Tragédia Szolnokon - Reggel óta műtik a súlyosan sérült mentőst

Publikálás dátuma
2018.06.28 18:00
MTI Fotó: Mészáros János
Fotó: /
Ketten meghaltak és többen megsérültek szerdán Szolnokon, ahol egy mentőautó és egy utasokat szállító autóbusz ütközött. Két mentős súlyos sérüléseket szenvedett, egyiküket csütörtök reggel 9 óta folyamatosan műtik.

Ketten meghaltak és többen megsérültek szerdán Szolnokon, ahol egy mentőautó és egy utasokat szállító autóbusz ütközött. A buszon húszan szenvedtek - az első vizsgálat szerint - könnyű sérülést.  A mentőautóban utazó mentőápoló és mentőtiszt viszont súlyos sérülésekkel került kórházba - az ő állapotukról Muzsay Ildikó, a honvédkórház igazgatója, és Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója sajtótájékoztatón adtak tájékoztatást.

Mint Csató elmondta, a súlyos sérültek egyike az Országos Traumatológiai Intézetben fekszik jelenleg, és állapotát már sikerült stabilizálni. Állapota kielégítő, de a történtekre csak részben emlékszik. "Próbál felépülni. Minden támogatást megadunk neki és családjának ehhez" - tette hozzá a főigazgató, aki beszélt is vele.

A másik mentőst a sajtótájékoztatónak is helyt adó Honvéd Kórházban látják el. Reggel 9 óra óta egymást váltó orvoscsoportok folyamatosan műtik - mondta róla délután 3 óra körül Muzsay. Sérülései - köztük koponyatörések és belső sérülések - gyakorlatilag az egész testére kiterjednek. "Minden szakma bevonásával, a legmagasabb szinten próbáljuk ellátni" - fogalmazott az igazgató.

A baleset körülményeit még mindig vizsgálják, biztosat nem lehet tudni.

Halál Szolnokon - Mentő és autóbusz karambolozott

Ketten meghaltak, többen megsérültek szerdán Szolnokon, ahol egy mentőautó és egy utasokat szállító autóbusz ütközött - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője szerda este elmondta, a balesetben a mentőautó vezetője és a szállított beteg vesztette életét, az esetkocsiban tartózkodó mentőápoló és mentőtiszt pedig súlyosan megsérült.

Szerző
2018.06.28 18:00

Két halottat találtak egy lángoló családi házban Nemespátrón

Publikálás dátuma
2019.01.15 22:01
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/ Massoud Hossaini
A tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak az égő épületből, a lakókat már nem lehetett megmenteni.
Családi ház égett kedden este a Zala megyei Nemespátrón, a Fő utcában: a helyszínre riasztott tűzoltók oltás közben két holttestet találtak az épületben – írja közleményében a megyei katasztrófavédelem.
Mint írják, a konyha és az egyik szoba égett. A nagykanizsai hivatásos és a csurgói önkormányzati tűzoltók elfojtották a lángokat, és egy gázpalackot is kihoztak a tűzből, megakadályozva a robbanást. 
2019.01.15 22:01

Lezuhant és meghalt egy munkás egy szombathelyi építkezésen

Publikálás dátuma
2019.01.15 17:16
Fotó: Tóth Gergő
Fotó: /
Lezuhant egy munkás egy szombathelyi építkezésen kedd délután, az 54 éves vasvári férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe - közölte a rendőrség az állami hírügynökséggel.
Az eset körülményeit foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt vizsgálják. A baleset a vaol.hu hírportál beszámolója szerint a Szent László király utcában egy vívócsarnok építése közben történt. A férfi állítólag egy gerendát akart ledobni, mielőtt a 8-10 méteres magasságból lezuhant. Életéért hosszú ideig küzdöttek a mentők, de nem jártak sikerrel.
Szerző
2019.01.15 17:16