Salvini: néhány hónap, és Orbánnal "együtt kormányozzuk Európát"

Publikálás dátuma
2018.09.14. 20:49
Strache és Salvini Orbánnal együtt változtatná meg Európát.
Fotó: JOE KLAMAR / AFP
Közös sajtótájékoztatón jelentette be Strache osztrák alkancellár és Salvini olasz belügyminiszter, hogy - Orbánnal együtt - jövőre ízlésükhöz igazítanák a kontinenst.
"Meggyőződésem, hogy néhány hónap múlva Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel együtt kormányozzuk Európát" - jelentette ki Matteo Salvini olasz belügyminiszter és a kormányzó Liga pártelnöke. Mindezt Salvini pénteken Heinz-Christian Strache osztrák alkancellárral Bécsben tartott találkozója után mondta, írja az AFP hírügynökségre hivatkozva a 444.hu.
Szalvini a Sargentini-jelentés elfogadása kapcsán is megszólalt; ám csak Orbán álláspontját visszhangozta, mikor a kormány bírálata kapcsán a magyar nép elleni szankciókról beszélt.
Az osztrák szélsőjobboldali Szabadságpártból érkező Heinz-Christian Strache kijelentette: Orbán Viktor "tiszteletet és köszönetet érdemel" azért, mert 2015-ben megvédte és biztosította az EU külső határait. A határvédelem kapcsán teljes támogatásáról biztosította mind Olaszországot, mind Magyarországot. A határ menti országokat "nem szabad cserbenhagyni", mondta. Nem derült ki, hogy ezzel vajon az Orbán által élesen bírált Frontex közös uniós határvédelem erősítésére gondolt-e.
"A jövő évi választáson teljesen megváltoztatjuk Európát"

- hangoztatta Salvini. Az osztrák alkancellár ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: az FPÖ tovább kívánja mélyíteni és erősíteni az együttműködést a Ligával.
Szerző
Frissítve: 2018.09.14. 21:30

Orosz hackerek támadtak az amerikai energiahálózatra

Publikálás dátuma
2018.09.14. 17:39
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Washingtonnak bizonyítéka van arra, hogy orosz hackerek behatoltak az amerikai energiahálózatba - jelentette ki Rick Perry amerikai energiaügyi miniszter pénteken Moszkvában.
"Bizonyíték van rá, hogy ilyen beavatkozás történt, és ez megengedhetetlen"- idézte a TASZSZ orosz hírügynökség az amerikai tárcavezetőt, írja az MTI.
A The Wall Street Journal a TASZSZ beszámolója szerint arról írt júliusban, hogy a magukat Dragonfly és Energetic Bear néven megnevező, a moszkvai vezetéssel kapcsolatban álló orosz hackerek behatoltak az Egyesült Államok energiaellátása irányítási rendszerének számítógépes hálózatába, és ilyen módon
Oroszország eszközt szerezhetett az amerikai energiaellátás lekapcsolásához.

Perry pénteken Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról tárgyalt az orosz fővárosban.
Szerző

Vádalkut köt Trump volt kampányfőnöke: összeesküdött országa ellen

Publikálás dátuma
2018.09.14. 17:29
Paul Manafort érkezése egy bírósági meghallgatásra június 15-én.
Fotó: MANDEL NGAN / AFP
Bűnösnek mondja magát az Egyesült Államok elleni összeesküvésben és tanúk manipulálásában Paul Manafort.
Két vádpontban fogja bűnösnek vallani magát Paul Manafort a pénteki előzetes meghallgatásán - írja az eljáró különleges ügyészségre hivatkozva a CNN. Amit magára vállal Donald Trump volt kampánymenedzsere, az
  • összeesküvés az Egyesült Államok ellen, és
  • összeesküvés az igazságszolgáltatás akadályozására, tanúk manipulálásával.
Még nem tudni, hogy Manafort a 2016-os választás orosz befolyásolását vizsgáló ügyészséggel is együtt fog-e működni; a pénteki beadványban nem szerepel semmi Trumpról, és a segítségről, amit Manafort az oroszokkal együtt nyújthatott neki.
A vádalku részeként az ügyészek ejtik a pénzmosásról, adócsalásról, külföldi bankszámlák eltitkolásáról, a lobbi-törvény megsértéséről és az Igazságügyi Minisztérium megtévesztéséről szóló vádakat. Ennek ellenére, azt javasolják Manafortnak, ismerje el ezeket is.
Paul Manafortot augusztusban már bűnösnek mondta ki az esküdtszék öt rendbeli adócsalásban, két rendbeli banki csalásban, továbbá külföldön tartott bankszámlák eltitkolásában. Ezért akár 10 év börtönbüntetést is kaphat.
Szerző