Késes támadás Párizsban, többen meghaltak

Publikálás dátuma
2018.08.23. 11:21

Fotó: Thomas SAMSON / AFP
Járókelőkre támadt egy férfi csütörtök reggel, két nőt is meggyilkolhatott, mielőtt lelőtték. Személyes okok állhatnak a háttérben.
Ketten súlyosan megsérültek, és egy ember meghalt, mikor Párizs nyugati részén csütörtök reggel járókelőkre támadt egy férfi - írja Twitteren az AP hírügynökség.
Az áldozatok száma azonban rövidesen tovább emelkedett. A Trappes nevű külvárosban történt támadás célpontjai valószínűleg az elkövető családtagjai voltak. Egyes források szerint a férfi feleségét és lányát gyilkolta meg, máshol azt írják, anyja és húga voltak az áldozatai, értesült az Euronews. A gyilkosságok után egy házba menekült, ahonnan csak a rendőrök felszólítására lépett elő. Mikor megadta magát, állítólag azt kiáltotta, "Allahu akbar", mire lelőtték. Sérüléseibe belehalt. A késelő férfinak súlyos pszichiátriai problémái voltak Gérard Collomb belügyminiszter szerint.
 Annak ellenére, hogy a jelek szerint személyes okokból gyilkolt a férfi, az Iszlám Állam terrorszervezet már bejelentette arra vonatkozó igényét, hogy felelőssé tegyék a történtekért.
A Párizstól 30 km-re nyugatra fekvő Trappes élesen elkülönül az őt körülvevő Yvelines megye többi részétől. A környék nagyrészt jómódú és gazdag lakosokkal bír - ezzel szemben Trappes egy jórészt fiatalok lakta szegény környék, ahol a munkanélküliség mértéke eléri a 20 százalékot, és a bűnözés is igen magas.
Cikkünket frissítjük.
Szerző
Frissítve: 2018.08.23. 14:58

Trump azt mondja, nem tudott róla, hogy pénzzel próbálták betömni volt szexpartnerei száját

Publikálás dátuma
2018.08.23. 08:49
Michael Cohen
Fotó: DREW ANGERER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Az elnök szerint az egésznek semmi köze a 2016-os kampányához, amikor is mindez történt, és magánügyről van szó. Ügyvédje szerint kampánypénzen vették meg a nők hallgatását.
Elcsukló hangon sorolta Michael Cohen a bíróság előtt azokat a bűntényeket, melyeket állítása szerint Donald Trump kérésére követett el - írja a Reuters. Az amerikai elnök volt ügyvédje, aki korábban még azt nyilatkozta, akár "golyót is kapna" Trumpért, kedden eskü alatt vallotta, hogy - egyebek mellett - a választási kampányra szánt pénzekből fizetett két nőnek, hogy hallgassanak a korábban Donald Trumppal folytatott viszonyukról. Stephanie Clifford - azaz Stormy Daniels - pornószínésznő 130 ezer dollárt kapott Cohentől, Karen McDougal Playboy-modell hallgatása 150 ezer dollárba került.

A Fehér Ház tagad

Trump először mindent tagadott. Később elismerte, valóban sor került fizetésre, de a hallgatási pénzeket saját vagyonából fedezte. A Fox News-nak úgy nyilatkozott, az egésznek semmi köze a 2016-os elnöki kampányához - amikor is mindez történt -, a pénzekkel magánügyeket rendezett. A teljes interjú, melyből ez a részlet is származik, csütörtök reggel kerül adásba.
A Fehér Ház azzal védekezik, hogy mivel a pénz nem az elnök kampánybüdzséjéből származik, nincs miért felelősségre vonni Trumpot.
Szerző

Halálra késeltek két nőt egy belga kisváros éttermében

Publikálás dátuma
2018.08.22. 20:51
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Nem terrortámadás történt a polgármester szerint. A gyilkos férfi volt partnerét, és a nő anyját ölhette meg.
Szerda késő délután belépett egy férfi Moresnet-Chapelle egy éttermébe, és késével halálosan megsebesített két nőt - írja a belga RTL. A hatóságok fél 8 előtt "ártalmatlanították" a gyilkost, aki valószínűleg maga is meghalt.
"Nem terrorcselekmény történt, az eset magánjellegű"

- nyilatkozta Thierry Wimmer polgármester. Az elkövető "nincs abban az állapotban", hogy a közösségre további veszélyt jelentsen, fogalmazott.
Az esetnek egy súlyos sérültje is van, aki megpróbált - sikertelenül - közbelépni. Őt helikopterrel szállították kórházba.
Szemtanúk szerint a két áldozat egy anya és lánya, az étterem tulajdonosai - írja a Sudinfo.be. Egyikük a tettes korábbi partnere volt, és az RTL szerint a férfi hosszú ideje, rendszeresen halálos fenyegetésekkel zaklatta az őt másfél éve elhagyó nőt.
Szerző
Frissítve: 2018.08.22. 22:04