Kilencen haltak meg egy kisbuszban Ceglédbercelnél (fotók)

Publikálás dátuma
2018.05.22 20:57
Shutterstock illusztráció
Fotó: /
A jelenlegi adatok szerint két nő és hét férfi vesztette életét a 4-es főúton történt ütközésben - írja a rendőrség honlapján.

Egyelőre ismeretlen okból egy teherautó és egy román honosságú kisbusz ütközött össze 2018. május 22-én 16 óra 25 perc körül a 4-es főút 58. kilométerénél, Ceglédbercelnél.

A balesetben az elsődleges adatok szerint kilenc felnőtt - két nő és hét férfi - vesztette életét, valamennyien a kisbuszban ültek. A teherautó sofőrje megsérült.  

Román hírtévé: hét román állampolgár vesztette életét 

A Digi 24 hírtelevíziónak Paul Ciocoiu külügyi szóvivő elmondta: a Maros megyében bejegyzett kisbusz a 4-es országúton Románia felé tartott, amikor Budapesttől 59 kilométerre kedd délután bekövetkezett a baleset. A szóvivő megerősítette, hogy hét román állampolgárságú halálos áldozata van a balesetnek.

A román külügyminisztérium honlapján közleményben tájékoztatott arról, hogy a budapesti nagykövetség konzuli egysége a helyszínre utazott, hogy segítséget nyújtson a bajba jutottaknak. A külügyminisztérium a román konzulok magyar rendőrségtől szerzett információira hivatkozva azt közölte, hogy a balesetet a romániai kisbusz okozta, amely nagy sebességgel előzött, és frontálisan ütközött egy teherautóval.

Szerző
2018.05.22 20:57
Frissítve: 2018.05.23 13:49

Drog, fegyver, lopott autó - Zuglóban csaptak le a rendőrök (videó)

Publikálás dátuma
2018.11.18 09:21

Fotó: police.hu/
Hat személyt elfogtak, társukat, Juhász Norbert Tamást továbbra is keresik.
police.hu beszámolója szerint a rendőrök Budapest XIV. kerületében, a Füredi úton 2018. november 15-én éjfélkor igazoltatták a 34 éves É. Zoltánt, amikor a táskájában 28 gramm speedet találtak. A nyomozók a budapesti lakásánál tartott kutatáskor ellenőriztek egy autót, amelyről kiderült, hogy lopott. A zuglói rendőrök azonosították R. Lajost, akitől a férfi korábban az autót vásárolta, illetve R. Józsefet, akitől a kábítószert vette. A nyomozás során a 34 éves R. József és párja, a 30 éves M. Zsanett budapesti otthonában 402,1 gramm kábítószergyanús anyagot és 54,49 gramm amfetamint, azok adagolásához használt eszközöket, valamint készpénzt foglaltak le. A nyomozók a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival elfogtak további két budapesti kábítószer-kereskedőt, a 33 éves T. Balázst és a 32 éves F. Lászlót. Utóbbinál a kutatás során 105,64 gramm kábítószergyanús növényi anyagot találtak, valamint két fegyvert, illetve több lőszert.
Három férfit – őrizetbe vételük mellett – kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként hallgatták ki. M. Zsanettet kábítószer birtoklás, míg É. Zoltánt kábítószer birtoklás, orgazdaság és egyedi azonosító jellel visszaélés miatt, továbbá R. Lajost lopás miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Előterjesztést tettek a három díler letartóztatásának indítványozására. A nyomozók az üggyel kapcsolatban keresik Juhász Norbert Tamást, aki ellen 2018. november 16-án körözést adtak ki.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Juhász Norbert Tamást felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatosan információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.​
2018.11.18 09:21

Családi ház lángolt, egy ember meghalt Újkéren

Publikálás dátuma
2018.11.18 08:30
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Lakástűzben meghalt egy ember a Győr-Moson-Sopron megyei Újkéren.
A katasztrófavédelem vasárnap kora reggeli tájékoztatása szerint kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy egyszintes családi ház az Alszopori utcában. A tűzesethez a soproni és a kapuvári hivatásos, a csepregi önkormányzati, valamint a lövői önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hét vízsugárral eloltották a lángokat. Az egységek az épület átvizsgálása során egy embert találtak, aki meghalt.
2018.11.18 08:30