Drámai BL-döntő - A Real vitte el a kupát

Publikálás dátuma
2018.05.27 01:04
FOTÓ: LLUIS GENE / AFP
Fotó: /
Sorozatban harmadszor a Real Madrid nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligáját, mivel a 2017/18-as szezon szombati döntőjében, Kijevben 3-1-re legyőzte a Liverpoolt.

Az első félórában lendületesen futballozott az angol csapat, sokat lőtt kapura, de miután vállsérülés miatt elveszítette legeredményesebb játékosát, Mohamed Szalah-t, jelentősen visszaesett. A Real Madridnál Daniel Carvajalnak kellett idő előtt lemennie bokasérülés miatt.

A második félidőben Loris Karius Benzema lábára dobta a labdát, ebből szerzett vezetést a Real Madrid az 51. percben, majd Sadio Mané egyenlített négy perccel később. Az újabb spanyol gólt a csereként beállt Gareth Bale szerezte hanyatt vetődve, ollózó mozdulattal a 64.-ben, aztán a 83.-ban távolról is betalált, Karius újabb nagy hibája nyomán.

A Real Madrid 13. alkalommal lett a BEK, illetve a Bajnokok Ligája legjobbja. A Liverpool hatodszor nyerhetett volna.

Szerző
2018.05.27 01:04

Győzelemmel tért vissza Fehérvárra a címvédő

Publikálás dátuma
2018.11.21 21:56

Fotó: / Tóth Gergő
Juhász Roland szerezte a szerda este átadott új székesfehérvári stadion első gólját, amellyel 1-0-ra nyert a Vidi az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság korábbról elhalasztott mérkőzésén.
Székesfehérváron megadták a módját a MOL Aréna Sóstó átadásának. 
Igen, nem elírás az elsőre furcsa név: amint az idényt megelőzően a Videotonból MOL Vidi FC lett, úgy az egykori Sóstói Stadion helyén emelt, csaknem három év alatt – nagyjából 14 milliárd forintból – elkészült arénát is átnevezték. Az illetékesek a megállapodást éppen a 6. fordulóból elhalasztott Vidi–Újpest párharc délelőttjén jelentették be. 
„Büszkén adjuk a nevünket a megújult stadionhoz. A MOL Aréna Sóstó nemcsak a Vidi otthona, hanem igazi közösségi tér is, ahova a családok kijöhetnek szórakozni, kikapcsolódni. Szponzori együttműködésünk nem elsősorban a csapatról szól. Címzettje a város, a régió és egész Magyarország” – mondta Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.
A kis kitérő után rögzítsük: a szervezők mindent megtettek, hogy a körítés valóban az alkalomhoz méltó legyen. 
A helyszínre kilátogatókat délután öttől várták programokkal. Koncertet adott a népszerű WellHello (a zenekar félidőben újabb blokkal jelentkezett), a folytatásban pedig fényjáték és lézershow emelte az ünnepi est fényét, miközben a piros-kék színekben pompázó (kívül-belül a 2010-es kormányváltás óta emelt létesítmények stílusjegyeit magán viselő) aréna mellett tökmag, szotyola és forralt bor várta a szurkolókat. 
Érkeztek is szép számmal az érdeklődők, a kezdésre nagyjából 12 ezren jöttek össze a lelátón. Egy rövid időre még a névcsere miatt a bojkottáló ultracsoport, a Red Blue Devils is benézett: a teljes őszi idényben távolmaradással tüntető szurkolók rázendítettek néhány dalra, remek élőképpel köszöntötték a csapatokat, majd távoztak. A fokozott szurkolói aktivitás mindenesetre érthető volt, 2015. december 12-e után először játszhatott hazai mérkőzést a Vidi a koronázóvárosban. 
„Engedjék meg, hogy megköszönjem a türelmet és a megértést, amit az elmúlt években tanúsítottak. Remélem, hogy ez az új ékszerdoboz mindenkit kárpótol majd. Kormányzati forrásból a teljes városrész rehabilitációja megtörtént, 218 hektárnyi természetvédelmi területet menthettünk meg, emellett utakat, járdákat építhettünk, de ami a legfontosabb: végre elkészült a stadionunk Sóstón” – így hangzott a fehérvári polgármester, Cser-Palkovics András rövid, ám annál tömörebb köszöntője, mielőtt pályára léptek volna a főszereplők, a Vidi és az Újpest futballistái.
Az igazán veszélyt jelentő gólhelyzeteket egy Vidi-kapufát leszámítva nélkülöző, így tulajdonképpen feledhető első játékrészt követően a második félidőre érzékelhetően rákapcsolt a házigazda. A MOL Aréna Sóstó első hivatalos találata végül csaknem egy óra elteltével, az 58. minutumban született meg: stílusosan a fehérváriak csapatkapitánya, a korábbi 95-szörös válogatott Juhász Roland szerzett vezetést a vendéglátónak egy szöglet utáni szituációban, fejjel. 
Sajnos egyébként nemcsak a pályán, hanem a tribünön is megélénkültek az események a második 45 percben. Az igazán vérmes Vidi-drukkerek távozása után hangosabb újpestiek szektorában kellett rendet tenni a 75. perc magasságában, miután a fővárosiakért szorítók eldobtak néhány petárdát. Pár pillanatra mindenki a zsúfolásig megtelt vendégszektororra figyelt, ahol a biztonsági személyzet benyomulása után hamarosan helyreállt a rend.
A hajrában a pályán nem történt egyéb izgalom, maradt az 1-0  győzelemmel tért vissza Székesfehérvárra az NB I címvédője.
2018.11.21 21:56

Egymillió dollárért sakkoznak, a 9. parti is döntetlennel ért véget

Publikálás dátuma
2018.11.21 21:39

Fotó: AFP/ Ben STANSALL
Az előző nyolchoz hasonlóan a kilencedik parti is döntetlennel ért véget az egymillió dollár összdíjazású londoni sakkvilágbajnoki döntőben.
Szerdán a harmadik címvédéséért küzdő norvég Magnus Carlsen vezette a világos bábukat, az angol megnyitást választotta, majd szakportálok szerint a 9. lépésével újított. Némiképpen előnyösebb helyzetben volt, de az amerikai Fabiano Caruana precízen játszott a középjáték során, így kiegyenlítette az állást. A két-két gyaloggal és ellentétes színű futóval zajló végjátékban Carlsen nem hiába gyötörte Caruanát, a felek végül 56 lépést követően remiben állapodtak meg.
A világbajnoki mérkőzéssorozat csütörtökön folytatódik, amikor Caruana vezeti majd a világos bábukat. Ha 12 játszma után döntetlen az állás, rapid partik következnek. Caruana sikere esetén 46 év után lenne ismét amerikai győztes.
2018.11.21 21:39