Paneltűz Gazdagréten - Ketten kórházba kerültek (videó)

Publikálás dátuma
2018.06.19 17:00
Kép: Facebook / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Fotó: /

Tűz keletkezett egy társasház második emeleti lakásában a XI. kerületi Regős közben - írja a Katasztrófavédelem. A fővárosi hivatásos tűzoltók hat lakót kísértek ki az épületből. A mentők mindannyiukat megvizsgálták, elsődleges információk szerint két lakót kórházba szállítanak.

A fővárosi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral megfékezték a lángokat. A tűzzel érintett lakást átvizsgálták, senkit nem találtak ott.

Szerző
2018.06.19 17:00

Még hogy az Olaf nem sikeres minálunk? Három hűtőházas nőre csapott le az ügyészség a szervezet jelzése nyomán

Publikálás dátuma
2018.11.15 13:52

Fotó: Shutterstock/
Az anyuka és két lánya okosban épített hűtőházat, lenyelték az önerőt, és szereztek még egy csomó uniós pluszpénzt is.
Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) igazságügyi ajánlása nyomán indult nyomozás eredményeképpen az ügyészség vádat emelt három nő ellen, akik hűtőházak építésére úgy kaptak összesen 306 millió forint európai uniós és magyar állami támogatást, hogy a beruházást papíron jelentősen túlárazták, írja az ugyeszsg.hu.. A vádirat szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei céget vezetett az a nő, aki egyéni vállalkozó lányaival elhatározta: gyümölcstermesztéssel foglalkozó vállalkozásuk korszerűsítéséhez európai uniós, illetve magyar állami támogatás felhasználásával épít hűtőházat. A jogszabály szerint a támogatás csak akkor adható, ha legalább 55 százalékát kitevő önerővel rendelkezik a pályázó. Csakhogy tőkéje a két lánynak nem volt, ezért édesanyjukkal közösen úgy döntöttek, hogy az építkezés kivitelezője az anya cége lesz, és papíron jelentősen túlárazzák a beruházást, ezzel azt a látszatot keltik, hogy rendelkeznek a szükséges önerővel. Valójában kizárólag a támogatásból akarták a hűtőházakat felépíteni.
Az építkezéshez az édesanya cége alvállalkozókat vont be, akik el is végeztek minden feladatot, majd ezt a munkát az anyuka több mint kétszeres áron tovább számlázta a lányainak. Így a vádlottak a támogatási kérelmekben úgy mutatták be a beruházást, mintha az 700 millió forintba került volna, noha a tényleges bekerülési költség csupán ennek alig fele volt. A támogatást folyósító hatóságot ilyen módon megtévesztve a vádlottak 306 millió forintot szereztek meg jogosulatlanul, melynek nagyobb része az Európai Uniótól, kisebb része a Magyar Államtól származik. A nyomozás során a két hűtőházat zár alá vette a bíróság.
2018.11.15 13:52
Frissítve: 2018.11.15 13:58

Ötszörösen körözték csalásért, 8 millió volt nála, mikor elfogták

Publikálás dátuma
2018.11.15 07:27
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Hamis adatokkal bérelt autókat, és már rég a börtönben lett volna a helye, mikor elkapták. Egy bérelt autóval volt éppen.
A budapesti rendőrök elfogták azt az öt elfogatóparancs alapján körözött férfit, aki kitalált személyi adatokkal bérelt autókat Újpesten - tájékoztat honlapján a rendőrség
Csalás és más bűncselekmények miatt öt körözés volt érvényben ellene.
A nyomozók még kedd este, a Budapest III. kerületében, a Szentendrei úton kapták el a férfit, miután tudomásukra jutott, hogy az ott pakoló bérelt autóban egy körözött férfi van. Az autóban közel nyolc millió forintot, valamit a férfi által kitalált hamis személyi adatokat tartalmazó iratokat találtak és foglaltak le.
A férfit előállították, ellene hamis magánokirat felhasználása vétség miatt eljárást indítottak. Majd átvitték a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe, mivel a jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetés letöltését nem kezdte meg.
2018.11.15 07:27