Üres stadion várja Angliát

Publikálás dátuma
2018.10.11. 20:34

A magyar érdekeltségű csoport két mérkőzése mellett további ötöt rendeznek pénteken a Nemzetek Ligájában, mind közül kiemelkedik az A divízió 2. csoportjában a világbajnoki ezüstérmes horvát labdarúgó-válogatott és Anglia között egy korábbi büntetés miatt zárt kapuk mögött sorra kerülő összecsapás (20.45, tv: Sport1). Ez a párosítás akár a nyári, oroszországi – amúgy a horvátok hosszabbítás utáni 2-1-es sikerével végződő – elődöntőjének a "visszavágója" is lehetne, ám a sorozatban egy Spanyolország elleni 2-1-es hazai vereséggel kezdő angolok hangsúlyozták, nem így készülnek a kezdésként a spanyolok vendégeként 6-0-ra kikapó Horvátország ellen.
“Horvátország jobb volt a vb elődöntőjében, de ez egy másik meccs lesz” – jelentette ki az angolok védője, Kieran Trippier.
Szintén az A divízióban, a 2. csoportban Belgium–Svájc, a B/3-ban Ausztria–Észak-Írország, a D/2-ben pedig Fehéroroszország–Luxemburg és Moldova–San Marino párharcokat rendeznek (valamennyit 20.45-ös kezdéssel). Hét csütörtöki mérkőzést lapzártánk után fejeztek be.
Az Európai-labdarúgó szövetség egyébként mindent megtesz, hogy emelje az NL rangját, a tavasszal bejelentetthez képest ugyanis jelentősen növelte a válogatottak díjazását. A legjobb csapat összesen 10,5 millió eurót nyerhet majd, a végrehajtó bizottság határozata szerint az 55 résztvevő ország 50 százalékkal kap magasabb összeget annál, mint amit márciusban hozott nyilvánosságra a szervezet.
Szerző

Auschwitzi útra küldené antiszemita szurkolóit a Chelsea

Publikálás dátuma
2018.10.11. 18:09

Fotó: ADRIAN DENNIS / AFP
A klub elnöke szerint ha csak eltiltják őket, nem fog megváltozni a viselkedésük.
Az auschwitzi koncentrációs táborba küldné rasszista vagy antiszemita szurkolóit a Chelsea, hogy testközelből tapasztalják meg, hova vezet a gyűlölet, írja a Sun. A klub tulajdonosa, a zsidó származású Roman Abramovich szerint ez sokkal hasznosabb megoldás, mint simán eltiltani őket a mérkőzésektől.
„Ha csak tiltod az embereket, soha nem fognak változtatni a viselkedésükön”

– mondta a Sun nevű brit bulvárlapnak Bruce Buck, a Chelsea elnöke.

Kitért arra is: korábban három éves eltiltással szankcionáltak, de most szeretnének lehetőséget adni az érintett szurkolóknak arra, hogy megértsék, miért rossz, amit tettek. Hozzátette, hogy 50-100 főből álló csoportok esetében nehéz cselekedni, de ha azonosítani tudják az érintetteket, intézkedni fognak.
Szerző
Frissítve: 2018.10.11. 18:13

Tunéziában folytatja Georges Leekens

Publikálás dátuma
2018.10.11. 17:29

Fotó: Tóth Gergő
Az Étoile du Sahel labdarúgócsapatának lett a vezetőedzője.
Georges Leekens korábbi magyar szövetségi kapitány lett a tízszeres tunéziai bajnok Étoile du Sahel labdarúgócsapatának a vezetőedzője. A 69 éves belga szakember szerződtetését csütörtökön a honlapján jelentette be a klub. Leekens mindössze négy mérkőzésen át irányította a magyar nemzeti csapatot, tavaly októberi kinevezését követően hazai pályán Kazahsztántól, Skóciától és Ausztráliától is kikapott a válogatott, Fehéroroszországban pedig 1-1-s döntetlent játszott. A Magyar Labdarúgó Szövetség ezért júniusban menesztette őt, és Marco Rossit nevezte ki utódjául.
Szerző
Témák
George Leekens