Meleg idővel nyit az október, akár 22 fok is lehet

Publikálás dátuma
2018.10.01 08:21
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Némi csapadék is jöhet, estére 7 és 13 fok közé hűl le a levegő.
Hétfőn a tőlünk nyugatra elhelyezkedő teknő előoldalán kissé enyhébb léghullámok érkeznek fölénk – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Az előrejelzés szerint az északi és keleti vidékeken lesz vastagabb a felhőzet, ott kevesebb, a változóan felhős Dunántúlon több napsütésre számíthatunk. Késő délutántól jelentéktelen eső lehet északkeleten, de estétől már a nyugati határszélen is számíthatunk némi csapadékra. Délkeleten megélénkül a délkeleti szél, majd estétől a Dunántúlon a szél északira, északnyugatira fordul, és szintén megerősödik. A hőmérséklet délután 16 és 22 fok között alakul, késő estére 7 és 13 fok közé hűl le a levegő.
Kedden eleinte felhősebb lesz az ég, majd délutántól már jelentősen csökken a felhőzet és napos idő várható. A nap első felében helyenként – nagyobb eséllyel a Dunántúlon – futó zápor, gyenge eső lehet. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúl egyes részein meg is erősödik, majd délutántól mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 23 fok között alakul.
Szerdán változóan felhős lesz az ég és többórás napsütés várható. Számottevő csapadék nem lesz, de az északi megyékben néhol gyenge eső, zápor előfordulhat. A nyugatias szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.
Csütörtökön változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, csapadék nem lesz. Az északias szél napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között alakul.
Pénteken jobbára derült, napos, csapadékmentes időre számíthatunk. A délkeleti szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.
Szombaton változóan felhős időre, több-kevesebb napsütésre és helyenként záporokra lehet készülni. A délkeleti szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.
Vasárnap is lehetnek helyenként záporok, a déli szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.
2018.10.01 08:21
Frissítve: 2018.10.01 08:21

A köztévé székházánál folytatódik a napok óta tartó ellenzéki tüntetés

Az MTVA szákházánál elhangzottak a beszédek, és a tiltakozók együtt mondták el az öt pontot. Ha Áder János aláírja a törvényt, megkezdődik a sztrájkok szervezése.

Szerző

Megosztás
2018.12.17 19:42

Óriási késések vannak két szolnoki vasútvonalon

Publikálás dátuma
2018.12.17 19:38
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
De a Miskolc–Hidasnémeti vonalon utazóknak is 15-30 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.
Hétfőn késő délutántól felsővezeték-hiba miatt csak egy vágányon közlekednek a vonatok Újszász és Szolnok között. Újszász állomáson csak egy vágány felett van feszültség a felsővezetékben, ezért jelentősen lelassult a közlekedés – közölte a Mávinform. A tájékoztatás szerint a Budapest–Újszász–Szolnok–Lőkösháza és a Hatvan–Szolnok vonalon utazóknak 30-60, néhány járat estében 60-120 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk. A helyreállításon már dolgoznak a szakemberek. A Mávinform azt is közölte, hogy Onga és Szikszó állomás között meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért az ilyenkor érvényes biztonsági előírásoknak megfelelően ezen a szakaszon lassabban közlekednek a vonatok. A hiba elhárítását megkezdték, ez idő alatt a Miskolc–Hidasnémeti vonalon utazóknak 15-30 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.
2018.12.17 19:38
Frissítve: 2018.12.17 19:38