Nem válogattak – Mindent vitt a magyar–szlovák bűnbanda

Publikálás dátuma
2018.06.28 10:19
A kép illusztráció. Fotó: Shutterstock
Fotó: /

Négy éven keresztül közel ötven nemzetközi teherszállítmány teljes árukészletét tulajdonította el egy szlovák és magyar elkövetőkből álló bűnszövetség – írja a police.hu.

A csoport tagjai első lépésként – alkalmi „stróman” személyek bevonásával – szállítmányozással foglalkozó cégeket vásároltak fel, és az így megszerzett gazdasági társaságok nevében interneten keresztül nemzetközi fuvarozást vállaltak. Az árukért az elkövetői csoporthoz tartozó, hamis okmányokkal rendelkező sofőrök mentek el, akik egyetlen esetben sem vitték a célállomásra a szállítmányt.

A bűnszövetség tagjai nem válogattak az árucikkek vonatkozásában: televíziókat, mosogatógépeket, szárítógépeket, autógumit, műanyag granulátumot, mosóport, kozmetikai termékeket, kávét, édességet, de még gyerekjátékot is loptak. Hogy elkerüljék a lebukást, néhány elcsalt fuvar után a gyanúsítottak a szállításhoz használt teherautókat hátrahagyták, a hamis okmányokat pedig megsemmisítették.

A nyomozás során a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) széleskörű együttműködést folytatott a szlovák társszervvel. A rendőrök megállapították, hogy az elkövetői csoport öt magyar és öt szlovák gazdasági társaság felhasználásával 2012 és 2015 között közel ötven szállítmányt tulajdonított el, amivel összesen több mint egymilliárd forint kárt okoztak.

tíz főből álló bűnözői csoport ellen bűnszövetségben, üzletszerűen, különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja folytattak nyomozást, ezt vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség.

Szerző
2018.06.28 10:19

Videóra vették, ahogy elfüstöl egy busz Budapesten

Publikálás dátuma
2019.01.16 18:11
Illusztráció
Fotó: Népszava/
A sofőr mindenkit időben leszállított.
Lángra kapott a BKK egyik autóbusza, az ekkor pont a Kossuth nyomdánál járó 168E számú járat. A 444.hu egyik olvasója videón is megörökítette az esetet:
A beszámoló szerint már akkor érezni lehetett a füstöt, amikor az utasok felszálltak, és hamarosan a füstjelző is bejelzett. A sofőr ekkor, még pont időben, mindenkit leszállított. Aztán megpróbált elgurulni, de egy pillanatra lángra kapott a motor.
2019.01.16 18:11
Frissítve: 2019.01.16 18:41

Huszonöt autó égett ki egy Kaposvár melletti raktárban

Publikálás dátuma
2019.01.16 17:19
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Kigyulladt a tárolóépület, a tűzoltók már csak a lángoló roncsokat tudták eloltani.
Egy több mint 200 négyzetméteres raktárépület lángolt szerdán Kaposvár külterületén, Új-Zaranypusztán- az ingatlanban autókat tároltak: a tűzhöz a városi tűzoltókat és Zala megyei katasztrófavédelem munkatársait riasztották, akik négy vízsugárral kezdték meg az oltást. 
A katasztrófavédelem korábbi közleményében még 20 autóról írt, az MTI azonban úgy tudja, összesen 25 autó égett ki a raktártűzben. A helyszínre érkezett egy erőgép is, segítve az épület bontását, az ott tárolt, egyébként használt járművek mozgatását. Az eset során senki sem sérült meg.
2019.01.16 17:19