Busszal ütközött egy autó - Ketten meghaltak

Személygépkocsi autóbusszal ütközött vasárnap kora délután a 84-es számú főúton, Sárvár közelében, a balesetben két ember meghalt - közölte honlapján a rendőrség.

A karambol Sárvár és Gérce között, a főút 59-es kilométerszelvényében történt, a személyautó vezetője és utasa a helyszínen belehalt sérüléseibe, az autóbuszon ülők közül ketten könnyű sérüléseket szenvedtek.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták, a Sárvár felől érkezőket Sitke, a Sárvár irányába tartókat Gérce belterületén át terelik.

Szerző

Tanya udvarán gázoltak halálra egy nőt Medgyesegyházán

Publikálás dátuma
2019.04.24 17:41
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az áldozat egy mezőgazdasági gép útjába került, életét már nem lehetett megmenteni.
Halálos kimenetelű balesetről értesítették szerda délután négy óra körül a Békés megye Rendőr-főkapitányságot: Medgyesegyháza külterületén, egy tanya udvarában elütött egy nőt egy mezőgazdasági gép, írja  a police.hu.
A helyi asszony olyan súlyosan sérült, hogy a gázolás után életét vesztette. A történtek okát és körülményeit a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság vizsgálja ki.

Kész a térkép, amin bárki megnézheti, elárasztja-e környékét a bűn

Publikálás dátuma
2019.04.24 17:20
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Míg átlagban egyre csökken a bűncselekmények száma, akad település, ahol minden harmadik lakosra jutott egy súlyos bűntény tavaly.
2018-ban - folytatva az elmúlt évek trendjét - tovább csökkent a bűncselekmények, illetve ezen belül is a kiemelt (súlyos) bűnesetek száma Magyarországon - írja a Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár (PRE-STAT) legfrissebb adatai nyomán a Portfolio. A PRE-STAT 2010-ig visszamenőlegesen tartalmaz adatokat: akkor összesen mintegy 430 ezer bűnesetet regisztráltak a hatóságok, tavaly viszont már csak 185 ezret. A súlyos bűntények száma ezalatt 240 ezerről csökkent 100 ezerre.
Az adatbázisban településekre lebontva kereshető, egyes bűncselekmény-típusokból mennyit követtek el egy adott évben. Így kiderül például, hogy
az 50 ezer lakos feletti városok közül 2018-ban - Budapestet is előzve - Győr volt a legveszélyesebb az 1000 lakosra jutó kiemelt bűncselekmények számát nézve.
Kiemelt esetnek tekintendő az emberölés, testi sértés, kiskorú veszélyeztetése, embercsempészés, garázdaság, önbíráskodás, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények, lopás, rablás, kifosztás, zsarolás, rongálás, orgazdaság, illetve járműlopás. Ezekből tavaly 17,4 jutott egy győri lakosra, és 16,1 egy budapestire. A harmadik Miskolc, 14,2-vel. A teljes lista ezen a linken megnézhető.
Budapesten összesen 27 ezer kiemelt bűncselekmény történt 2018-ban. A legtöbb az V. kerületben, ahol ezer lakosra 65,3 ilyen jutott. Utána jön a VI. kerület (41,6) és a VIII. kerület (37,3). Arányaiban a legbékésebb a XVI. kerület volt, ahol 6 elkövetett kiemelt bűncselekmény jutott egy lakosra.
A kiemelkedően magas bűnözési ráta ellenére nem Budapest 5. kerülete rendelkezett 2018-ban a legmagasabb 1000 lakosra jutó súlyos bűncselekmény-számmal, hanem Abaújlak.
Abaújlak lakossága 93, tavaly pedig 34 ilyen bűncselekményt követtek ott el. Ez ezer lakoshoz arányítva 365,6-ot jelentene. A második Lácacséke (326 lakos, 45 kiemelt bűncselekmény, 138-as arányszám), majd Tarnazsadány következik (1302; 90; 69). Budapest V. kerülete a negyedik helyre szorult. A súlyos bűntényeknek az ország térképére vetítve itt nézhetőek meg.