Döntöttek Toroczkairól

Publikálás dátuma
2018.06.08. 12:45
Torockai, amint bejelenti a "platform" alakítást 2018 május 22-én - Fotó: Vajda József
Megszületett a döntés: több mint valószínű, hogy Toroczkai Lászlót kizárták a Jobbikból.

Hivatalosan egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Jobbik etikai bizottsága csütörtökön este döntést hozott Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere ügyében. Staudt Gábor, az etikai bizottság elnöke lapunknak elmondta, hogy nem szeretnék, ha az érintett a sajtóból értesülne a döntés tartalmáról: előbb őt értesítik, és csak utána tájékoztatják a nyilvánosságot. Staudt egyéb részletet nem árult el. Más jobbikos politikussal is beszéltünk, aki a párt vezetőihez hasonlóan biztosra vette Toroczkai kizárását.

Toroczkai László a Jobbik tisztújító kongresszusa után – ahol szoros versenyben alulmaradt Sneider Tamással szemben – bejelentette, hogy platformot alakít a párton belül. A Jobbik elnöksége kezdeményezésére ezt követően indult ellene fegyelmi eljárás.

Az etikai bizottság elvileg meghallgatta volna Toroczkait, ő azonban nem ment el a csütörtöki ülésre. A Népszavának nyilatkozva azt mondta, koncepciós eljárás folyik ellene.

Szerző

Orbán Ráhel megünnepelte, hogy zsebre tette a divatipart

Publikálás dátuma
2018.06.08. 12:41
Orbán Ráhel. Fotó: Népszava
Exkluzív és fényűző vacsorával ünnepelte Orbán Ráhel, hogy ő és köre immár megkerülhetetlen a divatiparban. Az egy nappal a Budapest Fashion Week előtt megrendezett esemény eloszlatta a szakmabeliek kétségeit azt illetően, kivel kell jóban lenni.

Hatalomátvétel volt a divatiparban: Orbán Ráhel megkerülhetetlen lett a magyar divat- és design területén, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Divatipari Marketing Igazgatóságának vezetését pedig a miniszterelnök lányának barátnője, Bata-Jakab Zsófia kapta meg.

A hatalomátvételt – mint a 24.hu megtudta – egy exkluzív luxusvacsorával demonstrálta a szakmának Orbán Ráhel. A budapesti Fashion Week előtt egy nappal, április 26-án rendezett vacsorára az V. kerületi Ybl-palotában került sor. A Front Row Dinnernek keresztelt rendezvényen egy szűk, körülbelül 50 fős kör vehetett részt.

A főasztalnál ült Orbán Ráhel, Rogán Cecília és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) vezérigazgatója, Szivek Norbert, akinek Orbán Ráhel férjével, Tiborcz Istvánnal vannak közös belvárosi milliárdos ingatlanérdekeltségei. A meghívottak között voltak külföldi divatbloggerek, nagyobb divatlapok szerzői, néhány magyar tervező, valamint Lakatos Márk stylist is feltűnt.

Nem véletlenül a Fashion Weekhez kapcsolódóan rendezték az eseményt, ugyanis ez nemcsak Magyarország, hanem a régió egyik legfontosabb divateseménye. Egy-egy tervező több százezer forintot fizet azért, hogy bemutathassa itt aktuális kollekcióját – leginkább azért, mert erre más lehetőségük nincs.

Szerző

Vona Gábor politikai elemző lehet

Publikálás dátuma
2018.06.08. 12:25
FOTÓ: Molnár Ádám

Politikai elemzőként térhet vissza a közéletbe Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke – erről is beszélt Sneider Tamás, a párt jelenlegi vezetője a Magyar Hangnak adott interjújában.

„Vona Gábor most gondolkodik, rendezi az életét, de érdekli a közélet, nem akar kivonulni a politikából. Segít majd nekünk az elkövetkező időkben” – fogalmazott, és hozzátette: „mint politikai elemzőről, biztosan hallunk róla”.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy megjelenhet-e Vona valamilyen fontos pozícióban a pártban, Sneider azt mondta: nincs kizárva, ha ezt egyszer ő is akarja majd. „Ha a Jobbik tovább növekedik, nyilván még több jó emberre lesz szükségünk” – tette hozzá.

Az interjúban Sneider kitért arra is, hogy szerinte Toroczkai László a Fidesz felé sodródik és személyes ambíciói miatt éppen a Jobbik szétszakításán dolgozik – erről itt írtunk bővebben.

Vona Gábor április 9-én jelentette be, hogy a választási eredmények fényében benyújtotta a lemondását, amelyet a Jobbik elnöksége elfogadott. Egyúttal jelezte az elnökség felé, hogy listás parlamenti mandátumát nem fogja átvenni. Később, a Jobbik tisztújításán Sneider Tamást választották elnökké.

Szerző