Lezuhant egy kisgép Pogánynál, ketten meghaltak - Új információk

Publikálás dátuma
2018.05.31 13:44
Fotó: police.hu
A Magnus Aircraft Zrt. eFusion típusú gépe zuhant le a pécs-pogányi repülőtér közelében csütörtök délelőtt – tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a távirati irodát. A balesetben két szerelő vesztette életét

A gép a repülőtértől körülbelül másfél kilométerre, az 58-as főút keleti felén egy kukoricaföldre zuhant, a kukorica 5-10 méteres sugarú körben megégett. A rendőrség – szakértők bevonásával – légi közlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

A Magnus szerdán jelentette be, hogy repülőgépgyára a nyár végére elkészül a pécs-pogányi repülőtér szomszédságában. Az 5,16 milliárd forintos beruházással épülő üzemben bokrétaünnepet is tartottak. A magyar kormány a projekthez 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott. Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere az ünnepségen hosszan méltatta a vállalatot, hangsúlyozva: a baranyai megyeszékhely és a térség akkor tud „feljebb lépni”, ha növeli gazdasági erejét, potenciálját a “jövőiparágak” kínálta lehetőségek kihasználásával, mint amilyen a repülőgépgyártás is. Várakozásai szerint a beruházás nyomán a pécs-pogányi repülőtér fejlesztése is olyan irányba fordulhat, hogy ki tudja szolgálni a régiót, és a város felkerülhet az európai légitérképre. Ennek megfelelően a Magnus Aircraft Kft. a világ kis repülőgépes piacára igyekszik betörni. A magyar társaság hagyományos robbanómotorral és elektromos meghajtással is gyártja a kétüléses gépet - a vállalat gyártást készül telepíteni Kínába is. Érdemes megemlíteni, hogy a Magnus elődjének tekinthető Corvus Aircraft egy repülőgép-baleset után szüntette be a működését. A mostani tragédia következményei kiszámíthatatlanok.

 

Szerző

Hárman kaptak szén-monoxid-mérgezést Monoron

Publikálás dátuma
2019.02.21 20:59
illusztráció
Fotó: Népszava
A jelek szerint a gáz is szivárgott a családi házban, ahonnan kórházba vitték a lakókat.
Mérgezés gyanújával riasztották a tűzoltókat és a mentőket csütörtök este monori Forgách utca egyik házához: hárman lettek rosszul az épületben, őket szén-monoxid-mérgezés gyanújával látták el. A monori tűzoltók gázkoncentrációt (vagyis szivárgást) is mértek a családi házban, ezért a gázszolgáltató szakértőjét is a helyszínre hívták, írja közleményében a Pest megyei katasztrófavédelem.

Lakástűzben halt meg egy idős férfi Pásztón

Publikálás dátuma
2019.02.21 20:32

Fotó: Molnár Ádám
A hírek szerint a tűzoltók csak utómunkálatokat végeztek, mert kiérkezésükig a lakók eloltották az intenzív tüzet.
Meghalt egy ember lakástűzben csütörtökön a Nógrád megyei Pásztón - közölte az MTI-vel a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. Angyal Eszter elmondta: egy Liget utcai családi ház egyik szobájában ütött ki a tűz. A tűzoltók utómunkálatokat végeztek, mert kiérkezésükig a lakók az intenzív tüzet eloltották. Az MTI értesülése szerint egy idős férfi vesztette életét.