Több ezer fenyegetést kapott a svéd játékos

Publikálás dátuma
2018.06.25. 10:21
Jimmy Durmaz. FOTÓ: AFP / REMY GABALDA

Több ezer fenyegetést, köztük halálosat is kapott Jimmy Durmaz, a svéd labdarúgó-válogatott középpályása. A török származású középpályás csereként lépett pályára a német válogatott elleni mérkőzésen, és ő lett a hajrában a találkozó tragikus hőse. Durmaz követte el azt a szabálytalanságot, amely után a jogosan megítélt szabadrúgást Toni Kroos a svéd kapuba csavarta, megszerezve a 95. percben a győzelmet a németeknek.

Az internet pillanatok alatt megtelt gyűlölködő üzenetekkel, melyeket Durmaznak címeztek.

„Nem tűrjük el, hogy a svéd válogatott játékosát veréssel vagy gyilkossággal fenyegessék – mondta Hakan Sjöstrand, a svéd szövetség főtitkára. – A halálos fenyegetéseket küldők ellen rendőrségi feljelentést teszünk.”

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség is elítélte a történteket, a FIFA közleményben ítélte el a fenyegetőzőket, és maximális támogatásáról biztosította a játékost és a svéd szövetséget.

„Nem foglalkozom ezzel, büszke vagyok arra, hogy a hazámat képviselhetem a világbajnokságon” – reagált a sport1.de cikke szerint Durmaz.

„Jimmy megítélését nem befolyásolja, ami történt, senki sem haragszik rá, csapatként együtt nyerünk és együtt veszítünk” – hangsúlyozta Durmaz játékostársa, Albin Ekdal.

A svédek szintén csereként pályára lépett támadója, John Guidetti úgy vélte: „az egész mérkőzésen rohan, harcol, ütközik, nem normális dolog emiatt gyűlölni őt.”

Durmaz nemcsak bántó kritikákat kapott, sokan kifejezték vele együttérzésüket, és sok erőt kívántak neki.

Szerző