Hercegi esküvő - Itt vannak az első hivatalos fotók!

Publikálás dátuma
2018.05.21 20:59
Fotó: Steve Parsons/POOL/AFP
Fotó: /
A brit királyi család nyilvánosságra hozta a hercegi esküvő hivatalos képeit. A párt a családdal a Windsor kastély tróntermében fotózta le Alexi Lubomirski a ceremónia napján.

Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki a hatodik helyen áll a brit trónöröklési sorban, a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciájának Szent György kápolnájában esküdött örök hűséget Meghan Markle-nak.

A házaspár a ceremónia után hintón hajtatott végig a kastély körüli utcákon, amelyeket óvatos becslések szerint is százezer főt meghaladó tömeg szegélyezett, hatalmas üdvrivalgással fogadva Harryt és feleségét. Sokan napokig táboroztak Windsor utcáin, csak azért, hogy vethessenek egy pillantást a hercegre és hitvesére.

A hercegi esküvőt 79 ország televíziós társaságai közvetítették a helyszínről, és a vasárnap megjelent szakértői becslések szerint világszerte meghaladhatta az egymilliárdot azoknak a száma, akik legalább egy időre belenéztek a műsorba. A BBC vasárnapi kimutatása szerint a hazai csúcsnézettség 13,1 milliós, az egész napos közvetítés időtartamára kivetített átlagos nézettség 8,7 milliós volt.

A brit sajtó rendkívüli terjedelemben tárgyalta Harry és Meghan Markle - az esküvő óta hivatalos titulusuk szerint Sussex hercege és hercegnője - menyegzőjét. A Daily Mail című tömeglap 47, de még a tekintélyes The Sunday Times is 11 teljes, fotókkal igen gazdagon illusztrált újságoldalt szentelt az eseménynek.

Az udvar bejelentése szerint Harry néhai édesanyja, az 1997-ben Párizsban, autószerencsétlenségben elhunyt Diana hercegnő egyik smaragdgyűrűjét adta esküvői ajándékként feleségének.

A ceremónia utáni fogadás, amelyet II. Erzsébet királynő adott a kápolnába meghívott 600 vendég számára, nem volt nyilvános. A fogadás egyik fénypontja volt, amikor a brit rock veterán világsztárja, Sir Elton John - Harry nagy nevetéssel fogadott kérdésére, hogy "tud-e valaki zongorázni a házban" - eljátszotta néhány slágerét.

Szerző
2018.05.21 20:59

Szívgyógyszere miatt derült ki: rákja van az Omega gitárosának

Publikálás dátuma
2018.08.16 12:57

Fotó: / Kállai Márton
Ha nem lett volna szívproblémája, nem vették volna időben észre, hogy daganat növekszik Molnár György Elefánt szervezetében.
Mint megírtuk, az Omega gitárosa májusban biciklizés közben rosszul lett, a kórházban súlyos szívritmuszavara miatt kezelték. Július elején aztán újabb, a gyógyszer mellékhatásának hitt problémák miatt felkereste a kardiológusát. A vizsgálatokkal két daganatot tártak fel, ezért a Kossuth- és Liszt-díjas zenészt meg is műtötték - írta a Blikk
"Nem vagyok babonás, de izgultam, mit találnak, és a fejem fölött álló képernyőn magam is láttam, ahogy feltűnt az a két csúnya daganat. A főorvos úr ekkor közölte, hogy rákos vagyok, de rögtön neki is állt a kisebb és nagyobb, mogyoró méretű tumorok kiégetésének. Ezt is végignéztem"
- mondta Molnár György Elefánt.
A zenész hozzátette, szerencse, hogy időben vették észre a tumorokat, fél évvel később ezek már dió nagyságúakká is nőhettek volna. Mint fogalmazott: hihetetlennek tartja, hogy a szívbajára kapott gyógyszer mentette meg az életét.
"A hetvenedik évemet taposom, és nem félek olyasmitől, amit elkerülni nem tudok, de még nem akarnám hátrahagyni a feleségemet és a két kisfiunkat."
2018.08.16 12:57

Nem engedték be Schwarzeneggert egy budapesti üzletbe

Publikálás dátuma
2018.08.16 07:19
Arnold Schwarzenegger
Fotó: AFP/ HANS PUNZ / APA
Túl sokan voltak a Gucciban, így a világsztár már nem mehetett be. Állítólag egy tábla csokoládéval engesztelnék ki.
Arnold Schwarzenegger kedden a déli órákban az Andrássy úton sétált kísérőjével, és megpróbált betérni a Gucci üzletbe vásárolni, ám a bejáratnál váratlan ellenállásba ütközött: a biztonsági őrök kérlelhetetlenül közölték vele, hogy nem mehet be – tudta meg a Bors. A lap azt írja, ennek az volt az oka, hogy a színész érkezésének pillanatában túl sokan voltak a boltban, a luxusüzlet szigorú szabályai miatt pedig meg kellett volna várnia, amíg néhányan távoznak onnan. A boltban tartózkodók szerint egyébként Schwarzenegger nem rendezett jelenetet, csak elkullogott. „Nagyon gáz volt. Mi a boltból csak néztük az ajtó előtt meglepetten toporgó Arnoldot, és próbáltuk meggyőzni a személyzetet, hogy engedjék be, mert többen is szerettek volna vele egy közös fotót készíteni” – mondta a lapnak az egyik vásárló. A Borsnak az üzletvezető csak annyit mondott: nincsenek információi arról, hogy a színész náluk járt volna, de a vendégeikről egyébként sem nyilatkozhatnak. A lap úgy tudja, Schwarzenegger szállodájába eljuttatnak egy tábla csokoládét, hogy ezzel engeszteljék ki a sztárt. Schwarzenegger a Terminátor sorozat hatodik részének forgatási munkálatait végzi hazánkban. Budapesten és Komáromban fog forgatni, várhatóan heteken át. Érkezése óta feltűnt egy Dózsa György úti konditerembenrácsodálkozott a budapesti vízibuszra és a magyar fővárosban kapta vissza 1969-ben, testépítőként nyert serlegét.
2018.08.16 07:19
Frissítve: 2018.08.16 07:20