Szórta a pénzt a postarabló

Publikálás dátuma
2018.05.16 14:30
Fotó: Rendőrség
Fotó: /
A rendőrségre kedd reggel érkezett bejelentés: egy férfi ki akart rabolni egy postás teherautót Keszthelyen, az egyik áruház mögött, és őt pillanatnyilag a szemtanúk visszatartják - írja a police.hu. Dulakodás és üldözés végén sikerült elfogni.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 35 éves férfi a csomagszállító teherautó fülkéjéből készpénzt tulajdonított el, de a sértett megzavarta és további két, segítségére siető szemtanúval megpróbálta visszatartani. A gyanúsított ekkor rátámadt a férfiakra, dulakodni kezdtek - a postás nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrök helyszínre érkezésekor a kaposvári személy megpróbált elmenekülni, futás közben pedig az eltulajdonított készpénzt szétdobálta. Az egyenruhások pillanatok alatt elfogták.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indított nyomozást a 35 éves kaposvári férfival szemben.

Fotó: Rendőrség

Fotó: Rendőrség

Szerző
2018.05.16 14:30

Három évet kaphat a férfi, aki parkolóőrökre lőtt Pécsen

Publikálás dátuma
2018.12.13 10:32
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava/
A gáz-riasztó fegyverrel közvetlen közelről, célzottan adott le lövéseket. 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozott.
A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés miatt emelt vádat a pécsi férfi ellen, aki tavasszal a vele szemben intézkedő parkolóőrökre lőtt egy gáz-riasztó fegyverrel. Az ügyészség közleménye szerint a férfi márciusban egy belvároshoz közeli élelmiszerbolt bejáratánál parkolt le, viszont nem vett parkolójegyet. A közelben dolgozó parkolóőr bírságot akart helyezni az autó szélvédőjén, ezért lefényképezte a gépkocsit. A vádlott időközben kijött a boltból, és trágár, fenyegető kijelentésekkel számon kérte a parkolóőrt, akinek ekkor már a kollégai is a helyszínre értek. A parkolóőrök közölték a férfival, hogy eltekintenek a bírságolástól, ha jegyet vált. Ezt a vádlott meg is tette a parkolóautomatánál és a jeggyel visszament a három parkolóőrhöz, akiket továbbra is szidalmazott, majd a jegyet a lábuk elé, a földre dobta. A parkolóőrök kifogásolták a férfi magatartását, a vádlott pedig hirtelen az egyikükhöz fordult, és nagy erővel fejen ütötte, amitől a nő a földre került. Eközben a vádlott a gépkocsijából elővett egy gáz-riasztó fegyvert, amivel többször is a parkolóőrökre lőtt. A lövések egy részét a vádlott közvetlen közelről, célzottan adta le a sértettekre, akik 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Mivel a pisztoly az emberi élet kioltására nem alkalmas, a cselekmény súlyosabb bűncselekményt nem, azonban súlyos testi sértést megvalósított, amiért 3 év szabadságvesztés is kiszabható. A vádlott az eljárás kezdete óta letartóztatásban van.
2018.12.13 10:32

Kakaónak álcázta az amfetamint a miskolci férfi (videó)

Publikálás dátuma
2018.12.13 10:29

Fotó: police.hu/
A kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 2 millió forint.
Kábítószer-kereskedelem elkövetésének gyanúja miatt folytatnak nyomozást egy 43 éves férfival szemben. A járőrök kedd este Miskolcon, a József Attila úton ellenőriztek egy autóst, a jármű átvizsgálásakor pedig a csomagtartóban egy kakaós tej dobozába rejtve körülbelül 1 kiló kábítószergyanús masszát találtak, amelyet lefoglaltak, a férfit pedig előállították. A férfi házát átkutatták, melynek során a nyomozók a bűncselekményhez kapcsolódó tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le. Az autóban talált anyag az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint amfetamin, amely – súlya alapján – meghaladhatja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 2 millió forint. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértők bevonásával folytatja.
2018.12.13 10:29