Nem jár egy szakaszon a 4-es 6-os

Publikálás dátuma
2018.10.16. 15:02
Illusztráció
Fotó: Népszava
A Jászai Mari tér és a Széll Kálmán tér között pótlóbuszok közlekednek.
Baleset miatt nem jár a 4-es és a 6-os villamos a Jászai Mari tér és a Széll Kálmán tér között – derül ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán közzétett bejegyzéséből. Az érintett szakaszon pótlóbuszok közlekednek.
Szerző
Témák
közlekedés BKK

Csalók miatt figyelmeztet a NAV

Publikálás dátuma
2018.10.16. 13:24
Illusztráció
Fotó: Molnár Ádám
E-mailben próbálják megszerezni a személyes ügyféladatokat.
Újra csalók élnek vissza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevével, hamis elektronikus levélben – adó-visszatérítésre hivatkozva – próbálnak személyes ügyféladatokat megszerezni – közölte a NAV a Facebook-oldalán. A tájékoztatás szerint az illetéktelenek e-mailjei általában egy hivatkozást tartalmaznak, melyre kattintva a NAV honlapjára hasonlító, ám eltérő címen található oldal töltődik be, ahol az ügyfél személyes adatai mellett bankkártyaadatokat is kérnek.

„A NAV soha nem kér e-mailen bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot. A hivatal ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesíti az adózókat, ha túlfizetésük van”

– hangsúlyozták a bejegyzésben.

A NAV felhívta a figyelmet arra, hogy a hivatal honlapja a www.nav.gov.hu címen található, az internetes cím ellenőrzésével nagy bizonyossággal kiszűrhetőek a hamis – vélhetően csalók által üzemeltetett, adathalász – honlapok.
Szerző
Témák
NAV csalás

Megverték és meg akarták erőszakolni a bajnok futónőt

Publikálás dátuma
2018.10.16. 12:21

Fotó: Makai Viktória Facebook oldala
Makai Viktória ultrafutót otthonától nem messze érte támadás: Facebook-bejegyzése szerint „szexuális cselekedetre” kényszerítették, életét férje mentette meg.
Erőszakos támadás érte vasárnap este Makai Viktória hosszútávfutót, a sportolónő Facebook-oldalán számolt be a történtekről – mint írta, otthonától pár száz méterre egy férfi rontott neki, hogy megerőszakolja.  
„Mindig foglalkoztatott, hogy egy 50 kilós nőnek milyen esélyei vannak, ha megtámadják. Részben megnyugtató válasz volt számomra a futás. Mindeddig. Vasárnap este az otthonunktól néhány száz méterre megtámadott egy férfi, és szexuális cselekedetre készerített. Mivel kiabálni és menekülni próbáltam, ezért megvert. Mivel kiabálni és menekülni próbáltam, ezért megvert. Jelenleg kórházban vagyok, a körülményekhez képest jól. Az arcom elég halloween-kompatibilis, a szemem körüli hematómán ma látok ki először. Köszönöm a férjemnek, hogy elindult elém, Istennek, hogy megmutatta, merre menjen, hogy odaért egy erőszakos közösülés előtt, és megmentette az életemet. Az első születésnapom szerint 38 éves vagyok,egy autóbalesettől számított második születés nap szerint márciusban leszek 30,a harmadik születésnapom tekintetében 2 napos....”
A Facebookon gyorsan terjedő bejegyzésből az is kiderült, hogy a tettest már elfogták a rendőrök. 
Makai legutóbb akkor került a hírekbe, amikor egy országos futóbajnokság után drogot, amfetaminszármazékot találtak vizeletében. A kétgyermekes futónő a Nemzeti Sportnak adott interjúban azt mondta, nem tudja, hogyan kerülhetett drog a szervezetébe, de nem zárja ki, hogy valaki őrizetlenül hagyott kulacsába csempészett kis mennyiségű kábítószert.
Szerző
Frissítve: 2018.10.16. 14:09