Drogot és nyelvvizsga bizonyítványokat foglaltak le a rendőrök Óbudán

Publikálás dátuma
2018.06.27 14:42
Forrás: police.hu
Fotó: /

Kábítószergyanús anyagokat és több mint 200 okmányt találtak a nyomozók egy óbudai lakásban – írja a police.hu.

A rendőrök kedden, a III. kerületi Hadriánus utcában intézkedtek két férfival szemben. Egy 47 éves epöli lakos motorkerékpárjának csomagtartójában 49,7 gramm kábítószergyanús fehér port, 50,5 gramm zöld növényi törmeléket és 300 ezer forintot találtak. A 19 éves budaörsi Gy. B. Zsolttól csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

Később az epöli férfi óbudai tartózkodási helyén házkutatást tartottak, ahol további 100 gramm zöld növényi törmelékre, 100 gramm kábítószergyanús fehér porra, valamint három üvegfiolában kábítószergyanús átlátszó folyadékra bukkantak. Emellett egy bőröndbe rejtve, 202 különböző oklevelet, nyelvvizsga és iskolai végzettséget igazoló bizonyítványt foglaltak le. Az iratokat szakértő vizsgálja.

A nyomozók a két férfit előállították. Gy. B. Zsoltot kábítószer birtoklása vétség miatt, a 47 éves férfit pedig – őrizetbe vétele mellett – kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.  A rendőrök kezdeményezték az epöli lakos előzetes letartóztatását.

Szerző
2018.06.27 14:42

40 forintért vertek meg egy férfit Kazincbarcikán

Publikálás dátuma
2019.01.18 14:17

Fotó: Népszava/
Máskor egy pulóvert próbáltak leráncigálni egy biciklisről. A gyanúsítottakat elfogta a rendőrség.
Rablás elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 49 és egy 45 éves helyi férfival szemben. A gyanúsítottak tavaly októberben Kazincbarcikán, a Mátyás Király úton rátámadtak egy férfira, akitől pénzt követeltek. A sértett nem akarta átadni 40 forintját, ezért támadói bántalmazták, majd elvették tőle a pénzt – írja a police.hu. Egy másik alkalommal, a Jószerencsét úton erőszakkal próbálták leráncigálni egy másik sértett pulóverét, ám ekkor végül zsákmány nélkül menekültek el a helyszínről. De előfordult, hogy egy nőtől egyikük elkérte a mobiltelefonját, de azt már nem adták vissza neki, és bántalmazták is. A rendőrök azonosították, majd 2018. november 3-án elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 45 éves férfit. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vele szemben előterjesztést tett letartóztatására, amit a bíróság elrendelt. A szökésben lévő 49 éves férfival szemben elfogató parancsot adott ki a hatóság. A nyomozás eredményeként a napokban a férfit Dunakaeszin azonosították, elfogták, majd előállították őt a rendőrségre. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a férfit őrizetbe vette és előterjesztést tett a letartóztatására, amit ügyészi indítványra elrendelt a bíróság.
2019.01.18 14:17

Halálos baleset – Busz és autó ütközött Nógrád megyében

Publikálás dátuma
2019.01.18 13:03

Fotó: MTI/ Komka Péter
A gépkocsit vezető 76 éves férfi életét vesztette a balesetben.
Összeütközött egy gépkocsi és egy menetrend szerint közlekedő autóbusz péntek délelőtt a Nógrád megyei Bátonyterenyén, az Ózdi úton – írja a police.hu. A balesetben az autót vezető 76 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az buszon nem sérült meg senki. A helyszíni szemlét a rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték meg.
2019.01.18 13:03
Frissítve: 2019.01.18 14:47