Erős széllel és esővel érkezett meg a hidegfront

Publikálás dátuma
2018.10.20 15:38
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Búcsút inthetünk a meleg, 20 fok körüli hőmérsékletnek.
Éjszaka érkezik a Kárpát-medence fölé észak felől az újabb magassági hidegörvény. 4-6 fokkal hidegebb levegő áramlik hazánk fölé, emiatt vasárnapra jelentősen gyengül a nappali felmelegedés mértéke – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Szombat este észak felől hidegfront érkezik. Az előrejelzés szerint éjszaka mindenütt erősen megnövekszik, de reggelre a Dunántúl jó részén már csökkenhet is a felhőzet. A Dunától keletre több helyen, máshol helyenként várható eső, zápor. Vasárnap általában erősen felhős lesz az ég, csak rövidebb napos időszakok várhatók, de egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Az északi szél éjszaka és vasárnap a Dunántúlon, a Tiszántúlon és Borsodban megerősödik, a Bakonyban és a Zempléni-hegységben egy-egy viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 10 és 16 fok között alakul.
Frissítve: 2018.10.21 11:52

Ellenzéki demonstráció volt Kiskunhalason

Publikálás dátuma
2019.02.22 21:45
Képünk illusztráció
Fotó: Szabad Pécs
A tüntetők nem egy konkrét intézkedés miatt zárták le a városhoz közeli főút egyik sávját, hanem úgy általában az Orbán-kormány ténykedése miatt tiltakoztak.
Ellenzéki pártok és civilek demonstráltak Kiskunhalas közelében lezárva a félpályát a város melletti főút egy szakaszán - írja az atv.hu. A Kiskunmajsára vezető úton 200-250 méter hosszan állták el az autók délután. A tüntetők az akció okaként külön megemlítették rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály, de hozzátették, ezúttal általában véve bírálták az Orbán-kormányt.

"Vidéken is hajlamosak az emberek arra, hogy kifejezzék az ellenvéleményüket a kormány azon politikájával szemben, amellyel azt bizonyítja napi mint nap, hogy egyáltalán nem érdekli az ellenzék véleménye." - mondta az ATV-nek Marton Imre, az MSZP elnökségi tagja. A tudósítás megjegyzi, a tüntetés miatt komoly torlódás nem alakult ki, atrocitás nem történt.

Orbán Viktor felmentette a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét

Publikálás dátuma
2019.02.22 19:22

Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala
Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.
Felmentették a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét, az erről szóló miniszterelnöki határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg - írja az MTI. Orbán Viktor rendelete szerint Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.