső fokára segítette, hazánk első hosszútávúszó, majd első téli olimpiai aranyát szerezve ezzel" - olvasható a MOKSZ közleményében. Utódjáról a pénteki tisztújító közgyűlésen megválasztott új vezetés dönt majd. (MTI)

Szerző

Lemondott a korcsolyázó szövetség ügyvezető igazgatója

Lemondott Orendi Mihály, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgatója - írja az MTI.

A MOKSZ keddi tájékoztatása szerint a sportvezető a kinevezésekor bejelentetteknek megfelelően, a XXIII. téli olimpia után a napi operatív feladatok helyett stratégiai szerepet vállalna.

"A csúcson kell abbahagyni. Amit elterveztem, megvalósítottuk. A sportág kiegyensúlyozott, transzparens gazdálkodással rendelkezik, a szakmai munka kiváló, a társadalmi bázis szélesedik" - nyilatkozta Orendi a Kósa Lajos vezette korcsolyázó szövetségről. "MOB alelnökként és tanácsadóként maradok a sportág mellett, de most már élvezni szeretném a megtermelt munka gyümölcseit, s több időt tölteni a családommal" - indokolta döntését a leköszönő tisztségviselő, aki 2015 februárjában Kósa invitálására vállalta el az ügyvezető igazgatói teendőket.

"Orendi Mihály azon kevés sportvezetők egyike a világ sportjában, aki tevőlegesen is részt vett egy téli és egy nyári olimpiai bajnoki cím elnyerésében. Rendíthetetlen hitével és kitartásával Risztov Évát, majd a férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltót is az ötkarikás játékok dobogójának legfelső fokára segítette, hazánk első hosszútávúszó, majd első téli olimpiai aranyát szerezve ezzel" - olvasható a MOKSZ közleményében.

Utódjáról a pénteki tisztújító közgyűlésen megválasztott új vezetés dönt majd

Szerző