Kövér: A gyereknélküliség és az identitásnélküliség híveinek legyőzéséről szól az EP-választás

Publikálás dátuma
2018.11.15. 12:07

Fotó: Sóki Tamás / MTI
Az egységes Európa helyett a nemzetállamok külön utasságának ideje jött el az Országgyűlés elnöke szerint.
A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, ahol beszédet mondott a visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) parlamenti elnökeinek találkozóján. Az Országgyűlés elnöke beszédében hangsúlyozta: megérett az idő egy valódi értékvitára az Európai Unió jövőjéről. Kövér László az integráció értékrendi kérdéseiről szólva rámutatott: alapkérdés a demográfia, az identitás és a kormányzás, s az ezekre a kérdésekre adott válaszok kölcsönös elfogadása vagy elutasítása döntheti el, hogy az EU az integráció vagy a dezintegráció útján halad-e tovább a jövőben. Kifejtette: az európai értékvita egyik táborában a gyermeknélküliség, az identitásnélküliség és államnélküliség hívei vannak, a másik táborban pedig a gyermekvállalás, az identitásvállalás és a nemzeti államok hívei találhatók. Magyarország az utóbbiak közé tartozik - tette hozzá a magyar házelnök.

Nem támogatja az egyezséget, lemondott az új Brexit-miniszter

Publikálás dátuma
2018.11.15. 10:51
Dominic Raab
Fotó: TOLGA AKMEN / AFP
Dominc Raab személyében nem egészen fél éven belül a második miniszter távozik a Brexit-ügyi tárca éléről.
Benyújtotta lemondását csütörtökön Dominc Raab, aki eddig a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát irányító brit minisztériumot (DExEU) vezette. Lépését azzal indokolta, hogy nem tudja "jó lelkiismerettel" támogatni a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló, a kormány által előző este jóváhagyott megállapodás-tervezetet.
Ezzel fél éven belül ő a második, aki távozik a posztról. Elődje, David Davis július 9-én mondott le, azzal az indokkal, hogy véleménye szerint a kormány Brexit-politikájának iránya és taktikája miatt mind kevésbé valószínű a brit EU-tagságról 2016-ban tartott - a kilépést pártolók szűk, 51,89 százalékos arányú győzelmével végződött - népszavazás döntésének maradéktalan végrehajtása.
A DExEU-t a referendum után hozták létre, és eddig két miniszter, Davis és Raab állt az élén.
Témák
Brexit lemondás
Frissítve: 2018.11.15. 20:33

Már a Facebook szerint is Soros-bérenc az, aki kritizálni merészeli

Publikálás dátuma
2018.11.15. 10:34

Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP
Van közös a magyar kormányban és az egyik legnagyobb közösségi oldal vezetésében: ha hibázik, mindkettő Soros Györgyre kezd mutogatni.
A Facebook felvett egy PR-céget, amelyik azzal próbálta lejáratni a közösségi oldalt kritizálókat, hogy Soros Györgyhöz kötötte őket - írja a New York Times cikkében.
A közösségi oldalnak azért volt szüksége a PR-ra, mert az utóbbi időben egyre több szó esik arról, mennyire nem tiszteli felhasználói privát-szféráját. Nem csak populista manipulációnak és gyűlöletkeltésnek enged teret a közösségi oldal, de egymás után buknak ki az újabb és újabb adatlopási botrányok és üzleti célú ferdítések, amiknek hála, az Egyesült Államokban például már minden negyedik felhasználó törölte fiókját.
A Facebook vezetése ezeket a kritikákat szerették volna menedzselni, de ezzel párhuzamosan vissza is akartak vágni a kritikusoknak, írja a cikket kiszúró 24.hu. Az utóbbi időben ezért egyre többet alkalmazták a Definers Public Affairs nevű washingtoni PR-céget.
A céget republikánus elemzők alapították, és az úgynevezett opposition researchre specializálódtak.

A Definers egyik taktikája az volt, hogy más techcégekről - így a Google-ról és az Apple-ről - kritikus cikkek tucatjait jelentették meg, hogy eltereljék a figyelmet a Facebookról. A cikkek a NTKNetwork.com nevű oldalon jelentek meg, ami úgy néz ki, mint egy híroldal, de valójában a PR-cég csinálja. A konzervatív internetes portálok elfogultsága és hiteltelensége ellenére is rendszeresen szemlézik az NTK-t. A másik taktika az volt, hogy
arra kezdtek utalgatni, Soros György áll a Facebook elleni kritikák mögött, aki egy átfogó Facebook-ellenes hadjáratot szervez.

Az újságírókat arra presszionálták, hogy Soros és a közösségi oldallal kritikus szervezetek üzleti kapcsolatait vizsgálják. Minden egyes alkalmat felemlegettek, ha egy olyan civil szervezet fogalmazott meg bírálatot a közösségi oldallal szemben, amelyik valaha nyert már mondjuk a Nyílt Társadalom Alapítvány valamely pályázatán.
Mint kiderült, a cég vezetése már 2016-ban észrevette, hogy az akkori amerikai választások befolyásolására Oroszország álhírekkel árasztotta el a közösségi oldalt. Mikor azonban vizsgálatot indított az ügyben a cég biztonsági főnöke, az ügyvezető gyakorlatilag árulónak nevezte őt. A Facebook ezután inkább a következmények elhárítására fordította energiáit megoldások keresése helyett.
Szerző