Nyilasi, Dárdai és Gera az MLSZ új bizottságában

Publikálás dátuma
2018.09.04. 21:14
Népszava fotó
Mások mellett Egervári Sándor és Lőw Zsolt is benne van a testületben.
Új szakmai bizottság alakult a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntéselőkészítési procedúrájának erősítésére, ennek feladata a továbblepéshez szükséges szakmai folyamatok összehangolása lesz – közölte honlapján az MLSZ. Mint írják, a szakmai bizottság célja, hogy véleményével, szakmai háttérmunkájával hatékonyan segítse az MLSZ elnökségének stratégiai döntéseit, elemezze a magyar futball folyamatait, tapasztalatait és ezzel előkészítse a vezetői döntéshozatalt. „Az elnökség szándéka továbbá, hogy a testület működésének köszönhetően, a szakmai megújulás jegyében 2020-ig fejlődjön a labdarúgás szakmai bázisa, az edzők gyakorlati és elméleti felkészültsége, és megvalósuljon a labdarúgás vezetésének generációváltása, megújuljon a labdarúgást meghatározó szakmai, kulturális és morális környezet” – tették hozzá. Közölték, hogy külföldi tanácsadók bevonásával hamarosan szakmai igazgatói és akadémiai igazgatói képzés indul az MLSZ edzőképző központjában. A folyamat része az utánpótláskorú labdarúgók képességeinek mentális, valamint fizikai mérése, és a fejlődés nyomon követésére és széleskörű elemzésekre alkalmas átfogó adatbázis kialakítása is. A testület a szükséges változtatások érdekében teljes körűen áttekinti az utánpótlásképzés és versenyeztetés rendszerét, továbbá félévente értékeli az NB I-es bajnokság szakmai színvonalát, és az MLSZ sportigazgatóság teljesítményét, ideértve a szövetségi kapitány, a sportigazgató, az utánpótlás-szakágvezető, valamint az edzőképzési igazgató beszámolóját is. A testület vezetője Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, korábbi 70-szeres válogatott, ezüstcipős labdarúgó, magyar bajnok edző lett. A testület tagjai: Dárdai Pál, Egervári SándorGellei Imre (korábbi szövetségi kapitányok), Fehér Csaba, 41-szeres válogatott labdarúgó, Fórián Zsolt, korábbi NB I-es játékos, a Mol Vidi FC utánpótlásának szakmai igazgatója, Hajnal Tamás, 59-szeres válogatott labdarúgó, Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó, Kovács Kálmán, 56-szoros válogatott labdarúgó, jelenleg testnevelő tanár, Lőw Zsolt (a PSG másodedzője), Markó Edina (női szövetségi kapitány, pro-licences edző), Szabics Imre (az osztrák válogatott másodedzője), és Takács Mihály, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia igazgatója.
Az MLSZ a döntés hátteréről azt írta: a 2010-2018-as időszakban a kormányzattal együttműködve stabilizálta a magyar labdarúgás működésének szervezeti, infrastrukturális és pénzügyi feltételeit, de ezen eredmények ellenére „a sportágon belül és a sportágon kívülről is megfogalmazott kritikák szerint érdemi hiányérzet jellemző a sportággal szemben az utánpótlásképzés, azon belül az akadémia rendszer hatékonysága, a nemzetközi kupákban résztvevő klubok és a magyar válogatott csapatok eredményessége, valamint ezzel összefüggésben az edzőképzés fejlődése vonatkozásában”.
Szerző
Témák
MLSZ labdarúgás

Babosék elődöntősök a US Openen

Publikálás dátuma
2018.09.04. 19:23

Fotó: Greg Wood / AFP
A magyar játékos a francia Kristina Mladenovic oldalán bejutott a legjobb négy közé az amerikai nyílt teniszbajnokság párosversenyében.
A viadal honlapjának beszámolója szerint Babosék a keddi negyeddöntőben 1 óra 30 perc alatt győzték le a hatodik helyen kiemelt Lucie Hradecka, Jekatyerina Makarova cseh, orosz duót. Babosék az elődöntőben az Anasztaszija Pavljucsenkova, Anasztaszija Sevastova orosz, lett és Samantha Stosur, Csang Suaj ausztrál, kínai kettős összecsapásának győztesével találkoznak. Eredmény: női páros, negyeddöntő: Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Lucie Hradecka, Jekatyerina Makarova (cseh, orosz, 6.) 7:6 (7-5), 6:2 
Szerző

Bátaszéken játszik a címvédő Újpest

Publikálás dátuma
2018.09.04. 19:11

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
A címvédő Újpest a Tolna megyei első osztályban szereplő Bátaszék gárdájával találkozik a labdarúgó Magyar Kupa hatodik fordulójában. A Ferencváros ellenfele a szintén megyei élvonalban játszó Szegedi VSE lesz, míg a MOL Vidi FC a harmadosztályú Cigánd csapatához látogat.
Az élvonalbeli együttesek csak most, a főtábla első körében kapcsolódnak be a küzdelmekbe, ahol még 128 csapat van versenyben. A sorsolást kedden, a magyar szövetség (MLSZ) székházában tartották meg.
Az NB I-es csapatok kiemeltként nem kerülhettek össze, és mindig vendégként lépnek pályára, lévén az alacsonyabb osztályú együttesek a pályaválasztók. A hivatalos játéknap szeptember 22. és 23. (szombat és vasárnap), a továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Az élvonalbeli csapatok további párosításai

BKV Előre (III.)-Debreceni VSC, Bőny SE (megyei I.)-Budapest Honvéd, Komárom VSE (III.)-Puskás Akadémia, Fővárosi Vízművek (Budapest I.)-Mezőkövesd Zsóry FC, ESMTK (III.)-Diósgyőri VTK, Siklós (megyei I.)-Paksi FC, Tállya (III.)-MTK Budapest, Szolnoki MÁV (III.)-Kisvárda Master Good, Csepel (III.)-Szombathelyi Haladás.

Szerző
Témák
Magyar Kupa NB I