Őrizetben a taxisofőr támadója - Videó

Publikálás dátuma
2018.05.26 11:14
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Fotó: /
A fővárosi nyomozók még aznap azonosították és elfogták azt a férfit, aki május 25-én a hajnali órákban többször megszúrt egy taxisofőrt - írja a police.hu.

A rendőrségi portál azt írja, a BRFK nyomozói azonosították és Vecsésen elfogták a 32 éves G. Richárdot.

A gyanú szerint a férfi 2018. május 25-én az éjszakai órákban leintett egy taxit Budapest IX. kerületében és a taxisofőrt arra kérte, hogy vigye el egy budapesti címre. Útközben azonban a taxistól a pénzét követelte, majd egy késsel többször megszúrta. A taxis végül az Ady Endre téren állt meg, ahol az elkövető a pénzét elvette, majd elmenekült a helyszínről.

Szerző
2018.05.26 11:14

Utasokkal teli vonat oldalának hajtott egy soproni autós

Publikálás dátuma
2018.11.15 14:11

Fotó: police.hu/
A vonat utasai közül senki sem sérült meg, de az autót vezető 46 éves férfi kórházba került.
Csütörtökön dél körül történt, hogy egy Sarród és Fertőújlak közötti vasúti átjáróban a vonat oldalának hajtott egy autós - írja a police.hu.
Autójával az azt vezető 46 éves soproni férfi a 8521-es számú úton közlekedett, amikor eddig tisztázatlan okok és körülmények között
a vasúti átjáróban haladó vonat oldalának hajtott.
A balesetben a gépkocsi sofőrje megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A vonaton tartózkodók közül senki sem sérült meg.
Témák
baleset
2018.11.15 14:11

Még hogy az Olaf nem sikeres minálunk? Három hűtőházas nőre csapott le az ügyészség a szervezet jelzése nyomán

Publikálás dátuma
2018.11.15 13:52

Fotó: Shutterstock/
Az anyuka és két lánya okosban épített hűtőházat, lenyelték az önerőt, és szereztek még egy csomó uniós pluszpénzt is.
Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) igazságügyi ajánlása nyomán indult nyomozás eredményeképpen az ügyészség vádat emelt három nő ellen, akik hűtőházak építésére úgy kaptak összesen 306 millió forint európai uniós és magyar állami támogatást, hogy a beruházást papíron jelentősen túlárazták, írja az ugyeszsg.hu.. A vádirat szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei céget vezetett az a nő, aki egyéni vállalkozó lányaival elhatározta: gyümölcstermesztéssel foglalkozó vállalkozásuk korszerűsítéséhez európai uniós, illetve magyar állami támogatás felhasználásával épít hűtőházat. A jogszabály szerint a támogatás csak akkor adható, ha legalább 55 százalékát kitevő önerővel rendelkezik a pályázó. Csakhogy tőkéje a két lánynak nem volt, ezért édesanyjukkal közösen úgy döntöttek, hogy az építkezés kivitelezője az anya cége lesz, és papíron jelentősen túlárazzák a beruházást, ezzel azt a látszatot keltik, hogy rendelkeznek a szükséges önerővel. Valójában kizárólag a támogatásból akarták a hűtőházakat felépíteni.
Az építkezéshez az édesanya cége alvállalkozókat vont be, akik el is végeztek minden feladatot, majd ezt a munkát az anyuka több mint kétszeres áron tovább számlázta a lányainak. Így a vádlottak a támogatási kérelmekben úgy mutatták be a beruházást, mintha az 700 millió forintba került volna, noha a tényleges bekerülési költség csupán ennek alig fele volt. A támogatást folyósító hatóságot ilyen módon megtévesztve a vádlottak 306 millió forintot szereztek meg jogosulatlanul, melynek nagyobb része az Európai Uniótól, kisebb része a Magyar Államtól származik. A nyomozás során a két hűtőházat zár alá vette a bíróság.
2018.11.15 13:52
Frissítve: 2018.11.15 13:58