Szórta a pénzt a postarabló

Publikálás dátuma
2018.05.16 14:30
Fotó: Rendőrség
Fotó: /
A rendőrségre kedd reggel érkezett bejelentés: egy férfi ki akart rabolni egy postás teherautót Keszthelyen, az egyik áruház mögött, és őt pillanatnyilag a szemtanúk visszatartják - írja a police.hu. Dulakodás és üldözés végén sikerült elfogni.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 35 éves férfi a csomagszállító teherautó fülkéjéből készpénzt tulajdonított el, de a sértett megzavarta és további két, segítségére siető szemtanúval megpróbálta visszatartani. A gyanúsított ekkor rátámadt a férfiakra, dulakodni kezdtek - a postás nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrök helyszínre érkezésekor a kaposvári személy megpróbált elmenekülni, futás közben pedig az eltulajdonított készpénzt szétdobálta. Az egyenruhások pillanatok alatt elfogták.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indított nyomozást a 35 éves kaposvári férfival szemben.

Fotó: Rendőrség

Fotó: Rendőrség

Szerző
2018.05.16 14:30

Volt barátnőjére és a nő gyermekére gyújtotta a lakást Zuglóban

Publikálás dátuma
2018.08.21 11:35
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A férfi motorbenzinnel és lakkbenzinnel locsolta le az ajtót, a tüzet végül időben eloltották.
Vádat emeltek azzal a 33 éves férfival szemben, aki még 2016. márciusában, hajnalban felgyújtotta volt barátnője zuglói lakásának ajtaját, és ezzel a lakásban alvó sértett és annak korábbi kapcsolatából származó kiskorú gyermeke, továbbá a vádlott agressziója miatt a lakásban tartózkodó férfi életét közvetlen életveszélynek tette ki – derül ki az ügyészség közleményéből. A vádirat lényege szerint a vádlott és a sértett kapcsolata 2016. év elején megromlott, ezért a nő a gyermekével egy zuglói lakásba költözött. A vádlott segített a költözésben, így tudta az új lakcímet, ahol rendszeresen látogatni kezdte a nőt a kapcsolatuk helyreállítása érdekében. A nő próbálta elhárítani a közeledést, ezért a társasházban lakó volt élettársa és egy férfi ismerőse segítségét is kérte, hogy szükség esetén legyenek vele. A bűncselekmény éjszakáján a nő férfi ismerőse tartózkodott a lakásban, aki felriadt arra, hogy a vádlott a lakás faajtaját motorbenzinnel és lakkbenzinnel locsolta le, majd meggyújtotta. Mielőtt a lángok elterjedtek volna a lakásban, a tüzet az időközben értesített volt élettárssal közösen eloltották. A főügyészség alternatív büntetési indítványt is tett azzal, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a büntető törvény szerint életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt beismeri és lemond a tárgyalás jogáról, konkrét büntetést, 8 év fegyház fokozatú szabadságvesztés és 5 év közügyektől eltiltás kiszabását kéri. 
2018.08.21 11:35
Frissítve: 2018.08.21 11:35

A Dunába akart ugrani egy férfi a Szabadság hídnál

Publikálás dátuma
2018.08.21 07:14
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A rendőrök lebeszélték, a férfit végül kórházba szállították.
A készenléti rendőrök határozott beavatkozásának köszönhetően nem ugrott le a felső rakpartról a férfi hétfő délután – írja a police.hu. A járőrök 16 óra 50 perckor a Szabadság hídtól nem messze, a Műegyetem Rakparton figyeltek fel egy férfira, aki a felső rakpart járdáján lévő elválasztó kerítésen átlépett, majd leguggolt a kerítés talapzatára és fél kézzel kapaszkodva, meredten nézett lefelé. A rendőrök azonnal megálltak és megszólították a férfit, aki elmondta, hogy szerelmi bánata miatt le akar ugrani. A rendőröknek sikerült szóval tartani a – feltehetően ittas – férfit és végül rávették, hogy másszon vissza a kerítésen keresztül a felső rakpartra. A férfit végül átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba vitték. 
2018.08.21 07:14
Frissítve: 2018.08.21 07:14