Sampaoli csak bábként ülhet a kispadon

Publikálás dátuma
2018.06.26. 07:58

A 2010-es döntős Argentína kedvezőtlen helyzetből várja utolsó csoportmérkőzését Nigéria ellen a labdarúgó-világbajnokságon a D jelű négyesben. Jorge Sampaoli szövetségi kapitány az első két, nem túl sikeres csoportmeccs után elveszítette tekintélyét az öltözőben, a horvátoktól elszenvedett megalázó 3-0-ás vereség után pedig az is felmerült, hogy azonnali hatállyal menesztik.

Bár a szakember végül maradt a csapat élén, beszámolók szerint semmilyen beleszólása nem lesz a taktikába és a kezdő tizenegy összeállításába - azt a játékosok rakják majd össze - ezt Sampaolival és az argentin szövetséggel is közölték.

– A játékosok döntenek a kezdőcsapatról. Ha akar, Sampaoli leülhet a kispadra, de ha nem, nem lesz semmi probléma – kotyogta el az 1986-ban világbajnokságot nyerő Ricardo Giusti. A szövetség elnöke, Claudio Tapia mindenesetre tagadta a híreket.

Nigéria Izland felett aratott győzelmének köszönhetően Argentínának még maradt esélye a továbbjutásra a csoportból, ehhez azonban mindenképpen le kell győznie az afrikaiakat, majd azért szurkolni, hogy a horvátok ne kapjanak ki Izlandtól, pláne ne nagy különbséggel.

Az argentinok meccsét 20 órától az M4 Sporton, míg a horvátok összecsapását ezzel egy időben a Dunán tekinthetik meg. A délután folyamán 16 órától a C csoportban is eldől, kik jutnak a legjobb tizenhat közé. Ausztrália a már biztos kieső Peru legyőzésével (Tv: Duna) még második lehet, ehhez az kell, hogy Dánia ne szerezzen pontot Franciaország ellen (Tv: M4 Sport).

Szerző